Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Yönetici Salih Peker, 'Takım düşüş sinyalleri veriyor' diyenlere tabelayı gösterdi.

14.01.2013 14:06

Foto: Ali Yılmaz fotosu

===

Endişelenmeyin

Yönetici Salih Peker, 'Takım düşüş sinyalleri veriyor' diyenlere tabelayı gösterdi.

ANTALYASPOR'da son iki maçta yaşanan kayıplar farklı yorumlara neden oldu. Yönetim kurulu üyesi Salih Peker, ligde Akhisar, kupada da Trabzon spor'a yenilen Antalyaspor'un, 'Düşüş Sinyali' verdiği yolundaki sözlere katılmadığını belirtti. Peker, Türkiye'nin en iyi takımları arasında gösterilen Antalyaspor'un iki kulvarda da başarılı performans sergilediğine dikkat çekerek, "Yenilgiler kimseyi endişelendirmesin" dedi

TELAŞA GEREK YOK

"Antalyaspor inişli çıkışlı bir grafik çizse bile arkasında durulacak bir takım" diyen Salih Peker, 'takımda düşüş var' diyenlere de puan cetvelini, tabelayı gösterdi. Peker, şöyle dedi: "Büyük gayret ve emeklerle bugünlere gelen Antalyaspor'da yönetim olarak her zaman teknik heyetin ve futbolcularımızın arkasında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum. Geçmiş dönemlerden tamamen uzaklaşan Antalyaspor, yeni bir rotada ilerliyor. Telaşa gerek yok."

Ahmet GEVEN/ANTALYA (DHA)

Foto: Yönetici Salih Peker

===

Eskişehirspor maçının hazırlıkları sürüyor

Şimşek'te 3 fire

Ömer Şişmanoğlu iyileşirken, Tita, İbrahim Dağaşan ve Petr Janda tedavi görüyor.

ANTALYASPOR'da Eskişehirspor maçının hazırlıkları dün akşam yapılan idmanla devam etti. Çalışmaya iyileşen Ömer Şişmanoğlu katılırken, sakatlıkları devam eden Tita, İbrahim Dağaşan ve Petr Janda katılmadı. Sakat oyuncuların tedavisinin sürdüğü açıklandı. Ziraat Türkiye Kupası'ndaki üçüncü maçını 17 Ocak Perşembe günü Eskişehirspor'la oynayacak olan Antalyaspor'daki sakatlıklar teknik heyeti düşündürüyor. İdman eksiği bulunan yeni transfer Mehmet Sedef'in de Eskişehir maçında görev alması bekleniyor. Teknik direktör Mehmet Özdilek, "Sakat oyuncuların çokluğu elbette büyük handikap, ama bunu mazeret olarak göstermek doğru değil" dedi.

Foto: İdman fotoları

===

Sevgican'dan bir madalya daha

TÜRKİYE Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Havalı Silahlar Federasyon Kupası, Antalya Kiriş Limak Limra Otel'de yapıldı. Yıldız Bayanlar'da Mersin Pomem adına yarışan Antalyalı sporcu Sevgican Burçe Kır ile arkadaşları Şeymanur Aydoğan ve Selen Göloğlu, takım halinde birinci olarak 2013 yılına altın madalya alarak başladı.

Antalya'da özel bir kolejde lise birinci sınıf öğrencisi olan Sevgican Burçe Kır, derslerinin çok yoğun olması nedeniyle havalı tabanca atış poligonuna gidemeyince Sanayi Polis Merkezi'nde polis memuru olarak çalışan babası ve aynı zamanda antrenörü olan Salim Tayfun Kır, kızı için evine portatif havalı tabanca atış poligonu kurdu.

Evde antrenmanlarını sürdüren Sevgican, şubat ayının ilk haftası yine Antalya'da yapılacak Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası'nda Türkiye rekoru kırmak ve altın madalya almak için çok çalışıyor. Sabah iki saat erken kalkıp okula gitmeden antrenman yapan, okul dönüşü de çalışmalarını sürdüren Sevgican, bir gün mutlaka milli formayı giyeceğini belirtti.

Foto: Sevgican Burçe Kır ile takım arkadaşlarının fotosu

===

Kadınların yoga ilgisi

KEMER Halk Eğitim Merkezi ve Göynük Belediyesi işbirliğinde kadınlara yönelik yoga, pilates ve aerobik kursu düzenlendi. Göynük Belediyesi Günübirlik Tesisleri'nde düzenlenen kurslara, beldedeki kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Hafta içi her gün sabah, öğle ve akşam olmak üzere 3 seansta gerçekleştirilen kurslar, Aslı Kalander ve Zehra Aslan yönetiminde yürütülüyor.

Göynüklü kadınları spor yaparken ziyaret eden Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, sağlık ve zindelik kazanan kadınlara tam not verdi. Kadınları spor yapma istek ve azmi nedeniyle kutlayan Başkan Topaloğlu, "Yaklaşık üç yıldır kadınları sporla buluşturmak için çaba gösteriyoruz. Kadınlarımızın ilgisi bizleri memnun etti. Onların gösterdiği bu kararlılık, umarım belde erkeklerine de örnek olur. Göynük'te yaşayan her bireyin spor yapması temel hedefimiz" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Turuncu yeşilli takım Bolu'nun ardından Sarıyer'le son hazırlık maçını oynayacak.

Alanya boş durmuyor

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Alanyaspor, bir yandan antrenman programını uygularken, diğer yandan hazırlık maçları oynuyor. Son olarak Boluspor'la 2-2 berabere kalan turuncu yeşilli takım, önümüzdeki günlerde son özel maçını Sarıyer'le yapacak. Devre arası kamp dönemini en iyi şekilde geçiren Alanyaspor, ikinci devreye eksiksiz girmek istiyor.

Teknik Direktör Ali Haydar Durusoy, tüm oyuncuların yüksek moral ve istekli çalışmalarının kendisini sevindirdiğini söyledi. Durusoy, "Ligin ilk yarısında güzel bir ivme yakaladık. Takım düzeni oturmuş ve disiplinli şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2'nci yarıda sezon başında açıkladığımız ilk 5 hedefimizi sürdüreceğiz ve daha üst sıralara çıkmak için mücadele edeceğiz. Önümüzdeki günlerde Sarıyer ile yapacağımız hazırlık maçıyla devre arası çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Antrenmandan foto

===

Yunus Orhangazi'de

Sezon başında Fethiyespor'a gelen Yunus Emre, Orhangazi'ye kiralandı. Lacivert beyazlı takım ikinci hazırlık maçında Gaziosmanpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta hedef büyülten Fethiyespor, ikinci devre hazırlıklarını sürdürüyor. Sezon başında Fethiyespor'a transfer olan, ancak bekleneni veremeyen Yunus Emre'nin, sezon sonuna kadar Orhangazispor'a kiralandığı açıklandı.

Fethiyespor, Gaziosmanpaşa ile yaptığı ikinci hazırlık maçında ise 1-1 berabere kaldı. Fethiyespor'un tek golünü Onur Okan kaydetti. Fethiyespor kamp dönemi içindeki 3'üncü hazırlık maçını yarın Eyüpspor ile yapacak.

Kemer'deki Mirage Park Otel'de hazırlıklarını sürdüren Fethiyespor, ilk hazırlık maçında Çamlıdere Şekerspor'u 2-0 mağlup etmişti. Fethiyespor'un Gaziosmanpaşa ile yaptığı hazırlık maçını Başkan İsmail Öztürk'le birlikte çok sayıda yönetici izledi. Fethiyespor, 4'ncü hazırlık maçını 19 Ocak Cumartesi günü Denizli Belediyespor'la yapacak. Fethiyespor'un kampı 20 Ocak Pazar günü sona erecek.

Foto: İdman fotoları

===

Kumluca umut dolu

BÖLGESEL Amatör Lig'de (BAL) mücadele eden Kumluca Belediyespor, geleceğe umutla bakıyor. Kumluca Belediyespor Başkanı Abdullah Arıcıoğlu, sezonun ilk yarısını 7 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 3 beraberlik alarak 6'ncı sırada bitirdiklerini, ancak Antalya takımları arasında 1'nci sırada olduklarını vurguladı.

Başkan Arıcıoğlu, "Geçen yıla göre takımın yüzde 80'i değişti, daha genç bir takım kuruldu. Bunun sıkıntılarını ilk yarıda bazı maçlarda yaşadık. Ancak ligin son iki haftasında oynadığımız Kızılcabölük ve Bozyaka maçlarında aldığımız sonuçlar bizi ikinci yarıda üst sıraları zorlama adına ümitlendirdi" diye konuştu.

Takımdaki 5 oyuncuyla yollarını ayırdıklarını belirten Arıcıoğlu, devre arasında takımda direkt oynayabilecek iki ya da üç futbolcu alacaklarının altını çizdi. Arıcıoğlu ayrıca, Kumluca Belediyespor taraftarının takıma büyük destek verdiğini, bu desteğin takımı pozitif yönde motive ettiğini belirtti.

Arıcıoğlu, "Bunun son örneğini sahamızda oynadığımız ve 9 kişi kaldığımız Kızılcabölük maçında yaşadık. Taraftarımızın yoğun desteğiyle galibiyeti kaçıran taraf bizdik. Bu arada genç oyuncularımızın da kendi gruplarında iddialı bir duruma gelmesi bizleri ayrıca sevindiriyor" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kumluca takım fotosu ve başkan fotosu

===

Genç sporcular ödüllendirildi

KUMLUCA İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Okullar Arası Spor Müsabakaları'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Kumluca Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene Kaymakam Salih Işık, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Osman Koşar, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, İlçe Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Erol Koca, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Ödül töreni öncesi turnuvaların son maçı olan Voleybol Yıldız Kızlar final maçı yapıldı. Maç sonunda Beykonak 80.Yıl Ortaokulu, Adrasan M. Akif Ersoy Ortaokulu'nu 3-1 yendi. Maçın ardından ödül törenine geçildi. 26 Kasım 2012 tarihinde başlayan müsabakalarda futbolda genç erkekler kategorisinde Gül Çetin Kaur Lisesi, yıldızlarda ise Ziya Gökalp Yatılı Bölge Okulu birindi oldu.

Voleybolda ise küçük kızlarda Ziya Gökalp Yatılı Bölge Okulu, yıldız kızlarda Beykonak 80.Yıl Ortaokulu, yıldız erkeklerde ise Mimar Sinan Ortaokulu, genç kızlarda Anadolu Öğretmen Lisesi, genç erkeklerde ise Anadolu meslek Lisesi (AML-METEM) takımları birinci oldu.

Hentbolda yıldız erkeklerde Ziya Gökalp Yatılı Bölge Okulu, basketbolda ise yıldız erkeklerde ise Mimar Sinan Ortaokulu birinci oldu. Müsabakalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Salih Işık ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Ödül töreni - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement