AK Parti Boğazkale İlçe Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Boğazkale İlçe Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Boğazkale İlçe Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti kadroların milletin efendisi değil, hizmetkarı olmaya devam edeceğini söyledi.

31.07.2013 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti kadroların milletin efendisi değil, hizmetkarı olmaya devam edeceğini söyledi.

AK Parti Boğazkale İlçe Danışma Meclisi toplantısı yapıldı. Toplantıya Boğazkale Belediye Başkanı Ali Rıza Soysat, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, Evci Belediye Başkanı Nihat Sarıerik, AK Parti Boğazkale İlçe Başkanı Osman Tangazoglu, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda bin konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti'nin halkımızın gösterdiği teveccühle bugünlere geldiğini belirten Ceylan, "Türk milletimizin beklentisi neydi, hoşgörünün, demokrasinin, özgürlüklerin Türkiye'de hakim kılınmasını istiyorlardı. Yarım kalan reformların devam ettirilmesi istiyorlardı. Değişim istiyorlardı. AK parti ne yaptı, milletimizin isteklerini tek tek yerine getirerek yarım kalan reformları tamamlamanın yanı sıra devrim niteliğinde çalışmalara imza attı. Türkiye'nin çözülemeyen ve kronikleşen sorunlara el atarak çözüme Ülkenin önünü açtı" dedi.

Türkiye'nin IMF olan borcunun bitmesi ve göbek bağının kesilmesiyle birlikte düğmeye basıldığını dile getiren Ceylan, Gezi Parkı'ndaki ağaçların bahane edilerek insanların sokağa çekilmeye çalışıldığına dikkat çekti.Ceylan, AK parti iktidarında 2.5 milyar fidanın toprakla buluştuğunu belirterek, en çevreci iktidarın kendilerinin olduğunu kaydetti.

Meselenin sadece Gezi parkı meselesi olmadığını dile getiren Ceylan, "Türkiye Mayıs ayında IMF'ye olan borcunu bitirdi. Yine bu ay içerisinde 43 milyar dolarlık havalalanı ihalesi yapıldı. Üçüncü köprü ihalesi yapıldı. Kanalistanbul projesinin çalışmalarına başlandı. Mersin-Akkuyudan sonra Sinop'a kurulacak termik santralin ihalesi yapıldı. Cumhuriyet tarihinin en şanlı mayıs ayı yaşandı ve toplam 143 milyar dolardık ihale yapıldı. Sonra hükümete sunulan isteklere bakıyorsunuz. İstekler arasında 3. köprü olmayacak. Kanalistanbul projesi olmayacak. Havalalanı olmayacak. Termik santrallerinin, nükleer santrallerinin ihalesi iptal edilecek. Havaalanı olduğu an Türkiye lojistik anlamda merkez haline gelecek. Şuanda Amerika'ya yapılan tüm uçuşların hepsi Almanya'da aktarılıyor. Uzakdoğuya gidenlerde burayı tercih ediyor. Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük havalanı yapıldığı an otomotik olarak aktarmalar Türkiye üzerinden yapılacak. Yıllık 30 milyar dolar gelir sağlanacak. Türkiye'nin kazancı birilerinin kaybı olacak. Kanalistanbul projesi ile birlikte boğazlardaki İngiliz hakimiyeti ortadan kalkacak. Nükleer termik santralleri ile birlikte Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığı azalacak" dedi.

Önlerinde bir yerel seçim olduğunu ve siyasi partilerin yavaş yavaş seçim sürecine girdiğini anlatan Ceylan, bazı partilerin belediye başkan adaylarını açıkladığını bazılarının ise adaylık sürecinin başladığını kamuoyuna deklare ettiğini hatırlattı.

Türkiye'nin hükümet sistemi olan parlamenter sistemin yıllar boyunca siyasi istikrarsızlık yaşanması, ekonomik ve toplumsal sorunların ortaya çıkmasına neden olduğunu anlatan Ceylan, "1961 anayasasından bu tarafa 2002 yılına kadar 32 farklı hükümet kurulmuş. Bunların ömrü ise ortalama 1.5 yıla tekabül etmektedir. Bir işletme bile ortalama 2-3 yılda belirli bir düzeye geliyor. Hükümetsizlikler, siyasal anlaşmazlıklar, cumhurbaşkanlığının seçilememesi ve milletvekilliği transferleri gibi olumsuzluklar yaşandı. Bu durumda seçimlerle iktidara gelen, ancak muktedir olamayan hükümetler ortaya çıkmıştır. Bu alanda geniş boşlukların oluşmasına neden olundu. Bu boşlukları ise vesayet kurumları doldurdu. Bunun sonucu olarak darbeler meydana geldi. Tek parti hükümetlerinde Türkiye'nin büyümesi hızlı olmuştur. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı öngörülmüştür. Başkanlık sisteminde yasama, yürütme ve yargı tamamen bağımsızdır. Türkiye bir bütündür. Üniter yapısını koruyan bir devlet olarak kalacaktır. Başkanlık sistemi padişahlık sistemi değildir. Daha demokratik ve özgür bir sistemdir" dedi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Boğazkale İlçe Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement