Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir: "Çok Büyük Bir Felaket. Bu Ancak Dayanışmayla Aşılır" - Son Dakika
Yerel

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir: "Çok Büyük Bir Felaket. Bu Ancak Dayanışmayla Aşılır"

Ardanuç Belediyesi, yedinci yardım tırını deprem bölgesine yolladı. Belediye Başkanı Yıldırım Demir, “Çok büyük bir felaket. Bu ancak dayanışmayla aşılır" dedi.

14.02.2023 11:25  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UĞUR İSTANBULLU

Ardanuç Belediyesi, yedinci yardım tırını deprem bölgesine yolladı. Belediye Başkanı Yıldırım Demir, "Çok büyük bir felaket. Bu ancak dayanışmayla aşılır" dedi.

Artvin'de, Ardanuç Belediyesi; deprem bölgesine gıda, giyecek, soba ve odun yardımı gönderiyor. Belediye Başkanı Yıldırım Demir, şunları söyledi:

"Çok üzücü bir deprem faciası yaşadı ülkemiz. Ben tüm ülkemize geçmiş olsun diyorum rahmetli olanlara Allahtan rahmet diliyorum ve aynı zamanda hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Doğrusu çok büyük bir felaket elbette ki bu ancak dayanışmayla aşılır. Biz de ilçemizde başlatmış olduğumuz yardım kampanyasına vatandaşlarımız çok büyük oranda destek verdiler.

Bugün Ardanuç'tan yedinci aracımızı deprem bölgesine gönderiyoruz. Hem insani yardım hem soba ve ısıtıcı aynı zamanda odun yardımında bulunuyoruz. Ama odun yardımıyla ilgili ilçemizin 49 köyünün tamamındaki vatandaşlarımız hiçbir ücret talep etmeden çuvallayarak getirdiler. Kış ve malum ünüz burada da kar yağıyor ama kendi kullanımları dışındaki ihtiyaçlarını yardımlaşmak ve dayanışmak deprem bölgesindeki insanların bu zor günlerinde yanında olmak için bizim de tahminlerimizin çok üzerinde bir dayanışma örneği sergilediler. Ben bundan dolayı Ardanuç halkına hem teşekkür ediyorum hem tebrik ediyorum hem sağ olsunlar diyorum ve iyi ki varlar. İnsanlık böylesi günlerde lazım diyorum. Örnek davranışlarından dolayı memnuniyetimi belirterek teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca şunu da belirteyim bakınız yine vatandaş çuvallarla yakacak odunları teslim ediyor. Şunu da ifade edeyim giden araçların hiçbirisi bir ücret talep etmedi ve ilçemizden giden ne şoförler ne kamyon, araç ve ne tır sahipleri hiçbir ücret talebinde bulunmadılar tamamen bir gönüllük içerisinde çalışıyorlar. Hatta bazı tır sahipleri arkadaşlarımız başkan bizi göndermiyor diye sitem edip haber gönderenler de var. Biz de yardımları o arkadaşlarımızla daha ileriki zamanlarda göndereceğiz çünkü bunu daha kısa süreli düşünmemek lazım. Bu biraz uzun süreç olacak ve biz bu dayanışma örneğini de bundan sonra sürdürmek istiyoruz. Ben bütün bu süreçte destek olan herkese ve aynı zamanda emeği geçen herkese şahsım adına ve ilçem adına teşekkürlerimi ifade ediyorum ve deprem bölgesine tekrar geçmiş olsun diyorum."

"BU BİR VATANİ GÖREVDİR"

Deprem bölgesine gönderilen yardımlara destek veren bir yardım gönüllüsü, "Biz köyden odun tedarik ederek Ardanuç belediyesine getirdik" dedi.

Kıbrıs Gazisi Burhan Gül'ün eşi, "Ardanuç Belediyesi'ne yardım yapmak için geldim. Deprem yerine ulaşması için. Bizim de deprem bölgesinde tanıdıklarımız var ve 80 kişi birden maça gitmişler ve hepsi de rahmetlik olmuşlar" diye konuştu.

Bir başka yardım gönüllüsü de "Enkaz altında kalan herkes için yardım mecbur yani yapacaksın bu bir vatani görevdir" dedi.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir: "Çok Büyük Bir Felaket. Bu Ancak Dayanışmayla Aşılır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir: 'Çok Büyük Bir Felaket. Bu Ancak Dayanışmayla Aşılır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement