ALOSBİ'deki Tapu Sorunu Çözülüyor - Son Dakika
Yerel

ALOSBİ'deki Tapu Sorunu Çözülüyor

ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, mali sorunlar sebebiyle uzun süredir bekleyen yatırımların önündeki engelin kalktığını söyledi.

25.04.2013 13:50  Güncelleme: 13:59

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, mali sorunlar sebebiyle uzun süredir bekleyen yatırımların önündeki engelin kalktığını söyledi.

Akkan, ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyeleri'nin katılımıyla Kordon Otel'de düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki gelişmeleri anlattı. Bölgede 4 yıldır yaşadıkları sorunlar nedeniyle satışların durduğunu, yatırımların da durma aşamasına geldiğini belirten Akkan, "Mali sorunları atlattık, bölgeden arsa alan firmaların tapularını önümüzdeki hafta vermeye başlayacağız. 62 firmaya bu hafta tapuları verilecek. Bölgemiz yeniden cazibe merkezi oluyor. Yeni bir kalkınma atağının içine giriyoruz. Önümüzdeki günlerde 3-4 yeni firma ile anlaşma imzalayacağız. Hedefimiz 9 yıldızlı bölgemize yabancı ve İzmir dışından yatırımcı çekmek" dedi.

Bölgede arsa satışlarının 2008 yılına kadar iyi gittiğini ifade eden Akkan, şunları söyledi:

"Bu tarihten sonra teşvik sistemi bizi tercihlerde geriye düşürdü. Sonra Fortis Bank'ın satılması ile bin 500 dönüm ipotekli arazimiz serbest bırakılmadı. Yatırımcıya tapusunu veremedik. Teşvik sebebiyle bizden arsa alan yatırımcılardan bazıları parasını geri alarak Manisa'ya gitti. Şimdi sorunlarını çözdük. ALOSBİ, İtalya'nın Po Ovası, Almanya'nın Ruhr Bölgesi gibi Türkiye'nin gözbebeği sanayi bölgesi olacak."

Aliağa'da Petkim, Tüpraş gibi büyük tesislerin bulunduğunu hatırlatan Atıl Akkan, Türkiye'nin çeliğinin yüzde 58'inin bu bu bölgede üretildiğini ifade ederek, "Aliağa'da yan sanayi hızla gelişiyor. 9 limanımız var. Petkim'in limanı tamamlandığında Alsancak Limanı'nın 1,5 katı olacak. Çandarlı Limanı'nın mendirekleri bitmek üzere. Bölgemiz elektrik üssü oldu. Kömür santralleri ve rüzgar gülleri ile 2 yıl içinde 6 bin megavatlık yeni kapasiteye ulaşacağız. Bölgemiz modern bir sanayi bölgesi olmaya doğru gidiyor" diye konuştu.

Gelecek yıl bölge yanına demiryolunun geleceğini açıklayan Akkan, 8 şeritli demiryolu hattının sanayiciyi daha da rahatlatacağınıbelirtti. - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel ALOSBİ'deki Tapu Sorunu Çözülüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement