Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

20.10.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Tütüncü ve personel toplu

===

*GÜNLÜ

Kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı noktalarında enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (pazar) 07.00-12.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Göçerler, Fatih, Çankaya, Çamlıbel, Santral, Kepezaltı mahalleleri, Ünsal Mahallesi'nin bir kısmı, tramvay hattı, Aşur Aksu Devlet Hastanesi elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Fethiye kent meydanına kavuştu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde Uğur Mumcu Parkı düzenlemesi ve Beşkaza Kent Meydanı Projesi tamamlandı. Fethiye'nin çehresini değiştirecek proje ile birlikte hazırlanan Atatürk Anıtı düzenlenen törenle açıldı. Törene, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Fethiye Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, sivil toplum kuruluşu üyeleriyle yüzlerce vatandaş katıldı.

Törende 'Büyükşehir İstemiyoruz', 'Behçet başkanımız bizi bırakma' yazılı afişler dikkat çekti. Belediye Bandosu ve mehter takımının gösteri yaptığı açılışa, gökyüzünde dolaşan paramotorlar da renk kattı. Törende konuşan Belediye Park ve Bahçeler Müdür Yardımcısı Ozan Özer, proje hakkında bilgiler verdi. 10 bin kişilik Beşkaza Meydanı'nın 7 bin metrekare alan üzerine kurulu olduğunu belirten Özer, projenin toplanda 26 bin metrekare alanı kapsadığını söyledi.

Meydan ve parkta 7 tane zemin altı animasyonlu havuz bulunduğunu aktaran Özer, resmi törenler ve konserler için hazırlanan meydanın yanı sıra yenilenen Uğur Mumcu Parkı'nda, 650 ağaç, 140 süs ağacı, bin adet gül, ve dekoratif bitkilerle 8 bin 500 metrekare çim olduğunu vurguladı. Kızılay Kan Bağışı Merkezi'nin de meydan projesi kapsamında ilçeye kazandırıldığını sözlerine ekleyen Özer, yunuslar, sörfçüler, çiçekler ve at arabası gibi figürlerden oluşan dekoratif bitkilerin bulunduğu parkta aynı anda 1910 kişinin oturabildiğini vurguladı.

'DALTON KARDEŞLERE SESLENİYORUM'

Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise Fethiye'de yaşam kalitesini arttırmak için değişim ve gelişim rüzgarının çıtasını yükselttiklerini belirtti. Saatcı, Fethiye'ye modern bir alışveriş ve yaşam merkezi de kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Başkan Saatcı, "Bizi yeni yapacağımız Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi nedeniyle esnaf düşmanı gibi gösteren Dalton Kardeşlere sesleniyorum: Pazaryeri, Dispanser Sokak, Otogar neydi? Ne oldu? Esnaf düşmanlığı böyle hizmet yaparak oluyorsa bende esnaf düşmanıyım" dedi. Konuşmaların ardından meydan hizmete açıldı.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Açılış töreninden genel, Açılışa katılanlar, Park, Meydan ve Atatürk Anıtı'ndan fotoğraf

===

Manavgat'ta 'birlik' bozuldu

MANAVGAT Çevre Koruma Turizm Alt Yapı Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (MATAB) Başkanı Recep Barut, MATAB Olağanüstü Genel Kurul'unda yaşanan tartışmaların ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, MATAB Başkanı Recep Barut'un yanı sıra Taşağıl Belediye Başkanı Ahmet Alp, Sarılar Belediye Mustafa Erkan Ersoy, İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Şahin, birlik hukuk danışmanı katıldı.

Büyükşehir Belediye Yasa Tasarısının Türkiye'nin gündeminde olduğunu kaydeden Başkan Recep Barut, bu konuda kendi fikirlerinin belli olduğunu kaydetti. Yasa tasarısına destek verdiğini anlatan Başkan Barut, "Yasa tasarısını ilk kez Afyon Sandıklı'da düzenlenen Manavgat Çalıştayı'nda gündeme getiren benim. Bu konuda taraf oldum ve destekçisi oldum" dedi.

SİYASİ ŞOV YAPTI

Tasarının yasalaşması halinde MATAB'ın, 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler sonrası kapanacağını kaydeden Başkan Barut, "Büyükşehir Yasa Tasarısı'nın yasalaşması halinde 88 üyenin 87'sinin üyeliği düşecek. Fesholmaması için İbradı ve Gündoğmuş belediyelerinin birliğe dahil edilmesi gerekli. Bu amaçla Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yaptık. Olağanüstü kurulda tek gündem maddesi görüşülür. Biz de iyi niyetimizi gösterdik ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e söz hakkı verdik. Fakat sayın Sözen, konu ile ilgili konuşma yerine siyaset yapmayı tercih etti" dedi.

