Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (7)

Foto.ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Manavgat'ta Liman Başkanlığı kurulması için karar aldı.

17.05.2013 17:21

Foto: Sempozyumdan

===

Manavgat'ta liman başkanlığı kuruluyor

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Manavgat'ta Liman Başkanlığı kurulması için karar aldı. Bakanlar Kurulu'nda onaylanan karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, yaptığı yazılı açıklamayla Manavgat'a Liman Başkanlığı kurulacağını duyurdu. Liman başkanlığının ilçe için hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Mekteplioğlu, kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Fotosuz

===

Muz verimini artıracak proje

AKDENİZ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitlileri Bölümü'nün yürüttüğü 'Uygulamaların Muz Verim ve Kalitesi Üzerindeki Etkileri' adlı proje, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) tanıtıldı. ALTSO Bilimsel Araştırmalar Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından finanse edilen projenin tanıtım toplantısına ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, yönetim kurulu üyesi ve ALTSO Tarım Komisyonu Başkanı Namık Şenli, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Mut, ALTSO Genel Sekreteri Erhan Akman ve proje başkanı Prof. Dr. Hamide Gübbük katıldı.

Projenin Ekim 2012'de başladığı ve 2 yıl süreli olduğunu belirten Prof. Dr. Hamide Gübbük, projenin amacının Türkiye'de sınırlı alanda yetiştirilen muzdan en çok verimi almak olduğunu söylerdi. Açıkta 'yetiştiricilik ve malçlama' konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirten Prof. Dr. Gübbük, "Bugüne kadar ülkemizde yanlış bilinen doğrular vardı. Biz bu proje ile yeniden dünya standartlarını baz alarak uygulamalar yapıyoruz. Mesela bizde olan ama dünyada olmayan onarma işlemi üzerinde duruyoruz. Acaba onarma gerçekten gerekli mi? Erkek çiçekleri bizde koparmazlar ama yurt dışında koparıyorlar. Buna ilişkin uygulamalar da yapacağız. Kısacası bu gibi soruların cevabını bulmaya çalışıyoruz" dedi.

Muz konusunda daha önce de önemli projelere imza attıklarını ve hasattan paketlemeye kadar yeni uygulamaları üreticilerin bilgisine sunduklarını hatırlatan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan ise tarım ve diğer sektörlere de en az turizm kadar önem verdiklerini söyledi. Türkiye'de muzculuğun Alanya, Gazipaşa ve Anamur dışında pek fazla yerde yapılamadığını vurgulayan Aydoğan, "Bilinçli üretici sayısı da yapılan bilimsel çalışmalarla hızla artıyor. Bu proje üretimde ezber bozacak sonuçlara gebe görünüyor. Umarız bölgemiz muz üreticilerine hayırlı olur" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Toplantı ve Hamide Gübbük

===

Başkan Arı muhtarları dinledi

ANTALYA İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ve meclis üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kumluca İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen köy muhtarları toplantısına katıldı. Domates Kafe Restoran'da düzenlenen toplantıya, CHP Kumluca ilçe Başkanı Arif Kocacık ve muhtarlar katıldı. Toplantının siyasi bir amaç taşımadığını belirten CHP İlçe Başkanı Arif Kocacık, amaçlarının köylerin sorunlarına çözüm bulunacak ortamlar yaratmak olduğunu söyledi.

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yazır Köyü Muhtarı Halil Karataş, muhtarların köylerde yaşayan vatandaşların siyasi görüşlerine bakmadan her türlü dertleriyle dertlenen insanlar olduğunu belirtti. Ancak yeni çıkan yasayla muhtarların yetkilerinin elinden alındığını kaydeden Karataş, muhtarların artık sorunların çözümü konusunda bir etkisinin kalmayacağını dile getirdi.

HİZMET YAPTIK

Toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, " Antalya'ya yapılan her hizmette partili partisiz herkesin bir katkısı olduğuna inanıyorum. Görevde olduğumuz 4 yıl içerisinde Antalya genelindeki 539 köyün eksikliklerini gidermek için elimizden geleni bütçe imkanları dahilinde yapmaya çalıştık. Bunları yaparken de muhtarlarımızla bir arkadaş ortamında olmaya çalıştık" dedi.

KÖYLER KAPANACAK

Yapamayacakları işlerin sözünü vermediklerini vurgulayan Arı, Büyükşehir Yasası ile özel idare ve İl genel meclisinin kapatılacağını hatırlattı. Başkan Arı, Büyükşehir Yasası kapsamında ülke genelinde 1650 belediyenin kapatıldığını, yaklaşık 16 bin 500 köyün de tüzel kişiliğinin ortadan kaldırılmasıyla toplumun ortak dokusunun bozulacağını kaydetti.

DAVA AÇILDI

Büyükşehir Yasası'nın toplumda dayanışma ve kaynaşma timsali olan köylere karşı darbe niteliği taşıdığını belirten Başkan Arı, "Köylerde eski yaşantının olması mümkün değil. Yeni kanun, zaten zor durumda olan köylülere ek külfetler getirecek" dedi. Yasanın iptali için CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu anımsatan Başkan Arı, Mahkeme'nin bu yasanın köy tüzel kişiliğini sona erdireceğini göz önüne alarak iptal etmesini umduğunu söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

GÜNLÜ

5 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da 5 günlük enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Pazar günü 12.00-16.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Konak Mahallesi ve civarı elektriksiz kalacak.

Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri 08.00-16.00 saatlerindeki kesintiden Kepez İlçesi Varsak Altıayak Mahallesi Ertuğrul Gazi Caddesi ve civarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Antalyalı kadın çifçti bölge birincisi

9 İL YARIŞTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje yarışması Burdur Bölge Finali, 16 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi. Bölge finalinde, Antalya, Burdur, Muğla, Balıkesir, İzmir, Denizli, Aydın, Manisa ve Isparta illerinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan kadın çiftçiler yarıştı.

Tarım, hayvancılık ve gıda ile ilgili 15 sorunun yöneltildiği yarışmada üçüncülüğü Burdur kazanırken, birincilik ve ikincilik yarışı altın sorularla devam etti. Antalya ve Balıkesir'den katılan kadın çiftçilerin kıyasıya rekabeti ile süren yarışmada eşitlik, 10'uncu altın soruda bozuldu. Yarışmaya Antalya'nın Korkuteli ilçesi Garipce köyünden katılan Ümmü Akgün birinci oldu.

Ümmü Akgün birincilik ödülü olan 3 bin TL'yi, Burdur Vali Yardımcısı Bülent Uygur'dan aldı. Yarışmada ikinci olan kadın çiftçiye 2 bin TL, üçüncüye 1000 TL para ödülü verilirken, tüm yarışmacılara birer altın hediye edildi. Ümmü Akgün, Antalya'yı Balıkesir'de 13 Haziran'da düzenlenecek Türkiye finalinde temsil edecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ümmü Akgün'ün fotosu

===

İngilizce dersinde müzikli sunum

TED Antalya Koleji Özel Lisesi öğrencileri, İngilizce derslerini hazırladıkları sunumlarla ve çeşitli müzikler eşliğinde yaptı. İngilizce derslerinde 'C kuru' öğrencileri rap müzik, 'D kuru' öğrencileri de country müzik üzerine arkadaşlarına sunumlar yaptı. Sunumlarına giydikleri kıyafetlerle görsellik katan ve İngilizcelerini etkin şekilde kullanan TED'li öğrencilere arkadaşlarının da söyleyerek ve dans ederek katılması ile ders eğlenceli şekilde yapıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement