Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Tosun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Tosun Açıklaması

Manisa'da yeni öğretim yılında 255 bin 340 öğrenci ders başı yaptı.

16.09.2013 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'da yeni öğretim yılında 255 bin 340 öğrenci ders başı yaptı.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Manisa'da tören düzenlendi.

Organize Sanayi İlkokulu'nda  gerçekleştirilen törene konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, öğrencilere eğitim-öğretim hayatlarında başarılar dilediğini belirtti.

Savaş, "Eğitim-öğretim esasında çocuklarımıza bir takım davranış kuralları, toplumsal değerleri anlatılmaktadır. Çocuklarımız insanı, büyüklerini sevmeyi, vatan duygusunu ve bayrak sevgisini kazanacak. Adab-ı muaşeret dediğimiz insanlarla olan ilişkileri daha iyi öğrenecekler" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise Manisa genelinde 255 bin 340 öğrencinin, eğitim öğretime başladığını ifade etti.

Yeni eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını vurgulayan Altınsoy, şöyle konuştu:

"İlimizde 53 okul öncesi, 555 İlkokul,  317 Ortaokul, 156 Lise, 17 Eğitim Uygulama Merkezi,  8 Mesleki Eğitim Merkezi, 2 Bilim Sanat Merkezimizde 255 bin 340 öğrenci,  12 bin 891 öğretmen ile  9 bin 463 derslikte eğitim-öğretime başladı.

Kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen, başarılı olduğu kadar mutlu da olan yetişkinler olarak geleceğe adım atan bir nesil yetiştirmek en büyük amacımızdır."

Konuşmaların ardından Vali Savaş ve beraberindekiler sınıfları dolaşarak öğrencilere çiçek verdi.

Törene  Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Jandarma Komutanı Bülent Mercan, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin katıldı.

-Soma

Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Altunsoy, ilçede toplam 5 anasınıfı, 33 ilkokul ve 11 lisede eğitime başlandığını, anasınıfı, ilkokul ve ortaokul'da 13 bin 200 öğrenci, Ortaöğretimde ise 4 bin 350 öğrencinin ders başı yaptığını söyledi.

Altunsoy, yaptığı açıklamada, ayaklarının üzerinde sağlam durabilen öğrenciler yetiştirerek, ülkenin geleceğini teminat altına almayı hedeflediklerini kaydederek şöyle konuştu:

"Bu hedefle öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve tüm personelimizle gerektiğinde gecemizi gündüzümüze katarak, bu hedefle gayret içerisinde olacağız. Öğrencilerimize düşen çok çalışmak, mümkün olan en üst düzeyde kendilerini yetiştirmektir. Bu duygular ile 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz,velilerimiz ilçemiz, ülkemiz ve insanlık  için hayırlı olmasını dilerim."

Salihli

Salihli'de ise yeni eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle Beşeylül İlkokulu'nda tören düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, yaptığı konuşmada, ilçe genelinde 117 okulda, toplam 27 bin öğrenci ile 1850 öğretmen ve idarecinin ders başı yaptığını söyledi.

İlçe Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, ise Salihli'nin eğitim yönünden şanslı olduğunu, kaliteli ve güçlü eğitim kadrosu ile yüksek bilinç seviyesindeki velilerin eğitime pozitif katkı sağladığını söyledi.

İlçede, pek çok eğitim yatırımının temellerinin atıldığını ifade eden Peynircioğlu, "Yılmaz Hüseyin Şehit Arı ve Milli Egemenlik Okulları'nın ek derslikleri, İmam Hatip Okulu, 32 derslikli Cumhuriyet İlkokulu ve Sağlık Meslek Lisesi gibi pek çok eğitim yatırımı inşallah büyük kısmı önümüzdeki yıl eğitim öğretim yılında, bir kısmı da bu eğitim-öğretim yılının ikinci dönem itibariyle hizmete girmiş olacak" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, "Başarmamız gereken nokta; sorgulayan, kendisine ait bir sözü ve yorumu olan, edindiği bilgiyi deneyimle buluşturabilen, çevre ve ülke sorunlarına duyarlı sosyal bireyleri yaşama kazandırmaktır. Eğitim, bu yüzden uzun soluklu yatırımdır" dedi.

Törene Garnizon Komutanı Binbaşı Metin Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, okul müdürleri, oda başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Alaplı ve Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Tosun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement