Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Toplantı genel, vali portre.

10.05.2013 12:25

Foto: Toplantı genel, vali portre.

===

Piyano festivaline Donizetti Ödülü

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği, Volkswagen'in ana sponsorluğunda ve Fazıl Say'ın sanat yönetmenliğinde gerçekleşen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, Andante Klasik Müzik Dergisi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde yılın klasik müzik etkinliği seçildi.

Halk oylaması ve jürinin oylarıyla yılın klasik müzik etkinliği seçilen festivalin; uluslararası başarısı, seçkin piyanistleri izleyiciyle buluşturması, genç yetenekler için özel konserler düzenlemesi ve festivalin halkla buluşması için şehrin farklı noktalarında etkinlikler düzenlenmesi nedeniyle ödüle layık görüldüğü açıklandı.

Türkiye'deki en kapsamlı klasik müzik organizasyonu olan Donizetti'nin ödül töreni ise Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve KÜSAV'ın desteğiyle 21 Mayıs günü İstanbul'da Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleşecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Festivalden foto

===

Nasrettin Hoca'dan trafik dersi

KEPEZ Belediyesi'nin kültür ve eğitim elçisi Nasrettin Hoca, Kepez Çocuk Trafik ve Eğitim Parkı'nda, Gündoğmuşlu çocuklara, trafik kurallarıyla ilgili teorik ders verdi. Gündoğmuş'taki Köprülü Ayşe Güven ilkokulu ve ortaokulundan 20 öğrenci ve öğretmenleri, Karayolları Trafik Güvenliği Haftası dolayısıyla Kepez Belediyesi'nin Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nı ziyaret etti.

Burada çocuklara, Antalya Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı personelince trafik kuralları hakkında teorik ve pratik eğitim verildi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de parka gelerek, Gündoğmuşlu çocuklarla buluştu. Tütüncü, trafik kuralları konusunda çocukları bilinçlendirmek amacıyla güzel bir etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Kepez Belediyesi'nin bir eğitim ve kültür faaliyeti olarak ilçedeki okulları gezen Nasrettin Hoca da eşeğiyle trafik parkını ziyaret ederek, çocuklara sürpriz yaptı. Kepez Belediyesi Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Abdullah Sürekli'nin canlandırdığı Nasrettin Hoca, eşeği ile çocuklara trafik kuralları hakkında teorik ders verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Trafik eğitiminden foto

===

Akaydın, engelli gençleri 'askere uğurladı'

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Engelli Danışma Merkezi'nden hizmet alan 14 engelli genci davul zurna eşliğinde 'askere uğurladı'. Gençlere asker kınası yakan Akaydın, halay çekerek mutluluğa ortak oldu.

1 günlük temsili askerliğe Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törenle uğurlanan engelli gençlerin görüntüleri, sevinci ve hüznü bir arada yaşattı. Belediye önünde düzenlenen askere uğurlama töreni için bir araya gelen 14 engelli genç, aileleriyle birlikte hem oynadı hem halay çekti.

Asker adayı gençlerle halay çeken Akaydın, asker kınası yakarak asker harçlığı verdi. Engelli askerlere hayırlı teskereler dileklerini ileten Başkan Akaydın, 'En büyük asker bizim asker' sloganı eşliğinde gençleri asker ocağına karanfillerle uğurladı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Uğurlamadan fotolar

===

Afyon TSO'da Serteser-Çarkgil dönemi

AFYONKARAHİSAR Ticaret ve Sanayi Odası'nda 4 Mayıs'ta yapılan Meclis üyeleri ve meslek komiteleri seçiminden sonra, Meclis Başkanlığı, Yönetim Kurulu ve diğer kurulların seçimi, Meclis toplantısıyla yapıldı. ATSO'nun yeni binasında yapılan yeni dönemin ilk meclis toplantısını, 33 yıldırı meclis üyeliği yapan 71 yaşındaki Ali Çiloğlu yönetti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Çiloğlu, "Herkes kendi iradesiyle oy kullanacak. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız seçimlerin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

İLK KEZ KADIN

Çiloğlu yönetimindeki Meclis, ilk olarak Meclis Başkanı'nı seçti. Mehmet Çarkgil ile Mustafa Hancıoğlu arasındaki yarışı, Çarkgil kazandı. Çarkgil, 63 üyeden 41'inin oyunu aldı. Çarkgil'in listesinde yer alan Berna Tokman ise ATSO tarihindeki ilk kadın Meclis Başkan Yardımcısı oldu. Yönetim Kurulu Başkanlığı için ise Hüsnü Serteser ile Asım Bozca aday oldu. Mevcut Başkan Serteser, 46 oy alarak yeniden başkan seçildi.

Başkan Serteser, yaptığı açıklamada, meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Üyelere başarılar dileyen Başkan Serteser, "Güzel şeyler yapacağız. Bana oy versin, vermesin 63 kişiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birçok plan ve projemiz vardı. Bunları hayata geçirmeye çalışacağız. Yoğun bir çalışma ortamı olacak. 4 senelik ilk dönemimizde de yine yoğun çalışmıştık, ama bundan sonra daha yoğun çalışacağız" diye konuştu.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Seçimden fotolar

===

Büfe ihalesi yine ALTİD'in

ALANYA Turistik İşletmeciler Derneği'nin (ALTİD) işlettiği Damlataş ve Kleopatra Plajı'nda yer alan 22 büfenin ihalesi Alanya Belediyesi'nde yapıldı. İhaleye tek başına katılan Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD), büfeleri yüzde 3'lük artışla, 3 yıllığına, 486 bin 450 lira karşılığında yeniden kiraladı.

Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere başkanlığında düzenlenen ihaleye belediye encümen üyeleri ile ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve Basın Sözcüsü Hayriye Sadullahoğlu Argun katıldı. Gazetecilerin görüntü almasının ardından basına kapalı yapılan ihalede ALTİD, büfeleri 18 bin ile 28 bin 850 lira arasında değişen bedellerle kiraladı. ALTİD, geçen dönem büfeleri ortalama 80 bin liradan üyesi olan otelcilere kiralamıştı.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Gülçin Güner - Plajdan genel büfe fotosu

===

İçkili yer konusunda fikir birliği

ISPARTA Valisi Memduh Oğuz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın içkili yer bölgelerinin tespiti konusunda görüştü. Görüşme sonrası Gülpetek Sanayi Sitesi bitişinden Bozanönü Köyü istikametine uzanan alanın içkili yer bölgesi olarak belirlenmesinde fikir birliğine varıldı. İçkili bölge belirlenmesi noktasında hukuki bir süreç olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, "Belediye Meclisi'nin ek kararına ihtiyaç var. Bu hangi çerçevede olmalı onu istişare ettik. Mutabık olduğumuz birkaç konu var" dedi.

Yasakçı bir anlayışla hareket etmediklerini belirten Vali Oğuz, "Hukuk devletiyiz, hukuk devletinde yasaklar kurallarla, kanunlarla olur. Herkesin hukuki bakımdan teminat altına alınmış haklarını kullanmasına da imkan sağlarız. Şehrin güvenliğini, mutluluğunu sağlamak için de kuralları uygularız. Kurallarda içkili yerlerin meskün mahaller dışında mümkün olduğu kadar yoğun yaşama alanlarının dışında olacağına dair düzenlemeler var. Bu kapsamda Gülpetek Sanayi Sitesi'nden Bozanönü Köyü'ne kadarki bölgeyi önerdik" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise geçtiğimiz yıl Belediye Meclisi'nden belirli mesafeler ve kurallar dikkate alınarak her yerde içki ruhsatı verilebilir anlamında bir karar çıktığına dikkat çekerek, "Bu karar tamamen yanlış anlaşıldı. Isparta'da bize şu anda 40 adet içki ruhsatı için müracaat var. Bu kadar müracaatın olmasını hiç beklemiyordum. Bu konuyu üzülerek karşılıyorum. Isparta'nın kurtuluşu, ekmeği buradan mı?" dedi.

Meclisin bu konuyu kısa zamanda düzelteceğini belirten Başkan Günaydın, "Bu konuda çalışıp, bir dengeye getirmek lazım. Ben böyle bir furyanın karşısındayım. Halkımızın yüzde 99'u mahalle aralarında böyle yerlerin açılmasını istemiyorlar. İstemiyorlarsa buna bir çare bulmak zorundayız. Bu konunun sonu inşallah hayırlı olur. Valimizin ziyaretlerinden dolayı da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Görüşmeden

===

Borsa'da Adar'la yola devam

ISPARTA Ticaret Borsası (ITB) mevcut başkanı Ahmet Adar, yapılan seçimde ikinci kez bu göreve seçildi. ITB'nin yeni yönetimini belirleyecek seçim hizmet binasında yapıldı. Oda başkanlığı için mevcut başkan Ahmet Adar ve Şükrü Top yarıştı. Seçim öncesinde konuşan adaylar, birlik ve beraberlik mesajları vererek projelerini anlattı. Saat 09.00'da başlayan oy verme işlemi, saat 17.00'de sona erdi. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak oylar sayıldı.

Mevcut Başkan Ahmet Adar'ın listesi 161 oy alırken, diğer aday Şükrü Top'un listesi ise 79 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonrasında konuşan Şükrü Top, seçimlerin kardeşlik ortamında geçtiğini belirterek, "Kazanan Isparta olsun. Biz arkadaşız, kardeşiz. Kardeşlik içinde seçime gittik. Sayın Adar'ı tebrik ediyorum. Üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Güven tazeleyen Ahmet Adar ise 4 yıllık çalışmanın karnesini aldıklarını belirtti. 2009'da 175 oyun 104'ünü alarak seçildiğini hatırlatan Adar, "Bugün de üyelerimiz, yönetimimizin karnesini verdi. Seçim öncesinde bazı projeler gündeme getirildi. Projesi olan, Isparta'nın menfaatini düşünen borsamıza kayıtlı, kayıtsız bize gelsin. Isparta için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Ahmet Adar ve ekibi - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement