AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, İstanbul'da düzenlenen 1. Kömür Üreticileri Eylem Planı Çalıştayı'na katıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte Kömür Üreticileri Derneğince İstanbul'da düzenlenen 1. Kömür Üreticileri Eylem Planı Çalıştayı'na katılan Altunyaldız, kömürün bordan sonra ülkenin en büyük madeni olduğu ifade ederek, "Kömür bizim yerli ve milli olarak sahip olduğumuz en büyük enerji kaynağımız. Bu nedenle sektördeki tüm paydaşlar bugün burada bir araya geldik" dedi.
Türkiye'nin kömür rezervleri bakımından oldukça zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Altunyaldız, ülke olarak sahip olduğumuz bu zengin kaynakları maksimum düzeyde kullanmak; ekonomimize, üretimimize en önemlisi günlük hayatımıza azami ölçüde kazandırmak mecburiyetinde olduğumuzu belirtti.
"Elektrik üretimimizin yüzde 30'unu kömürden sağlıyoruz"
Altunyaldız, "2015 yılı rakamlarına baktığımızda birincil enerji tüketimimizin dağılımında kömürün yüzde 31,5'lik payla doğalgazdan sonra ikinci sırada yer aldığını görüyoruz. Elektrik üretimimizin ise yüzde 30'unu yine kömürden sağlamışız. Bugün itibariyle kurulu gücümüzün yüzde 62'si yerli kaynaklarımızdan oluşuyor. Yerli kömür ise kurulu gücümüzün yüzde 13'üne tekabül ediyor. Bunu artırmak için Hükümetimiz, Bakanlığımız, yatırımcılarımız hep birlikte çalışıyoruz" diye konuştu.
"Kömürden üretilecek elektrik ile yıllık 6 milyar dolar doğalgaz faturasından kurtulacağız"
Yerli linyit kurulu gücünün yaklaşık 10 bin MW olduğunu belirten Altunyaldız, tespit edilmiş toplam kömür rezervin ise yaklaşık 20 bin MW kurulu güce tekabül ettiğini, 30 MW kurulu gücün, 26 milyar metreküp doğalgaza yani yaklaşık 6 milyar dolarlık yıllık doğalgaz ithalatının önüne geçeceğini ifade etti. - KONYA
Son Dakika › Yerel › Altunyaldız, 1. Kömür Üreticileri Eylem Planı Çalıştayı'na Katıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?