AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bu seçimlerde Anayasa'nın, artık Türkiye'nin hak ettiği sivil bir anayasa olması ve halkın onayına sunulduktan sonra da cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'nin yaptığı bir anayasa halinde geleceğimizi yönlendirmesi arzumuz var" dedi.

18.03.2015 19:33

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Bu seçimlerde Anayasa'nın, artık Türkiye'nin hak ettiği sivil bir anayasa olması ve halkın onayına sunulduktan sonra da cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'nin yaptığı bir anayasa halinde geleceğimizi yönlendirmesi arzumuz var" dedi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Bozkır, Konya'ya gelenlerin huzur bularak ve enerji depolayarak döndüğünü söyledi.

Kendisinin de sivil toplumla buluşmak için Konya'ya geldiğini ifade eden Bozkır, gündüz AB Bakanlığı tarafından düzenlenen ve kendisinin de katıldığı, "AB'ye üyelik süreci ve Türkiye'nin yeni AB stratejisi" konulu sivil toplumla diyalog toplantısında herkesin özgürce fikrini söylediğini, kucaklaştığını, tenkit ettiğini ve önerilerde bulunduğunu vurguladı.

Bozkır, arzularının da böyle bir Türkiye'ye ulaşmak olduğunu vurgulayarak, "104 bin sivil toplum kuruluşumuz var. Cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamı. 1980 ihtilali sonrasında 50 sivil toplum kuruluşu olan günlerimizden bugünlere geldik" diye konuştu.

Yeni bir Türkiye'ye doğru gidildiğini dile getiren Bozkır, bu düşünceden maksadın son 10 yılda gerçekleştirilen çok önemli başarıların daha da ileriye götürülmesi olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de herkesi çözüm süreciyle demokratik reformları geliştirerek, temel hak ve özgürlükleri daha da artırarak, etnik kimliğine bakılmaksızın, yaşam biçimine bakılmaksızın bu ülkede yaşamaktan gurur ve huzur duyan vatandaşlar haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu seçimler bir mihenk noktası. Bir taşı büyük emeklerle dağın tepesine hep birlikte taşıdık. Bu kolay olmadı. Büyük badirelerden geçildi. 2 bin yasa değiştirildi. Anayasa'mızın büyük bir bölümü değiştirildi. Şimdi bu seçimlerde Anayasa'nın, artık Türkiye'nin hak ettiği sivil bir anayasa olması ve halkın onayına sunulduktan sonra da cumhuriyet tarihinde ilk defa TBMM'nin yaptığı bir anayasa halinde geleceğimizi yönlendirmesi arzumuz var."

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat da kentin yenilenen süreçle siyasette daha etkin ve ağırlıklı olarak temsil edilmeye başlandığını, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun nezdinde bakanları Konya'da ağırladıklarını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement