Akçay Yürüyüş Gurubu'ndan Midilli Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Akçay Yürüyüş Gurubu'ndan Midilli Ziyareti

Akçay Yürüyüş Gurubu\'ndan Midilli Ziyareti

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde oluşturulan 'Akçay Yürüyüş Grubu', Türk-Yunan kardeşliğini pekiştirmeye devam ediyor.
Her yıl binlerce kişinin tercih ettiği tatil beldelerinden biri olan Akçay'da 2011 tarihinde 'Akçay...

10.12.2013 13:28

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde oluşturulan 'Akçay Yürüyüş Grubu', Türk-Yunan kardeşliğini pekiştirmeye devam ediyor.

Her yıl binlerce kişinin tercih ettiği tatil beldelerinden biri olan Akçay'da 2011 tarihinde 'Akçay Trekking' ismi ile kurulan, 2012'de ise ismini 'Akçay Yürüyüş Grubu' olarak değiştiren sivil toplum oluşumu, her geçen gün artan üye sayısı ile birlikte yürüyüş parkurunu Yunanistan topraklarına kadar taşıdı. Akçay'da hafta sonları genç, yaşlı, çalışan, emekli her meslek ve etnik kökenden oluşan gönül insanlarının bir araya gelerek oluşturdukları Akçay Yürüyüş Grubu, Ekim ayında 3 gece 4 gün süreyle misafir etmiş oldukları Midilli'den gelen dostlarına iade-i ziyareti geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.

Grup Başkanlarından Faruk Çağlar önderliğinde, 39 kişilik bir ekiple Ayvalık'tan, Midilli'ye doğru yolu çıkan Türk kafilesini, Yunanlı dostları Midilli'de adeta bir bayram sevinci ile karşıladı. 3 gece 4 gün süreyle yaşanan keyifli dakikalar ile ilgili olarak açıklama yapan, kafile başkanı Faruk Çağlar, "Böylesine bir misafirperverlik şunu gösterdi ki, Türk ve Yunan insanlarının kültür ve hümanizm noktasından bir bütün olduğunu gösterdi" diyerek tarih boyunca her türlü siyasi entrikaya rağmen birlikte yaşamayı başarmış olan iki ülke insanının birbirlerine karşı duymuş oldukları saygı ve sevgiye vurgu yaptı.

Organizasyon boyunca yaşanan dakikaları aynı canlılık ve enerji ile dile getiren Çağlar, "Deniz Mavi, Gök Mavi, Her Fırsatta Sirtaki" diyerek, her yemek ve eğlencede mutlaka Sirtaki'ye yer verildiğini de sözlerinin arasına ekledi. Akçay Yürüyüş gurubunda bulunan Cumhur Dokur, Midilli'de Babası Havran Dereköy Mübadili olan berber Stelyo Derekoy'de tıraş olurken, duygusal anlar yaşadı. Midilli merkezde yıllarca berberlik yapan Stelyo Derekoy, babası ve Havran Dererköy'le ilgili anlattıkça duygusallaştı ve tıraş sonrası Edremitli Cumhurla sıkı sıkı sarılıştı.

Midilli'de, Türk kafilesini büyük bir mutluluk ile karşılayan ve tüm organizasyon boyunca Türk kafilesini yalnız bırakmayan Midilli Yürüyüş Grubu'nun başkanı Theodoras ve Midilli'deki organizasyonu üstlenen Stratis 'Akçay Yürüyüş Grubu' üyelerine yabancılık çektirmemek için ellerinden geleni yaptılar. Mitoloji tanrılarının dağı olan Olympos eteklerinde yürüyüşlerine devam eden 'Akçay Yürüyüş Grubu' üyeleri, büyük bir huzur ve rahatlık içinde gerçekleştirdikleri ziyaretlerini, 24 Kasım 2013 günü Midillili dostlarının kendilerini samimi şekilde uğurlamaları ile sonlandırdı.

Akçay'a gelir gelmez gruba beyanatta bulunan Çağlar, "Bu sevda bitmez, gördüm ki bizler aynı kültür ve aynı sevginin insanlarıyız. Hiç kimse tarihin karanlık sayfalarına bakarak ön yargıda bulunmasın. Yunan insanı Türk İnsanını seviyor, Türk insanı da Yunanlı kardeşini seviyor. Hiçbir güç ve görüş bu hakikati ne değiştirebilir, ne de engelleyebilir" diyerek Midilli'den gelecek olan yeni kafileyi dört gözle beklediklerini belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçay Yürüyüş Gurubu'ndan Midilli Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement