Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Meclisten genel, Akaydın, Tamyürek ve Oktay portre.

09.01.2013 16:02

Foto: Meclisten genel, Akaydın, Tamyürek ve Oktay portre.

===

Cumhurbaşkanı Gül Afyon'a geliyor

AFYONKARAHİSAR, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırlamaya hazırlanıyor. Bugün (10 Ocak Perşembe) Afyonkarahisar'ı ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Gül, geceyi de Afyonkarahisar'da geçirecek. Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Afyonkarahisar'a üç kez gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı olarak Afyonkarahisar'ı ilk kez ziyaret edecek. Uçakla Afyonkarahisar Askeri Havaalanı'na gelecek Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaret edecek. Hava şartlarının izin vermesi durumunda valilik ziyareti öncesi Afyonkarahisarlılar'a hitap etmesi beklenen Gül, valiliğin ardından Afyonkarahisar Belediyesi ile İkmal ve Garnizon Komutanlığı'na ziyaret gerçekleştirecek.

Afyonkarahisar'da bir mermer atölyesini ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Gül, öğleden sonra da İscehisar İlçesi'nde bir mermer fabrikasında incelemelerde bulunacak. Gül, İscehisar'ın ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampusü'nde ziyaret ve incelemeler yapacak. Geceyi Afyonkarahisar'da geçirecek olan Gül, akşam yemeğinde Afyonkarahisar protokolüyle bir araya gelecek. Gül, 11 Ocak Cuma günü Afyonkarahisar'dan karayoluyla Uşak'a geçecek. Afyonkarahisar'a en son resmi cumhurbaşkanı ziyaretini, 13 Ekim 2004 tarihinde 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer gerçekleştirmişti.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Fethiye'de yat imalatçıları Karaot'a taşınmayı bekliyor

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde hem turizm hem de bakım ve onarım faaliyetleri açısında uygunsuz olarak değerlendirilen Karagözler Mahallesi'ndeki yat çekek ve bakım yerinin, Yanıklar Köyü, Karaot Mevkii'ne taşınması ile ilgili bekleyiş sürüyor. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Başkanı Akif Arıcan Karagözler Mahallesi'nde fiziki şartları uygun olmayan alanda dağınık vaziyette faaliyet gösteren yat çekek ve bakım yerlerini ziyaret etti.

Ziyarette 12 yıldır taşınması gündemde olan yat imalat yerlerinin Karaot'a taşınması halinde sektörün altın çağının başlayacağı ve hızla gelişme kaydedileceği belirtildi. Fethiye'nin önde gelen tatil köyü ve koylarının yol güzergahı üzerinde bulunan ancak sürekli görüntü ve çevre kirliliği yarattığı için şikayetlerle gündeme gelen yat çekek ve bakım yerinde faaliyet gösteren işletmecilerde duruma tepkili.

KARAOT'A TAŞINMAK SEKTÖRÜN ÖNÜNÜ AÇAÇAK

İşletmeciler sorunların çözüme kavuşturularak biran önce taşınma işleminin gerçekleşmesini istedi. Fethiye'de faaliyet gösteren firmaların ülke genelinde kalitesiyle adından söz ettirdiğini aktaran işletmeciler sorunların ise ortak olduğunu anlattı. Bir yatırımcıyı Fethiye'ye getirip ağırlamanın bu fiziki şartlarda projeyi kaybetmek anlamına geldiği aktaran işletmeciler, 12 yıldır taşınacağı konuşulan yere yatırım yapmanın mümkün olmadığını söyledi.

Kalıcı olmadığından altyapısız alanda, çamur içerisinde, derme çatma mekanlarda çalıştıklarını belirten yatçılar, Karaot'a taşınmaları halinde Bodrum'daki gibi marka haline geleceklerini sözlerine ekledi. Taşınmalarının turizmcilerden çok kendilerini sevindireceğini söyleyen işletmeciler, bakanlıklardan ve Ankara'dan beklenen adımların atılmasını istedi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Ziyaretler ve yat çekek ve onarım yerinden

===

Burdur Valisi Yılmaz 2012'yi değerlendirdi

BURDUR Valisi Nurettin Yılmaz düzenlediği basın toplantısında Burdur'da 2012 yılında yapılan yatırımları değerlendirdi. Vali Yardımcıları Hamdullah Suphi Özgödek, Bahir Altunkaya, Bülent Uygur, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek ile daire müdürlerinin katıldığı basın toplantısında konuşan Vali Yılmaz Burdur'un eğitimdeki başarıları ile gurur duyduklarını belirtti. Vali Yılmaz "Bu başarı tesadüfi bir başarı değil. Öğretmenlerimiz büyük bir özveriyle çalıştılar. İşadamlarımızın eğitime katkısı yönünden şanslı bir iliz. Yeni eğitim sistemine en kolay adapte olan illerden biriside Burdur" dedi.

2012 yılına Burdur'da 19 kamu kuruluşunun çeşitli sektörlerde ürettiği 307 projenin maliyetinin 1 milyar 100 milyon lira olduğunu kaydeden Vali Yılmaz "2011 yılında 262 projenin maliyetinin 825 Milyon TL olduğunu düşünürsek 2012'de yüzde 24'lük bir artış oldu. 2012 yılındaki 307 yatırım projesinin 141'i tamamlandı" diye konuştu. Yılmaz, yatırımların sektörlere göre dağılımına bakıldığında en fazla harcamanın 121 proje ve 305 milyon liralık yatırımla tarım sektörüne yapıldığını anlattı.

Vali Nurettin Yılmaz, tarım sektörünü 70 projeyle diğer kamu hizmetleri ve 32 projeyle eğitim sektörünün takip ettiğine işaret ederek, kurumlar arasında en yüksek yatırım miktarının 25 proje ve 410 milyon lira ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğüne ait olduğunu bildirdi. Vali Yılmaz Burdur Gölü ile ilgili bir çalışma yaptıklarını da belirterek "Gölü besleyen su kaynakları ile birlikte gölde su kaçakları da olabileceği düşünülüyor. Bu konuda da ilgili kurumlarla ortak bir çalışma yapacağız" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Vali Nurettin Yılmaz, toplantıdan

===

Temel Gıda Hijyeni Eğitimi'ni tamamlayanlara sertifika

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasındaki protokol gereği Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kumluca Ticaret Odası(KUTSO) İşbirliğinde düzenlenen öTemel Gıda Hijyen Eğitimiö Sertifika Töreni yapıldı. 8-10 Ekim 2012 tarihlerinde Kumluca Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde faaliyet gösteren fırınlar, unlu mamül üreten işletmeler ile bakkal, market ve restoran çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen Temel Gıda Hijyen Eğitimi'nin sonunda başarılı olan 52 kişi sertifikalarını törenle aldı.

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri Hürriyet Atçakarlar ve Naciye Ulutaş tarafından verilen "Temel Gıda Hijyen Eğitimiönin sonunda başarılı olan 52 kişi sertifikalarının verilmesi dolayısıyla KUTSO genel merkezinde düzenlenen törene Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin ile kursiyerler katıldı.

sertifika töreninde konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği kapsamında hijyenin önemine değindi ve İlçe Müdürlüğü olarak oldukça sıkı denetimler yaptıklarını belirtti. Kumluca Ticaret Odası işbirliği ile gerçekleştirilen eğitimlerin oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Aydın, Temel Gıda Hijyen Eğitimi'nin gerçekleşmesinde, başta Kumluca Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin olmak üzere herkese teşekkür etti

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Törenden

===

Çetinkaya Salı Pazarı esnafının sorunlarını dinledi

KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Temel Eğitim Mahallesinde kurulan Salı Pazarında ortaya çıkan yer sıkıntısının çözülmesiyle ilgili pazarcı esnafıyla görüştü. Temel Eğitim Mahallesi'nde kurulan Salı Pazarı esnafı, bölgedeki müşteri potansiyelinin artmasıyla pazarcı esnafının giderek çoğaldığını dolayısıyla yer sıkıntısının ortaya çıktığını söyledi. Bu sorunun çözülmesi için Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile görüşme talep eden esnafı Belediye Başkanı Çetinkaya ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

Pazarcı esnafıyla bir süre sohbet eden Çetinkaya, yaşanan sorunu yerinde görmek ve pazarcı esnafıyla yer sıkıntısına birlikte çözüm bulmak istediklerini söyledi. Pazarcı esnafının daha önce Temel Eğitim Mahallesi'nde yol içinde pazar kurduklarını, buranın uygun olmaması nedeniyle yaklaşık 3 ay öncede belediyeye ait alana taşındığını hatırlatan Çetinkaya, bu kez de yer sorunu yaşanıldığını ifade etti. Çetinkaya, ortaya çıkan sorunların çözüme kavuşturulması için esnafa yardımcı olacaklarını belirtti.

Üretilecek çözümle pazarcı esnanın ve pazardan alışveriş yapan vatandaşların menfaatine olması gerektiğini kaydeden Çetinkaya şöyle devam etti: "Salı Pazarı'nda esnafımızın yer sorunu olduğu yönünde şikayetler geldi. Pazarcı esnafımızla sorunu yerinde gördük ve kendileriyle birlikte soruna çözüm aradık. Kendilerine 1 hafta süre verdim, kendi aralarında istişare edecekler. Salı pazarının yerinin yerinde kalması veya 50. Yıl Mahallesi Afet evleri önündeki yola taşınması konusunda karar verecekler. Biz de alacakları karar doğrultusunda kendilerine yardımcı olacağız."

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement