4. Anfaş Cityexpo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı - Son Dakika
Yerel

4. Anfaş Cityexpo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı

Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve ANFAŞ işbirliğinde düzenlenen 4.Anfaş CityExpo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı.

17.04.2013 16:30

Türkiye Belediyeler Birliği, Akdeniz Belediyeler Birliği ve ANFAŞ işbirliğinde düzenlenen 4. Anfaş CityExpo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı açıldı.

Antalya Expo Center'da 160'ın üzerinde firmanın stant açtığı fuarı 13 bin yerel yönetim yetkilisinin ziyaret etmesi bekleniyor. Antalya Vali Yardımcısı Fuat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından açılış kurdelesi kesilen ve ana teması "ulaştırma" olan fuarda belediyeler, ulaştırma ile ilgili projelerini paylaşma imkanı buluyor.

Ergün, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın 11 milyon turist ağırlayan, dünyanın en çok ziyaret edilen üçüncü şehri olduğunu belirterek, aynı zamanda tarımda da söz sahibi olduğunu söyledi.

Antalya'nın yerli ve yabancı spor kulüplerinin kamp yaptığı spor kentleri arasında yer aldığını dile getiren Ergün, aynı zamanda çok sayıda kongreye de ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise birlik olarak çok sayıda projeler ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, fuarla eş zamanlı olarak "Yerel Yönetimler Sempozyumu" da yapılacağını söyledi.

Fuarda yerel yönetimlerin yeni gelişmeleri tanıma şansı bulacağını dile getiren Böcek, "Belediyeler yaptıkları ve yapmayı planladıkları projelerinin sunumunu yapıyor. Türkiye'de büyükşehir belediyelerin sayısının arttı. Antalya'da ise 94 belediyenin 74'ü kapanıyor. Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili ve yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapma fırsatı buluyoruz" dedi.

Böcek, deprem dolayısıyla İran'dan heyet gelemediğini ancak Irak ve Orta Asya ülkelerinden heyetlerin fuarda yer aldığını belirtti.

Fuarda belediyelerin kullandığı ulaşım araçları, kent mobilyaları, park ve bahçe düzenleme ekipmanları, ses, ışık ve görüntü sistemleri, spor tesisi ekipman ve donanımları ziyaretçilere tanıtılıyor.

Fuar, 19 Nisan'da sona erecek. - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4. Anfaş Cityexpo Uluslararası Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement