AK Parti Didim İlçe Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Didim İlçe Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti Didim İlçe Danışma Meclis Toplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi 2014 yılı Mayıs ayı Olağan İstişare toplantısını Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

03.05.2014 11:30

Adalet ve Kalkınma Partisi 2014 yılı Mayıs ayı Olağan İstişare toplantısını Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

İstişare toplantısına AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, AK Parti Didim Belediye Başkan Adayı Ufuk Döver, AK Parti İl ve İlçe Yönetimi ile Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri, AK Parti'li Meclis üyeleri, ile çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, yaptığı açıklamada; "Seçim sürecini atlattık, ama istediğimiz sonucu elde edemedik. 160 oy gibi küçük bir farkla seçimleri kaybettik. Didim'in değişime ihtiyacı olduğunu biliyor ve bunun için çalışıyorduk. Didim'i gerçek anlamda değiştirmek için çalışıyorduk. 2004 ve 2009 yıllarında ki seçimlerde yaptığımız hataları yapmayacaktık. Maalesef gözümüzü hırs bürüdüğünden dolayı parçalandık ve param parça olduk. Bizi parçalayan insanlar parçalamakla da kalmayıp, sanki bir siyasi parti ya da adaymış gibi kapı kapı, ev ev, kişi kişi dolaşarak oylarımızı CHP ve MHP'ye yönlendirdiler. Buna rağmen Binde Dört gibi küçük bir oy farkı ile seçimleri kaybettik. Daha sonraki süreçlerde itirazlarımızı gerçekleştirdik. Fakat itirazlarımız değerlendirilmeyerek ret edildi. Sonuç olarak 6 adet Meclis Üyemizin, Belediye Meclisinde çeşitli görevler almalarını sağladık. Didim'e yeşil alan ve park alanı olarak kazandırılması gerektiğini düşündüğümüz yerler hakkında bu meclis üyelerimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar. Partimizin bölünerek bir yere gelemeyeceğini anladık. Birlik ve beraberlik içinde yaşamamız ve güçlenmemiz gerekiyor. Bu seçimleri kaybetmiş olabiliriz, önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bunun için bir an çalışmalara başlamamız, çok çalışıp iyi bir şekilde örgütlememiz ve geçmişte yaşadığımız hatalara düşmemiz gerekiyor" dedi.

"GÜÇLENEREK YOLA DEVAM ETMELİYİZ"

AK Parti'den Didim Belediye Başkan Adayı olan ve Didim Ticaret Odası Meclis üyesi Ufuk Döver, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Döver, "Hatasıyla, kazasıyla, doğrusuyla, yanlışıyla seçim sürecini tamamladık. Sonuca giderek Belediye Başkanı olamadığımız için başarısız olduk. Bu seçimleri CHP kazandı diyemiyorum, AK Parti olarak biz kazanamadık diyorum. Önümüzdeki seçimlere daha iyi hazırlanmamız ve geçmişte yaptığımız hatalardan ders çıkartarak ve güçlenerek yola devam etmemiz gerekiyor. Ben öncelikle, seçim sürecince çalışan ve çabalayan İlçe Başkanımız Cenk Ünlü ve İlçe yönetimine, bu süreçte yanımızda olarak bizi yalnız bırakmayan siz partililerimize desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim" diye konuştu.

ÇOK İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

AK Parti Aydın İl Başkanı M. Sadık Atay, seçim sürecini çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirterek; "Bir seçim süreci yaşadık. Bununla ilgili konuştuk, ama daha da çok konuşmamız ve hiçbir ayrıntıyı atlamamız gerekiyor. Nerde ne yaptık, nasıl yaptık diye ayrıntılı bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bir sonraki seçimde veya seçimlerde aynı hatalara düşmemiz için değerlendirmeleri çok iyi yapmamız gerekiyor. Bizim amacımız büyük şehirlerin tamamını almaktı. Çünkü büyükşehirlerin tamamı alan bir parti Türkiye'nin yüzde 75'ini almış oluyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde, bu seçimler genel seçim havasında geçti diyorlar. Bana göre Cumhurbaşkanlığı güvenoyu seçimleri gibi bir şey oldu. Aydın'ın birçok ilçesinde çok küçük farklarla kaybettiğimiz seçim için sabaha kadar konuşuruz. Ben kaybetme sözünü kabul etmiyorum aslında, İktidar bizde olmuş olsa ve biz tekrar kazanamasak kaybetmiş oluruz. Bizim sadece başarısızlığımız söz konuşu ve bununda sebeplerini araştırarak düzeltmek için çalışacağız" dedi.

"HAİNLERİ PARTİDEN İHRAÇ EDECEĞİZ"

Atay, hainlerin partinden ihraç edileceğini belirterek "28-29 Mart günü ortalıkta gözükmeyen, Şubat, Mart ve Ocak ayında ortalıkta gözükmeyen, Zamanında kendilerin emanet verildiği zaman bu emanetlere sahip çıkan olupta aynı zamanda kendilerini hiçbir başarı imza atmayanların AK Partinin başarısızlıklarını söz etme hakkı yok. Böle bir şey yok maalesef bu il'de de ve İlçelerde de var. Her düzeyde var. Siz 1 Nisan'a kadar affedersiniz çakal gibi pusuda yatacaksınız, 1 Nisan'da çıkıp akbabalar gibi tepe dönüp duracaksınız. Böle bir şey yok. Bu arkadaşların konuşmaya hakkı yok. AK Parti ilçelerinde de İl'in de de eskisiyle de yenisiyle de mevcuduyla da kenarında da duranıyla da affedersiniz pusuya yatmış olanıyla da kimin çalışıp çalışmadığını kimin ihanet edip etmediğini, İçimizdeki İrlandalılar diyeceğim ama İrlandalı da değil bunlar içimizdeki CHP'liler kim olduğunu çok iyi tespit etmiş durumdayız; bakın ve bu Didim'de de diğer ilçelerimizde de hangi kademelerde varsa bizim yetki sınırımız içerisinde olduğu kadarını söylüyorum, bunların hepsi disiplin kurullarına sevk edilmek suretiyle partimizden ihraç talebiyle Disiplin kuruluna sevk edilecekler. Bunu net ifade ediyorum. Çünkü 5,5 yıldır İl başkanıyım, başarısızlığımızı kongrelerde tartışırız. Başarısızlığı AK Partililer değil İrlandalılar konuşur. Bu güne kadar önümüzde seçimler var ses çıkartmayalım, genel kurul var bir şey yapmayalım, referandum var susalım dedik. Kan kusalım kızılcık şerbeti içtik diyelim dedik. Artık öyle olmayacak, bir ilk yapıp bu hainleri partiden ihraç edeceğiz. Adayın oyu parti oyunu temsil etmez. Meclis üyesi oyu da parti oyunu temsil etmez. Parti oyunu ilçede en iyi tespit edecek şey, Büyükşehir Belediye Başkanı adayının oyudur. Büyükşehir Belediye Başkanı Didim'de 9100 oy almıştır ve biz Didim'de sadece 160 oy ile seçimleri kaybettik. Biz bir seçimle yıkılacak bir parti değiliz. Biz bu maçın rövanşını hep birlikte alacağız. AK Partide küskünler olmaz. ya AK Partili olur, ya İrlandalı, ya da CHP'li olur" dedi.

"BEN O GÜN EYVAH DEDİM EYVAH EYVAH…"

AK Parti İl Başkanı Atay konuşmasında üstü kapalı olarak AKP Didim Eski İlçe Başkanı Hilmi Erbaş'ı da eleştirerek "Biz birbirimiz için siyaset değil ülkemiz için siyaset yapıyoruz. Biz AK Parti için Recep Tayyip Erdoğan için siyaset yapıyoruz. Onun için müsaade etmeyin, biz bundan sonraki hedefimizde Cumhurbaşkanlığı seçiminde ne yapmamız gerektiğini konuşalım. Burada Bize bir emanet verildi. Burada delege seçimi iptal edildi, kongre iptal edildi. Sonrada bu yönetim bir arkadaşımıza emanet olarak verildi. Gönül isterdi ki, herkes verdiği sözün arkasında dursun; bakın bu çok önemli ifadedir; ağırdır ama kimse kusura bakmasın;'İnsan verdiği sözle şereflenir' arkadaşlar duruşuyla şereflenir. Ben hatırlıyorum o 600 kişilik şaşalı bütün aday adaylarını davet edildiği, potansiyel aday adaylarının bile davet edildiği sahnede ellerin havada yapıldığı ve o toplantının sonunda yapılan kapanış konuşmasında 'Ben 2015 Genel seçimlerine partimin başında İlçe Başkanı olarak gireceğim aday olmayacağım' diyen sözün arkasında duruş bekliyoruz. Kimse kusura bakmasın. Ben o gün eyvah dedim eyvah eyvah…Çünkü ben orada o hareketi o topluluğu o duruşun ne olduğunu bilecek kadar siyasette pişmiş birisiyim. Eyvah dedim hemen akabinde gittim dedim ki; 'Kardeş gel bakalım sen ne yaptın böyle? yok dedi ben kararlıyım. Olmaz; Ufuk Kardeşimizi lanse etti. Bunun sebeplerine girmiyorum siz bende daha iyi biliyorsunuz. ya dedim gel burada bir mesafe kat ettik sen bizim adayımız ol. Yok dedi ben kararlıyım. Arkadaşlar eğer kilona güveniyorsan kantara çıkarsın. Güvenmiyorsan kantara çıkmazsın fırsatçılık AK Partililere yakışmaz. Ne zaman ki CHP Kuşadası, Didim ve Söke'de çatladı, bir yerde kan kaybedilir böle olmaz. Dedi ya sözümüzün arkasında duracağız diye, duruş budur Didim'de bundan kaybetti. Sakın birbirinizi başkalarını suçlamayın ama biraz önce bahsettiğim eskisi yenisi büyüğü küçüğü fırsatçılara yer vermeyin. Burada kayıp yok çünkü Didim Belediyesi bizde değildi ki" dedi.

ESKİ MECLİS ÜYELERİNE ÇİÇEK VERİLDİ

Konuşmaların ardından Didim Belediyesinde 2009-2014 yılları arasında İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan partililere çiçek verilerek yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür edildi. Toplantı daha sonra basına kapalı şekilde sürdürüldü. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Didim İlçe Danışma Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement