Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.KONYAALTI Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı.9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Feslikan Yaylası'nın imar planı görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı.

01.03.2013 17:35

Foto: Meclisten genel foto

===

Feslikan Yaylası'na imar planı

KONYAALTI Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Muhittin Böcek başkanlığında yapıldı. 9 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda, Feslikan Yaylası'nın imar planı görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandı. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran Başkan Muhittin Böcek, "İki yıllık çalışmayla Feslikan Yaylası'nı mera vasfından çıkararak yerleşim alanına dönüştürdük" dedi.

Yaklaşık 1500 konutu ilgilendiren bu konuyla ilgili kendilerine destek olan Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz'a, Antalya Defterdarı Hidayet Mat'a, eski Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin'e, CHP, AKP meclis üyelerie, muhtarlara ve vatandaşlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini kaydeden Böcek, "Bu sayede çok sayıda vatandaşımız mağdur olmaktan kurtuldu. Almış olduğumuz bu tarihi kararın tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Meclisin gündemindeki, tam zamanlı sözleşmeli personelin temin edilmesi, ödenecek net maaş tutarının tespiti, vatandaşlardan geriye dönük harcamalara katılım payının alınmaması, mülkiyeti belediyeye ait PTT alanının belediye hizmet alanına dönüştürülmesi karara bağlandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda yapılan imar plan değişikliği imar komisyonuna oybirliğiyle havale edildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Meclis toplantısından foto

===

Pastacı adayları

İŞ-KUR, TESK ve MEKSA Vakfı tarafından imzalanan protokol gereği Türkiye genelinde başlatılan ve dezavantajlı gruplara meslek edindirmeyi amaçlayan kursların Antalya ayağındaki kurslardan biri olan 'Pasta yardımcılığı' kursu öğrencileri, düzenlenen 'Beş Çayı Yarışması'nda kıyasıya yarıştı. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Eğitim Binası'nda 2 ay önce başlayan ve iki grupta 50 kişiyle devam eden kursa ilgi oldukça yoğun.

Daha önce ilki açılan ve talep üzerine yaklaşık iki ay önce ikincisi açılan kursta, öğrenciler her türlü yaş, kuru pasta, düğün pastası ve çeşitli pasta süslemelerini öğreniyor. Yoğun ilgi üzerine yeniden pasta yardımcılığı kursu açtıklarını belirten AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, aynı zamanda baba mesleği olan pastacılık kursuna ilginin bu kadar fazla olmasının meslek adına sevindirici olduğunu belirtti.

25 kişinin 5'erli gruplar halinde yarıştığı ve hünerlerini sergilediği yarışmada, 'Sunum ve Görsellik', 'Yöresellik' ve 'Lezzet' olmak üzere üç ayrı birinci seçildi. Birinci gelen gruplara AESOB tarafından birer eşofman takımı hediye edildi. Geriye kalan ve mansiyon ödülüne hak kazanan 2 gruba ise yine AESOB tarafından sinema bileti ve pasta tarifleri kitabı hediye edildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yarışma ve törenden foto

===

Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nin temeli atılacak

MANAVGAT Belediyesi Gençlik Merkezi'nin temeli 9 Mart Cumartesi günü atılacak. Adliye Sarayı arkasındaki 10 bin metrekarelik alana yapılacak Gençlik Merkezi için modern bir proje hazırlatıldı. Zemin çalışmaları devam eden Gençlik Merkezi inşaatının temmuz ayı sonuna tamamlanacağı belirtildi. Gençlik Merkezi Kompleksi, Gençlik Merkezi Hizmet Binası, Kapalı Havuz binası ve 1 adet Güvenlik Binası olmak üzere projelendirildi. Gençlik Merkezi Hizmet Binasında açık sergi alanı, 8 adet derslik ve toplantı odaları, 750 kişilik konferans salonu, 600 kişilik anfitiyatro alanı yer alacak.

6 KULVARLI YÜZME HAVUZU VE TRİBÜN

Kapalı havuz binası içersinde 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu bulunacak. Duşlar, soyunma kabinleri, doktor odaları, hakem odaları ve her katta büfe gibi mekanlar yer alacak. Havuzun 300 kişilik izleyici tribünü de bulunacak. 3 bin 34 metrekarelik kapalı alanda yapılacak Gençlik Merkezi Kompleksinin çevre düzenlemesinde ise tenis kortları, basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, kafeterya, genç ve çocuk fitnes alanları ve süs havuzları düzenlemeleri yapılacak. Projede binalar engelli kullanımına uygun olarak tasarlandı.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, kentin geleceğini şekillendirecek büyük yatırımların tamamlanması amacıyla hızla çalıştıklarını söyledi.Başkan Sözen, temel atma törenine tüm Manavgat halkını davet etti. Sözen, "Manavgat her geçen büyüyor, gelişiyor. Hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı geleceğe yönelik planlıyoruz. Her şey çocuklarımıza ve gençlerimize daha yaşanabilir bir kenti bırakabilmek. Kentin eğitim, kültür, sanat ve spor gelişimine de büyük katkısı olacağına inandığımız Gençlik Merkezimizin temelini atarak en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. Temel atma törenimizde halkımızın bu sevinci bizlerle paylaşmasını yürekten arzu ediyoruz" dedi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: İnşaat çalışmalarından

===

Nevruz yüzleri güldürecek

KEMERLİ turizmciler ve esnaf Mart ayının ikinci haftasından itibaren başlayacak Nevruz tatilini bekliyor. Kemer Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Gül, Nevruz Bayramı nedeniyle İran'dan bu sene geçen yıla oranla daha fazla turist geleceğini söyledi. Gül, kış aylarını kapalı geçiren ve onarımlarını tamamlayan otellerin Mart ayı ile birlikte açılmaya başladığına değinerek, Mart7ın ikinci haftasından itibaren de Nevruz Bayramı tatili nedeniyle İranlı turistlerin gelmeye başlayacaklarını söyledi.

Turizm sezonuna ilişkin alınan ilk bilgilerin, iyi olduğuna işaret eden Gül, İran pazarında, geçen yıla göre bir hareketlilik olduğunu, Nevruz'da çok sayıda İranlı turistin tatilini Kemer'de geçireceğini anlattı. Gül, Bağımsız Devletler Topluluğu'nda faaliyet gösteren tur operatörleriyle yaptıkları görüşmelerden de olumlu sinyaller aldıklarına işaret etti. Gül, sezon başlamadan yerel yönetimlerin çalışmalarını tamamlamasını, özellikle de Antalya-Kemer Karayolu'nun bitirilmesini beklediklerini kaydetti.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Tayyar Gül - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement