Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) 2015 yılında uygulamaya konulan "5000 Köye 5000 Orman Gelir Getirici Tür Ağaçlandırmaları Eylem Planı" çerçevesinde ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Adana ve Osmaniye'de 65 bin gelir getirici tür fidan toprakla buluşturuldu.
Orman köylüsüne yeni gelir kapısı açacak olan proje kapsamında şimdiye kadar Adana'da 62, Osmaniye'de ise 16 orman köyündeki yaklaşık 8 bin dekar alan badem, ceviz, fıstık çamı, defne, mahlep, dut, aşılı zeytin gibi gelir getirici türlerle ağaçlandırıldı.
Proje ile atıl durumdaki bozuk ormanları verimli hale getirerek, ekonomiye kazandırmak ve kırsaldaki vatandaşları yerinde kalkındırmak hedefleniyor. OGM tarafından takip ve kontrol edilen bu çalışmalar yıllık programlar dahilinde 2019 yılına kadar devam edecek.
3 yıl boyunca bakımı ve masrafları orman teşkilatı karşılıyor
Hayata geçirdikleri projelerle orman köylüsünü kalkındırmaya devam ettiklerini kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Bugüne kadar Adana ve Osmaniye'de sınırları dahilinde 33 köyde toplam 65 bin gelir getirici fidanı toprakla buluşturduk" dedi.
Bozuk orman alanlarında tesis edilecek gelir getirici ormanların tamamen orman teşkilatı tarafından oluşturulduğunu vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Yani bu alanların etrafının çevrilmesi, fidanların temini ve dikilmesi, 3 yıl boyunca bakımı ve masrafları orman teşkilatımız tarafından yapılacak. Geliri ise tamamen orada yaşayan vatandaşlarımızın olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Tesis edilen ormanların eşit ve adil bir biçimde orada yaşayan köylülere kurayla verileceğini ifade eden Bakan Prof. Dr. Eroğlu "Oluşturulan ormanları orada yaşayan vatandaşlardan müracaat edenlerin sayısına bölüyor ve parselliyoruz. Daha sonra ise kura ile bu alanları adil bir şekilde bu vatandaşlarımıza veriyoruz" açıklamasını yaptı. - ADANA
Son Dakika › Yerel › Adana ve Osmaniye'de 65 Bin Gelir Getirici Tür Fidan Toprakla Buluştu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?