Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.SERİK Anadolu Lisesi'nde Değerler Eğitimi kapsamında 'Genç Gözüyle Medya' konulu panel düzenlendi.

23.02.2013 15:15

Foto: Törenden

===

Gençlerin gözüyle medya

SERİK Anadolu Lisesi'nde Değerler Eğitimi kapsamında 'Genç Gözüyle Medya' konulu panel düzenlendi. Panele Kaymakam Erol Rüstemoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Halk Eğitim Müdürü Mesut Çelik, öğretmen, veli ve öğrencileri katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Anadolu Lisesi Müdürü Şerif Ramazan Kaplan, "Hangi eğitimi alırsa alsın, hangi üniversiteyi bitirirse bitirsin, hangi akademik kariyeri elde ederse etsin değerlerinden yoksun yetişmiş nesiller kayıp nesillerdir" dedi.

Velilerin kendilerine emanet ettiği öğrencileri en büyük değer kabul ettiklerini kaydeden Kaplan, "Onları her açıdan dört dörtlük, pırlanta gibi yetiştireceğiz. Bizim temel sloganımız 'Feda edilecek bir öğrencimiz bile yoktur" diye konuştu. Açılış konuşmasının ardından Genç Gözüyle Medya' konulu panele geçildi. Öğrenciler, küreselleşme ve medya, medyada nefret söylemi, popüler kültür ve medya, sosyal medya, medya okuryazarlığı, dördüncü kuvvet medya konularında sunum yaptı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Panelden

===

Cinsel tacize 10 yıl

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde geçen yıl 11 yaşındaki erkek kuzeni S.E.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 17 yaşındaki B.E. 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanık B.E. hazır bulundu.

2 Şubat 2012'de kuzeni S.E.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yargılanan B.E., savunmasında, "Takdir mahkemenindir. Verilecek karara saygılıyım" dedi. Mahkeme, B.E.'yi, yaşı 18'den küçük olduğu gerekçesiyle 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. B.E tutuklu bulunduğu Alanya L Tipi Kapalı İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: B.E.'den foto

===

Sanayi sitesinde hırsızlık şoku

DEMRE Sanayi Sitesi'nde 63 yaşındaki Süleyman Fakı'ya ait yedek parça dükkanı önceki gece kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce soyuldu. Kapı kilitlerini keserek işyerine giren şüpheliler, dinamo, debriyaj seti, akis, fren balatası, disk, bilye ve elektrik malzemelerini çaldı. Sanayi sitesinde bekçi ve kamera sistemi olmaması hırsızları rahat çalışmasına neden oldu.

Hırsız olayı sabah Süleyman Fakı'nın işyerine gelmesiyle anlaşıldı. Emniyet ekipleri olay yerinde inceleme yaparak parmak izi aldı. İşyerinden yaklaşık 25 bin TL değerinde malzeme çalındığını kaydeden Süleyman Fakı, "Hırsızlar yedek parça piyasasını çok iyi biliyor. Koca dükkanda sadece pahalı parçaları seçerek almışlar" dedi.

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)

Foto: İşyerinden

===

Belge tamam sıra işte

SERİK Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 'Aşçılık Kursu'nu tamamlayan 18 kursiyer aşçılık belgelerini törenle aldı. Serik Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, Halk Eğitim Müdürü Mesut Çelik ve kursiyerler katıldı. Üç ay süren kursta aşçı adaylarına yiyecek hizmetleri öğretmenleri tarafından eğitim verildi.

Törende konuşan Kaymakam Rüstemoğlu, kursa katılan aşçı adaylarına teşekkür etti. Rüstemoğlu, "Eğitim mutlaka önemli, eğitimde kaliteyi artırmak için çok iyi çalışmalıyız. Çünkü bilgi toplumu, bilgi çağında yaşıyoruz" dedi. Aşçılık kursuna birlikte katılan Ümmühan-Osman Ergin çifti ise belgelerini aldıktan sona "Kursa beraber katıldık, başarıyla tamamladık. Şimdi birer aşçı adayı olduk. 5 yıldızlı otellerden iş bekliyoruz" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Törenden

===

Türk dizileri Sırp turisti artırdı

SIRBİSTAN'da televizyonlarında yayımlanan Türk dizileri, Belgrad Turizm Fuarı'nda (ITTFA) başta Alanya olmak üzere birçok turistik kentin stantlarına olan ilgiyi artırdı. Balkanlar ve Doğu Avrupa'nın en büyük turizm fuarı olan 35'inci Belgrad Turizm Fuarı'na (ITTFA) katılan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, Sırbistan'ın sürekli gelişen bir pazar olduğunu ve Türkiye'de tatil yapmanın prestij sayıldığını söyledi.

Bu yılki fuarın Almanya'nın partnerliğinde gerçekleştirildiğini belirten Güner, "46 ülkeden 277 firmanın katıldığı fuarda, Türkiye 300 metrekarelik bir stantla yer aldı. Fuara, Alanya'nın yanı sıra Türk Hava Yolları, Bodrum, Kemer, Marmaris, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği, çeşitli acenta ve oteller iştirak etti" dedi.

Fuarda Sırp ziyaretçilerin artışa dikkat ettiklerini kaydeden Güner, "Şu an Sırbistan'da gösterimde olan Türk dizilerinin payının büyük olduğunu tespit ettik. 2012 yılında Türkiye'ye gelen Sırp ziyaretçilerde yüzde 14'lük bir artış var. Geçen yıl 154 bin Sırp turist Türkiye'ye geldi. Sırp ziyaretçi sayısının 2013 yılında da artarak devam edeceği gözlemleniyor" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Gülçin Güner ve stanttan foto

===

'Bilimin Işığında Evrim'

KUMLUCA Belediyesi tarafından kültürel etkinlikler kapsamında düzenlenen ayın söyleşisine Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Adem Tatlı konuk oldu. Kumluca Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Bilimin Işığında Evrim' konulu konferansını Kaymakam Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar izledi.

EVRİM TEORİSİ ATEİZME DAYANIYOR

Evrimin tanımını yaprak konferansına başlayan Prof. Dr. Adem Tatlı, kainatta hiçbir şeyin sabit olmadığını, atomdan galaksilere kadar her şeyin her an hareket ve faaliyet halinde olduğunu belirtti. Evrim teorisinin ateizme dayandığını anlatan Tatlı, "Evrim teorisi bilimsel platformdan çıkarılarak 'Uluhiyet' fikrini yıkmaya ve inkar etmeye, kainattaki tek etkili gücün tesadüf, şuursuz sebepler ve tabiat olduğunu ispat etmeye çalışan kasıtlı ve art niyetli davranışlara alet edilmektedir" dedi.

TESADÜFEN ÇORBA BİLE OLMAZ

Kainatta atomdan galaksilere kadar hiçbir şeyin sabit olmadığını, hareket halinde olduğunu, canlıların, bitkilerin, hayvanların da her an değiştiğini ve farklılaştığını, insanın yaklaşık yüz trilyon hücreden meydana geldiğini kaydeden Tatlı, "Bütün bunlar bir kanun çerçevesinde, büyüme, gelişme, farklılaşma kanunları çerçevesinde bu değişimler devam ediyor. Sonsuz bir ilim, irade, kuvvet ve kudretin eseriyle. Hiç bunlar tesadüfen olur mu? Tesadüfen çorba bile olmuyor" diye konuştu.

Tatlı, evrim teorisi tartışmasının altında 'Bir yaratıcının kabulü veya reddi'nin yattığını vurgulayarak, bilim adamlarının dine, yaratılışa karşı oluşunun kaynağının Fransız İhtilali olduğunu söyledi. Prof.Dr. Tatlı, Evrim Teorisi'nin bilimsel kıstasları taşımayan, laboratuarlarda denenmeyen, çoğunlukla metafiziğe dayalı görüşleri bünyesinde barındıran felsefi bir düşünce tarzı olduğunu kaydetti. Konferansın ardından Prof. Dr. Tatlı, katılımcıların sorularına da cevap verdi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Konferanstan

===

MHP'li kadınlar seçim startı verdi

KUMLUCA MHP İlçe Teşkilatı Kadınlar Kolları tarafından Domates Cafe Restaurant'ta dayanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe, MHP İlçe Başkanı Hacer Özer, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Muradiye Eken ve çok sayıda partili kadın katıldı. Yemekte konuşan İlçe Başkanı Hacer Özer, yemeğin yeni üyelerin tanışması için düzenlendiğini söyledi. Kadın Kolları Başkanı Muradiye Eken ise MHP'de aktif siyaset yapmayı kendileri için milli bir görev olarak gördüklerini kaydetti. Yoğun katılımın olduğu yemekte, seçim çalışmalarına da start verildi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Yemekten

===

Korkuteli'nde trafik kazası: 2 yaralı

KORKUTELİ'nde Metin Şener(46) yönetimindeki otomobilin Hakan Özer (37) idaresindeki kamyonla çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza dün saat 12.00 sıralarında Bayat Köyü yakınlarında meydana geldi. Metin Şener idaresindeki 07 NJ 174 plakalı otomobil Bayat Köyü mevkiinde Hakan Özer'in kullandığı 15 NF 946 plakalı süt yüklü kamyona çarptı. Kazada otomobil sürücü Metin Şener ve yanındaki Yusuf Kartop yaralandı.

Korkuteli Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan Metin Şener, daha Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazandan yara almadan kurtulan kamyon sürücüsü Hakan Özer ise ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Kazadan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement