Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Esnafı Sorunlarını Anlattı - Son Dakika
Yerel

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Esnafı Sorunlarını Anlattı

Aksaray'da bulunan Yeni Sanayi Sitesi esnafı, dükkan kiralarının yüksekliği ve altyapı eksiklikleri gibi sorunlarını dile getirdi. CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi.

21.02.2024 14:27  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray'da Yeni Sanay, Sitesinde esnaflık yapan vatandaş, "Dükkan kiraları almış başını gitmiş. Eski sanayiden niye kaçıp geldik buraya? Herkes dükkan sahibi olsun geleceğimiz ona göre şekillensin diye. Ben bir eleman yetiştirsem onu avutamam. Dükkan açmak için 300 bin lira para lazım bu adam zaten 1-0 yenik başlıyor bir anlamı yok" dedi. Bir başka esnaf ise, "Normalde lastik değişimi 650 lira ama biz o fiyatlara yapamıyoruz, 400 liraya yapıyoruz. Vatandaşı çok fazla zorlamak istemiyoruz. Daha siftahım yok öğlen olmuş. Sıkıntı çok bunun önüne kimse geçemiyor. Nasıl olacak bu sene bilmiyorum" diye konuştu.

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, Aksaray Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Demir'in konuştuğu bir esnaf, "Değişim zamanı geldi, burası kira, kiralar 150 bini geçti. İşçilik kötü baca da çekmiyor, boya yaptık tutmadı, çatılarda akıntı var, kenarlardan su akıyor, bunlara yapılacak bir şey yok. Tamamen kümes şeklinde verdiler. Yöneticilerimizin her kesimi böyle bütün yöneticiler Aksaray'da halkla ilgilenmiyor, Bursa'dan geldim iki sene önce Aksaray'ı savunan kimse yok oturmuşlar koltuklarına" ifadelerini kullandı.

"ALTYAPIMIZ YOK, KİRA FİYATLARI YÜKSEK"

Sanayi esnafı vatandaş, şunları söyledi:

"İlk defa belediye seçiminde piyasanın durgun olduğunu görüyorum. Diğer seçimlerde anlarız ama burada da eksiklerimiz var, çevre düzenlemesi yok, sağlık ocağımız yok. Yapılan büyük bir camimiz var ama çırak eğitim merkezimiz yok. Eski sanayide kaldı, sanayi yapıldı. O kadar boş alan var ki bizim kültürel alanımız yok şu an, bir kültür merkezi yok. Dernek başkanı toplantı yapsa toplanacak bir yerimiz yok. Bir esnaf arkadaşımızın düğünü olsa bir şey yok, bir otel tarzı bir şey olsa buraya başka şehirden de müşteri geliyor, mesela arabayı bırakmak ister gezmek ister. Biz tebaayız şu anda. Halk olarak eskiden bir insan geldiği zaman yandaş değil de yapacaklarını sorardık tebaanın elinden tutacak. Tramvay eksiğimiz var, mesela gidiyoruz geliyoruz, yakıt konusu olsun bunlar maliyet. Dükkan kiraları almış başını gitmiş. Eski sanayiden niye kaçıp geldik buraya? Herkes dükkan sahibi olsun geleceğimiz ona göre şekillensin diye. Ben bir eleman yetiştirsem onu avutamam. Dükkan açmak için 300 bin lira para lazım bu adam zaten 1-0 yenik başlıyor bir anlamı yok. Hak etmeyen insanların dükkanı var ben iş yeri sahibiyim ama kira fiyatları yüksek. Altyapımız da yok şu an."

"AKSARAY'I SAVUNAN KİMSE YOK, OTURMUŞLAR KOLTUKLARINA"

Başka bir sanayici esnaf ise, "Değişim zamanı geldi, burası kira, kiralar 150 bini geçti. İşçilik kötü baca da çekmiyor, boya yaptık tutmadı, çatılarda akıntı var, kenarlardan su akıyor, bunlara yapılacak bir şey yok. Tamamen kümes şeklinde verdiler. Yöneticilerimizin her kesimi böyle bütün yöneticiler Aksaray'da halkla ilgilenmiyor, Bursa'dan geldim iki sene önce Aksaray'ı savunan kimse yok oturmuşlar koltuklarına" ifadelerini kullandı.

"ÖĞLEN OLMUŞ DAHA SİFTAHIM YOK"

Bir başka esnaf ise şöyle konuştu:

"Bu sene kar bize yağdı. Kar yağmadığı için kimse kışlık lastik taktırmadı. Kira burası söylemeyeyim fiyatını, başım belaya girer. Ben burayı tuttuğumda yüksek tuttum. Herkes 'yüksek tutmuşsun' dedi. 'Ucuza verin ucuza kiralayalım' dedim. Mal sahipleri satarken 100 metrekareye 4 milyon istiyorlar. 200 bine mal ettiler. Bakımların çoğunu kendim yaptım kiracı olmama rağmen. Mal sahiplerine söyledim kimse umursamıyor. Gücümüzün yettiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Normalde lastik değişimi 650 lira ama biz o fiyatlara yapamıyoruz, 400 liraya yapıyoruz. Vatandaşı çok fazla zorlamak istemiyoruz. Daha siftahım yok öğlen olmuş. Sıkıntı çok bunun önüne kimse geçemiyor. Nasıl olacak bu sene bilmiyorum. Ben de değişme tarafındayım artık bir şekilden sonra insanlara gına geldi. Normalde hava basmaya para almıyoruz ama bir tanesi gelse hava bassam 3-5 lira bir şey at diyeceğim siftah için. Halkın durumunu ben burada görüyorum. Adamlar sıfır lastik alamıyor, ikinci el satıyorum ben. Adamın elinde kışlık var getirip taktırmaya tenezzül etmedi bu sene."

Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Esnafı Sorunlarını Anlattı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Aksaray Yeni Sanayi Sitesi Esnafı Sorunlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Medeni CHP: Sanayii yapılmasın diye bir yerlerini yırtanlar, şimdi yapılan bu sanayiye laf edecek olmuş. Hadi ordan 0 0 Yanıtla

Advertisement