YENİDEN SEÇİLMİŞ GİBİ KONUŞTU

Olağanüstü Kurul Toplantısı'nın, Başkan Sözen'in siyasi propaganda yapacağı bir yer olmadığını anlatan Başkan Barut, "Konu MATAB'ın kapanmaması için İbradı ve Gündoğmuş'un birliğe dahil edilip edilmesiydi. İşin en önemli tarafında, bu konu ile ilgili Ankara'ya gitmeden önce Sözen'i bilgilendirmiş olmam. Başkan Sözen, yaptığı siyasi söylemlerle 27 Ekim 2013'te yapılması planlanan seçimlerde yeniden belediye başkanı seçilmiş gibi hareket ediyor" diye konuştu.

MANAVGAT BELEDİYESİ BORCUNU ÖDEMİYOR

Manavgat Belediyesi'nin, MATAB'a 2 yıl içinde hiç ödeme yapmadığı için 5 milyon lira arıtma borcu bulunduğunu vurgulayan Başkan Barut, Manavgat Belediyesi'nin, kurumlarına aylık 240 bin lira arıtma bedeli ödemesi gerektiğini vurguladı. Bunun 180 bin lirasının elektrik borcu olduğunu belirten Başkan Barut, "Başkan Sözen meclis gündemine taşıyacağını söyledi. Başkan ödeme konusunda sözünde durmuyor. Manavgat Belediyesi, bir ay içinde arıtma borcunu ödemezse konuyu yargıya taşıyacaüız" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Polis dolandırıcılara karşı uyardı

MANAVGAT Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polistik Büro Amirliği, kurbanlık hayvan satıcılarını sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı el ilanı dağıtarak bilgilendirdi. Manavgat Kavaklı'da kurulan kurbanlık hayvan satış yerlerini tek tek dolaşan, Toplum Destekli Polistik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Arif Kuz ve Ebru Yılmaz, satıcılara tek tek el ilanı dağıttı.

Bilgilendirme çalışmalarıyla ilgili bilgi veren polis memuru Arif Kuz, uygulama ile Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satıcılarını, kalpazan, hırsız ve dolandırıcılara karşı bilgilendirdiklerini söyledi. Kendisini, tanınmış biri ve resmi görevli olarak tanıtan kişilere hayvan satımında dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kuz, alışverişte tanınmayan kişilerden alınan çek ve senetlerin mutlaka ilgili bankadan teyit ettirilmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Dolandırıcıların insanların iyi niyetini suistimal etmek için her yola başvuracağını kaydeden Kuz, satıcılara yönelik yaptığı açıklamada ise "Kimsenin sizin iyi niyetinizden istifade ederek hile ve yalanla paranızı, hayvanlarınızı almasına müsaade etmeyiniz. Hayvanlarınıza yüksek değer vererek satın almak isteyenlere şüphe ile yaklaşınız. Paraları da sahte olup olmadığını inceleyiniz" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVAGAT, (DHA)

Foto: El ilanı dağıtan polis

===

Çekirdeksiz Nar Şenliği'ne yoğun ilgi

GAZİPŞA Kaymakamlığı, Belediye ve Gazipaşa Tarım Kültür ve Turizm Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 6'ncı Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Şenliği Cumhuriyet Meydanı'nda Street Band Bandosu ve Çin Sirki gösteri gruplarının eşliğinde kortej yürüyüşüyle başladı. İlçe protokolü ve çok sayıda davetlinin katıldığı şenlikte, konuşan Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, şenliğin Gazipaşa'ya özgü olduğunu söyledi.

Bölgede yetişen çekirdeksiz narı Gazipaşa adına tescillendirdiklerini kaydeden Başkan Özgenç, "Bu şenliği düzenlememizdeki amaç 1922'de Bakanlar Kurulu kararıyla bu güzel ismi almanın gururunu paylaşmak ve kutlamak" dedi. Başkan Özgenç, festivalin bir amacının ise Toroslarda yetişen tarım zenginliğini Türkiye'ye duyurmak ve bu güzelliklerin tüketilerek üreticilere destek sağlamak olduğunu söyledi.

YENİ PAZARLAR ŞART

Kaymakam Muhittin Pamuk ise, 21 Ekim 1922 yılında yayınlanan Resmi Gazete ile ilçeye bizzat Atatürk tarafından Delibaş isyanına destek vermediği için 'Gazipaşa' ismi verildiğini hatırlattı. İlçede tarım sektörünün en önemli gelir kaynağı olduğunu anlatan Kaymakam Pamuk, "İlçede yapımı süren Gökçeler Barajı faaliyete geçtiği takdirde üreticilerimizin gelir düzeyi artacak. Çekirdeksiz nar üretimi her yıl artarak 1600 dekarda yaklaşık 2 bin ton civarına ulaştı" dedi.

Konuşmaların ardından Gazipaşa Belediyesi'nin Başbakanlık Osmanlı Arşivleri'nden çıkarttığı ilçe ile ilgili belge ve yazışmaların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Sergiyi dolaşan konuklar, ardından nar stantlarını ve nardan yapılan ürünlerin yer aldığı alanları dolaştı. Çok sayıda yerli ve yabancının ziyaret ettiği şenlikte, nar ve nar ürünleri yoğun ilgi gördü.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Şenlikten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement