Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı - Son Dakika
Yerel

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in sporcu fabrikası haline geleceğini söyledi.

15.03.2013 10:12  Güncelleme: 10:26

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezi olarak ilan edildiğinin altını çizerek, kentin sporcu fabrikası haline geleceğini söyledi.

Güzeloğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından

desteklenen 'Sokaktan Spora' ve 'Adım Adım 2013' projeleri kapsamında gerçekleştirilen 'Amatör Spor Kulüpleri'ne Spor Malzemeleri Dağıtım Töreni'ne katıldı. Edip Buran Spor Salonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil'in de katıldığı törende konuşan Güzeloğlu, gelecekte Türkiye'nin yüz akı olacak şampiyonları yetiştirmenin yolunun amatör spor kulüplerini desteklemekten ve onların önünü açmaktan geçtiğini söyledi.

Mersin'de çok kısa bir zaman sonra olimpiyatlardan sonraki en büyük spor organizasyonu olan Akdeniz Oyunları'nın gerçekleştirileceğini kaydeden Güzeloğlu, "Akdeniz Oyunları, ülkemizin ve Mersin'in yüz akı olarak inşallah 2020 Olimpiyat Oyunları'nı bize kazandıracak. Türkiye olarak bütün uluslararası organizasyonları dört dörtlük gerçekleştiriyoruz" dedi. Mersin'de sadece spor altyapısına 600 milyon TL tutarında bir yatırım yapıldığına dikkat çeken Güzeloğlu, "Dünya çapında en yeni, en güzel ve 32 olimpik branşın yapılabileceği müthiş bir spor altyapısı Mersin'e kazandırıldı. Bu büyük yatırım ve tesisleşmeden dolayı Sayın Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza ve diğer tüm bakanlarımıza içtenlikle teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

Söz konusu altyapının spor malzemelerinin dağıtılacağı amatör spor kulüplerindeki sporcuların gelecekte dünya ve olimpiyat şampiyonları olabilmesinin önünü açacağını vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Dağıttığımız malzemelerle ilimizin bütün ilçelerinden gelen, spor yapıp spora gönül veren kulüp başkanlarımızın ve sporcularımızın çabasını bir anlamda ödüllendiriyoruz. Yakın bir gelecekte tesisleşmenin ve altyapının bu denli güçlü gelişmesi Mersin'i tüm dünya sporlarında bilinen bir marka kent haline getirecek. Mersin, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından olimpiyatlara sporcu hazırlama merkezi ilan edildi. Yani Mersin, olimpiyatlara hazırlık sürecinde Türkiye'nin bütün olimpik branşlarında sporcu fabrikası bir kent olacaktır."

Konuşmaların ardından, hazırlanan spor malzemeleri, Vali Güzeloğlu tarafından amatör spor kulüpleri temsilcilerine verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement