'Akdeniz'in Melekleri' Projesi - Son Dakika
Yerel

'Akdeniz'in Melekleri' Projesi

\'Akdeniz\'in Melekleri\' Projesi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Akdeniz'in Melekleri'Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nu ziyaret etti.

17.07.2012 10:01  Güncelleme: 10:33

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edilen 'Akdeniz'in Melekleri' isimli proje kapsamında İtalya ve Polonya'dan temsilciler Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu'nu makamında ziyaret etti.

İtalya Gençlik Çalışmaları Dernek Başkanı Daniele Lucanelli ile Polonya Gençlik Çalışmaları Dernek Başkanı Adam Jasnikowski'nin gerçekleştirdiği ziyarette Kaymakam Kıcıroğlu, 'Akdeniz'in Melekleri' projesinin, deniz biyolojik zenginliğini koruma bilincinin geliştirilmesine yönelik olduğunu söyledi. Konuklarına Mezitli ilçesi ile ilgili bilgiler veren Kıcıroğlu, ilçenin 17 km'lik sahil bandıyla Mersin'in 4 merkez ilçesinden biri olduğunu kaydetti. Davultepe ve Tece bölgelerinin kumsallarının deniz kaplumbağaları için önemli bir yaşam alanı olduğunu ifade eden Kıcıroğlu, "Mezitli sahillerinde iki tür deniz kaplumbağası var. Caretta caretta ve yeşil deniz kaplumbağaları. Türkiye'nin Muğla Dalyan'dan sonra ikinci olan deniz kaplumbağa hastanesi ve rehabilitasyon merkezi Mezitli'de. Biz de Kaymakamlık olarak 2008 yılında deniz kaplumbağasını simgeleyen bir figürü Kaymakamlığın logosu olarak tercih ettik" dedi.

Mezitli'nin deniz zenginliklerinin yanı sıra ormanlarının da zengin bir yapıda olduğuna vurgu yapan Kıcıroğlu, "Mezitli de ardıç ormanları bakımından nadir alanlardan birisine sahip. Bunları söylüyorum çünkü deniz biyolojisine yönelik bu çalışmadan sonra belki ortak çalışma alanlarımızdan bir tanesi de ardıçlar olabilir diye düşünüyorum. İnsanlar gördükleri, dokundukları, yakınlarında olan olaylarla daha çok ilgilidirler. İlk defa deniz kaplumbağalarının yumurtadan çıkış hali ve ardıç ağacının yetişme tarzı bilgisi ile Mezitli'de karşılaştım. Çok da sevdiğimi söyleyebilirim. Bunların başka şekilde çalışmalarla korunması ve insanlara duyurulması gerekiyor. Bir başka tabii varlığımız sedir ormanları. Türkiye'nin tarihi ve önemli sedir ormanlarının bir kısmı Mezitli ormanlarındadır" ifadelerini kullandı.

Ziyaretçilere Soli-Pompeiopolis antik kent kazı çalışmalarından da bilgiler veren Kıcıroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Soli-Pompeiopolis Antik Liman Kenti, Mustafa Kemal Atatürk'ün 1938 yılında sağlığını kaybetmeden önce en son ziyaret ettiği antik kenttir. Şu anda arkeolojik kazılar sürüyor. Kazı çalışmaları genellikle Temmuz ayında oluyor. Bu kazı çalışmalarının da projeler vasıtasıyla uluslararası nitelik kazanması doğrusu isteklerimiz arasında."

Ziyaretin sonunda Kaymakam Kıcıroğlu, İtalya ve Polonya grubu liderlerine cezerye ve Mersin'i tanıtan İngilizce broşürlerin bulunduğu birer hediye çantası verdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Akdeniz'in Melekleri' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement