Akademisyenler, Ardahan'ın Nasıl Kalkınacağını Tartıştı - Son Dakika
Yerel

Akademisyenler, Ardahan'ın Nasıl Kalkınacağını Tartıştı

Akademisyenler, Ardahan\'ın Nasıl Kalkınacağını Tartıştı

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) işbirliğiyle düzenlenen “1.Ardahan Ekonomi Forumu”nda konuşan akademisyenler, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyellerini masaya yatırarak kalkınma modelleri üzerinde tartıştı.

16.05.2014 09:39

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) işbirliğiyle düzenlenen "1.Ardahan Ekonomi Forumu"nda konuşan akademisyenler, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyellerini masaya yatırarak kalkınma modelleri üzerinde tartıştı. İki gün süren forumun ardından kentin kalkınma stratejisi hazırlanacak.

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası ile Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı'nın işbirliğiyle bu yıl birincisi düzenlenen Ardahan Ekonomi Forumu'nda kentin sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyeli masaya yatırıldı. İki gün süren forumun Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ilk oturumuna Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum örgütü yöneticileri katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, kentin gelişmişlik düzeyi, ekonomik durumu ve refah düzeyinin artırılması amacıyla forumu düzenlediklerini belirterek, görüş ve öneriler doğrultusunda bir yol haritasının hazırlanacağını söyledi. Daha sonra konuşan Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu da, Ardahan'ın stratejik konumu ve ticari potansiyeline işaret ederek, "Hepimiz Ardahan'ın geleceği için konuşuyoruz. Çünkü Ardahan'ın derdi hepimizin derdidir. Bugün burada Ardahan'ın dertlerini konuşmak için gelen herkese teşekkür ediyorum. Ardahan neden Türkiye'nin Davos'u olmasın. Bugün birincisini başlattığımız bu forum inşallah bir başlangıç olacak ve Türkiye'nin, Asya'nın, Uzak Asya'nın bundan sonraki Davos'u Ardahan olacaktır" diye konuştu.

"ARDAHAN, ORGANİK TARIM VE HAYVANCILIĞA MÜSAİT"

Konuşmaların ardından sunumlara geçildi. Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar'ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda; İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Tekin İftar, Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. İsmet Galip Yolcuoğlu, Ardahan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Taner Artan birer sunum yaptı. Prof. Dr. Esfender Korkmaz organik tarım ve hayvancılığın son yıllarda revaçta olduğuna dikkati çekerek, "Bu bağlamda Ardahan organik tarım ve hayvancılık açısından son derece önemli bir yerdir. Bu alanlarda çeşitli projelerin hayata geçirilmesi gerekiyor. Kentin başka potansiyelleri de mevcuttur. Dünyada kano yarışlarının yapılabileceği 1800 metrenin üzerinde sadece 4 göl mevcuttur. Bunlardan biri de Çıldır Gölü'dür. Çıldır Gölü'yle ilgili hayata geçirilecek bir proje ile sadece Ardahan değil, bütün bu bölge kalkınır" dedi. Korkmaz, sunumlarını yaptığı projeleri Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci'ye verdi.

SERKA Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurullah Karaca da, Ajansın faaliyetleri, mali destek programları ve verilen hibe miktarları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Forum, ikinci gün yapılan çalıştayla sona erdi. Forum sonrası akademisyenler tarafından kentin kalkınma stratejisi hazırlanarak kurumlarla paylaşılacak. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akademisyenler, Ardahan'ın Nasıl Kalkınacağını Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement