Alman Başkan'dan Başkan Kalaycı'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Alman Başkan'dan Başkan Kalaycı'ya Ziyaret

Alman Başkan\'dan Başkan Kalaycı\'ya Ziyaret

Almanya'nın Sindelfingen Belediye Başkanı Bernd Vöhringer, kardeş şehir görüşmeleri kapsamında Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti.

14.03.2014 14:40

Almanya'nın Sindelfingen Belediye Başkanı Bernd Vöhringer, kardeş şehir görüşmeleri kapsamında Konya'nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Serdar Kalaycı'yı ziyaret etti.

Meram Belediyesi'ndeki görüşmede, her iki başkan ile birlikte başkan yardımcıları ve Sindelfingen Belediyesi'nden 4 meclis üyesi de hazır bulundu. Türk - Alman ilişkilerini önemsediklerini vurgulayan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Almanya'da milyonlarca Türk vatandaşımız yaklaşık 50 yıldan beri huzur içinde yaşıyor. Hem devlet yönetimleri nezdinde, hem de yerel yönetimler olarak ilişkilerimizin daha da iyi noktalara gelmesi için çaba harcıyoruz. Geçtiğimiz yaz aylarında Sindelfingen Belediye Başkanımızın davetiyle Almanya'ya gitmiştik. Çok güzel bir misafirperverlik örneği gösterdiler. Şimdi de biz onları ağırlıyoruz. Daha önce Bosna Hersek'in Hadzici, Azerbaycan'ın Şeki, Irak'ın Telafer, Çin'in Yuexiu, Filistin'in Gazze ve Tunus'un Manouba belediyeleriyle kardeş şehir protokolü imzaladık. Şimdi de çok sayıda Türk vatandaşının ikamet ettiği Almanya'nın Sindelfingen Belediyesi ile kardeş şehir protokolü için karşılıklı görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

Kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Başkan Kalaycı'ya teşekkür eden Sindelfingen Belediye Başkanı Bernd Vöhringer ise, "Burada olduğumuz süre zarfında hem Konya'yı gezme fırsatımız oldu, hem de belediyenizin yatırımlarını inceledik. 5 yıl gibi bir süre içerisine bu kadar çok yatırımı sığdırmanız bizleri şaşırttı. Belediyeniz tarafından yapılan toplu açılış törenine katılmaktan da büyük mutluluk duyduk. Almanya- Türkiye ilişkileri bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Almanya'da çok sayıda Türk yaşıyor. Ayrıca bizim belediyemiz de uluslararası bir belediye hüviyetinde. Çünkü şehrimizde 118 farklı ülkeden insanlar ikamet ediyor" dedi.

Alman başkan, Meram Belediyesi'nin ziyaretçi defterine Meram ile ilgili düşüncelerini yazdı. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, konuk başkana Sırçalı Medrese'nin kapısının yer aldığı maket, ney ve çeşitli hediyeler takdim etti. Sindelfingen Belediye Başkanı Bernd Vöhringer de Kalaycı'ya; çeşitli hediyeler verdi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Alman Başkan'dan Başkan Kalaycı'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement