Ankara yerel haberleri | Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi'nin Temelini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Atacak - Son Dakika
Yerel

Ankara yerel haberleri | Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi'nin Temelini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Atacak

Ankara yerel haberleri | Yenimahalle\'de Cumhuriyet Akademisi\'nin Temelini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Atacak

Ankara haber: Yenimahalle Belediyesi, ilçe tarihinin en büyük yatırımının temelini atıyor. Yenimahalle’de gençlerin ve çocukların çağın gereklerine uygun olarak eğitim alması ve Cumhuriyet’in 100’üncü yaşını anıtlaştırmak amacıyla projelendirilen 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi’nin temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atılacak. 30 Ekim Pazar günü saat 15.30’da Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde düzenlenecek törene Ankara’nın dört bir yanından çok sayıda vatandaş katılacak.

23.10.2022 14:42  Güncelleme: 14:46

Yenimahalle Belediyesi, ilçe tarihinin en büyük yatırımının temelini atıyor. Yenimahalle'de gençlerin ve çocukların çağın gereklerine uygun olarak eğitim alması ve Cumhuriyet'in 100'üncü yaşını anıtlaştırmak amacıyla projelendirilen 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi'nin temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla atılacak. 30 Ekim Pazar günü saat 15.30'da Batıkent Turgut Özal Mahallesi'nde düzenlenecek törene Ankara'nın dört bir yanından çok sayıda vatandaş katılacak.

Çeşitli etkinliklerin yapılacağı temel atma töreninde, Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden Sevcan Orhan da konser verecek. Yenimahalle kreşlerinde eğitim gören Cumhuriyet çocukları da hünerlerini sergileyecek.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM

Yaklaşık 10 bin m2 inşaat alanına sahip olan tesis Yenimahalleli gençlerin kültürel, sosyal, sağlık bilişim ve spor gibi alanlarda çağdaş eğitim sistemine uygun olarak eğitim alması için hizmet verecek. Tesiste 750 kişi kapasiteli konferans salonu, gençlik ve çocuk kütüphanesi, spor, proje geliştirme, kariyer, sanal gerçeklik, endüstriyel tasarım, sanat-tasarım, dijital tarım, enerji ve çevre, dron pilotluğu gibi kişisel gelişim akademileri bulunacak.

"GENÇLERİMİZ DÜNYA GENÇLERİYLE EŞİT ŞARTLARDA YARIŞMAK İÇİN BİLİMSEL EĞİTİM ALACAKLAR"

Cumhuriyet Akademisi'nin tam bir eğitim kampüsü olarak hizmet vereceğini vurgulayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "2 yıl içinde hizmete açacağımız bu akademide gençlerimiz dünya gençleriyle eşit şartlarda yarışmak için bilimsel eğitim alacaklar. Yenimahalle'nin gençleri, normal derslerin yanında dijital eğitimler de alarak çağdaş eğitim fırsatlarından yararlanmış olacak. Geleceğimize ışık tutacak akademinin temel atma törenine tün vatandaşlarımızı davet ediyorum" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ankara yerel haberleri | Yenimahalle'de Cumhuriyet Akademisi'nin Temelini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Atacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement