6. Bodrum Barok Müzik Festivali Bu Yıl Antik Tiyatro'da Yapıldı - Son Dakika
Yerel

6. Bodrum Barok Müzik Festivali Bu Yıl Antik Tiyatro'da Yapıldı

6. Bodrum Barok Müzik Festivali Bu Yıl Antik Tiyatro\'da Yapıldı

Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından düzenlenen Bodrum Belediyesinin de destek verdiği 6. Bodrum Barok Müzik Festivali, klasik müzik severlere üç gün boyunca keyifli dinletiler sundu.

10.09.2015 15:10

Karya Kültür ve Sanat Derneği (KARSANAT) tarafından düzenlenen Bodrum Belediyesinin de destek verdiği 6. Bodrum Barok Müzik Festivali, klasik müzik severlere üç gün boyunca keyifli dinletiler sundu.

Bodrum'da geçtiğimiz yıllar içinde Mausoleum'da (Halikarnas Mozolesinde), bu yıl 4-5-6 Eylül tarihlerinde ise Bodrum Antik Tiyatro'da düzenlenen "6. Bodrum Barok Müzik Festivaline" Bodrum Belediyesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve THY destek verdi. Sanat yönetmenliğini Gülderen Erdoğmuş'un üstlendiği festivale klasik müzik severler ilgi gösterdi. Üç gün süren festivale yerli ve yabancı on dokuz sanatçı konuk oldu. Festivale Avrupa Şatolar Birliği Başkanı Jürgen Erobel La Rochelle, Karsanat Derneği Başkanı Esen Demirci Deveci ve Dernek Başkan Yardımcısı Nihan Atlığ Simpson, Karsanat Yönetim Kurulu Üyesi/ Organizasyon Sorumlusu Rezzan Şebin ve dernek üyeleri yanı sıra Bodrum, Milas, Muğla, İzmir, Ankara ve İstanbul'dan sanatseverler ile yerli ve yabancı turistler katıldı.

Festival açılışını Karya Türk Müziği Topluluğunun "Bir Hoş Sada" adlı konseriyle yaptı. Katılımcılar arasında yer alan Muğla Milletvekili Nurettin Demir de konseri eşiyle birlikte izledi. Sanat yönetmenliğini Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Nevzat Atlığ'ın yaptığı konserde Barok dönemine ve Barok dönemi sonrasına rastlayan 3. Selim Han ve Dede Efendi gibi kıymetli bestekarların eserleri yer aldı. Eserler, solist Özge Eyüpoğlu tarafından yorumlandı.

Festivalin ikinci günü ise Karya Barok Topluluğunun "Venedik Karnavalı" konseriyle devam etti. Konser öncesinde Karsanat Sanat Yönetim Kurulu, yeni şan öğrencilerinden Barış Bozkurt'a "2015 Karsanat Sanata Teşvik Ödülünü" verdi. Aynı zamanda mezzosoprano Gülderen Erdoğmuş da genç yetenekle birlikte düet yaptı. Avusturya'dan Les Accords Extraordinaires Topluluğunun "Sıra Dışı Akorlar" adlı konseriyle kapanışını yapan festivalde tüm konserler halka açık ve ücretsiz gerçekleşti.

Festival Sanat Yönetmeni Gülderen Erdoğmuş, sanata ve sanatçıya verdiği destekler için Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'a, Bodrum Belediyesine ve personeline, festivale destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Erdoğmuş ayrıca 2012 PCE-Avrupa Şatolar Birliğinin daveti üzerine Almanya'ya gittiklerini ve farklı şatolarda konserler verdiklerini de hatırlatarak, "Bu konserler çok başarılı geçmişti, dolayısıyla da Alman basınının ilgisini çekmişti. Bu yıl yine aynı proje kapsamında davet aldık ve 24-25-26-27 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Coburg Beldesi'nde dört farklı şatoda dört farklı konser için hazırlanıyoruz. Konserlerden birisinin geliri de Afrikalı yetim çocuklara bağışlanacak. Turne kapsamında Opera Gala Konseri, Müzikal Gecesi düzenlenecek ve bu Bodrum'da düzenlediğimiz Venedik Karnavalının da turnesi olmuş olacak. Bodrum'a yerleşen ve sanat yaşamını burada sürdüren sanatçılar olarak, ülkemizi ve Bodrum'u temsil etmek hepimizi gururlandırıyor." şeklinde konuştu.

Karsanat Derneği Başkanı Esen Demirci Deveci de festivalde emeği geçenlere ve festivale destek olanlara teşekkür ederek, "Bu tür etkinlikleri sadece İstanbul'da değil Bodrum'da da bulabilmek, Bodrum için çok iyi bir fırsat. Barok müzik ile ilgili etkinliklerin Türkiye'de yapılabiliyor olması sanat vizyonumuzun da ne kadar geliştiğinin bir kanıtıdır." dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 6. Bodrum Barok Müzik Festivali Bu Yıl Antik Tiyatro'da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement