Ardahan Üniversitesi Heyeti Şehitliği Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Ardahan Üniversitesi Heyeti Şehitliği Ziyaret Etti

Ardahan Üniversitesi Heyeti Şehitliği Ziyaret Etti

KUNİB toplantısı için Azerbaycan'da bulunan Ardahan Üniversitesi heyeti Bakü'de bulunan Türk şehitliğini ziyaret etti.12 ülkeden yaklaşık 60 üniversitenin katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Kafkasya Üniversiteler Birliği 3.Olağan...

26.05.2013 11:14

KUNİB toplantısı için Azerbaycan'da bulunan Ardahan Üniversitesi heyeti Bakü'de bulunan Türk şehitliğini ziyaret etti.

12 ülkeden yaklaşık 60 üniversitenin katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Kafkasya Üniversiteler Birliği 3. Olağan genel kurul toplantısı son derece başarılı bir gerçekleşti. KUNİB toplantısı için Azerbaycan'da bulunan Ardahan Üniversitesi Ekibi bir takım ziyaretlerde de bulundu.

Ardahan Üniversitesi ekibi

bu ziyaretler kapsamında Baküde bulunan Türk Şehitliğini, Haydar Aliyev ve Elçibey'in mezarlarını ziyaret ederek dualar okudular. Gerçekleştirdikleri ziyaretler kapsamında bir açıklama yapan Ardahan Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof.Dr.

Orhan Söylemez " KUNİB'in 3. Olağan Genel Kurulu için bulunduğumuz Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de 1918 yılında Rus Kızıl ordusu tarafından işgal edilen Azerbaycan'a yardım etmek için gelen Nuri Paşa komutasındaki Kafkas Türk Ordusundan şehit olan askerlerimizin anısına yapılmış Türk Şehitliğini ziyaret ettik. Bu anıt kardeşleri için seve seve canını feda eden " Ayrılır mı gönül candan, Türkiye Azerbaycan'dan" düsturu ile şehit düşen isimsiz kahramanlar anısına 19 mayıs 2000 yılında yaptırılmıştır. 25 Mayıs-17 Kasım 1918 tarihleri arasında cereyan den harekatta Kafkas Türk Ordusu Gence, Göyçay, Aksu, Kürdemir ve Şamahı istikametinde taarruzla 15 Eylül 1918'de Bakü'yü daha sonra Karabağ ve Dağıstan'ı düşman işgalinden kurtarmıştır. Bizde KUNİB toplantısı için bulunduğumuz Bakü'de şehitlerimizi ziyaret ederek dualar okuduk. Allah hepsine rahmet eylesin" dedi.

Heyet Türk şehitliğini ziyaretin ardından Azerbaycan bağımsızlık liderlerinden Elçibey ve Haydar Aliyev'in de mezarlarını ziyaret ederek dualar okudu. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ardahan Üniversitesi Heyeti Şehitliği Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement