Adıyaman Sosyal Hizmetlerden Okullaşmaya Destek - Son Dakika
Yerel

Adıyaman Sosyal Hizmetlerden Okullaşmaya Destek

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Başlatılan 'Okullaşma' Projesi'ne, Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde Destek Veriyor

03.02.2011 18:16

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Okullaşma' Projesi'ne, Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde destek veriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile bazı bakanlıklar arasında imzalanan 'İlköğretimde Erişim ve Devamın İzlenmesi İşbirliği' Protokolü'ne Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü de katkı sağladı.

Protokolün amacının, ilköğretim çağında olup okula kayıtsız kalan veya kayıtlı olduğu halde devamsızlık yapan öğrencilerin, eğitime erişim ve devamlarının önündeki engellerin ortadan kaldırılması ve çocukların kaliteli eğitime erişimlerinin sağlanması konusunda belirtilen birimler tarafından yapılacağı bildirildi.

Katkı destek ile bu konuda yapılacak iş Birliğinin esaslarını belirliyor. İmzalanan protokolün eğitime olumlu katkılar sağlayacağını ve okullaşma oranını arttıracağını dile getiren Adıyaman Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Demirkol, eğitimin önemine değindi.

Protokol kapsamında yapılacak çalışmalara değinen Demirkol, şunları söyledi:

'Kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliğiyle protokol imzalandı. Biz görevimiz gereği alanda bulunan toplumsal ve sosyal konularla ilgili incelemeler yapan, ilin risk gruplarıyla ve dezavantajlı kesimleriyle çalışan ve hizmet üreten bir kurum olarak incelemelerini yapmış olduğumuz ailelerde erişim ve devamlılık sağlayamamış başta kız ve kadınlarımız olmak üzere vatandaşlarımızın tespitlerini yaparak Milli Eğitim Müdürlükleri envanterine işlenmesini sağlayacağız. Bu durum okullaşma oranlarına da olumlu katkılar sağlayacaktır.'

(FER-HAS-MHD) - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Adıyaman Sosyal Hizmetlerden Okullaşmaya Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement