Arıcıların Göç Hazırlığı Erken Başladı - Son Dakika
Yerel

Arıcıların Göç Hazırlığı Erken Başladı

Arıcıların Göç Hazırlığı Erken Başladı

Karadenizli arıcılar, bu yıl doğanın erken uyanmasıyla Nisan ayının ilk haftasında göçe hazırlanıyor.

24.03.2014 11:05  Güncelleme: 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl mayıs ayından itibaren çeşitli bölgelere göç etmeye başlayan Karadenizli arıcılar, bu yıl doğanın erken uyanmasıyla nisan ayının ilk haftasında göçe hazırlanıyor.

Nisan ayında yayla yolcuğuna başlamayı planlayan arıcılar bir yandan kovanlarını ve çerçevelerini tamir ediyor, bir yandan da yaylada arı bakımı için gerekli malzemeleri tedarik etmeye çalışıyor.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yılların ardından Karadenizli arıcıların bu yıl erken göçe hazırlandığını söyledi. Aydın, şöyle devam etti:

"Yalancı baharın uzun sürmesi ve beraberinde doğanın da erken uyanmasıyla arıcılarımız bu yıl nisan ayından itibaren göç etmeye başlayacak. Erken göçün hazırlığı da erken başladı. Erken gelen baharla, kış salkımında olan arılar şubat ayından itibaren erken uyandı. Arıcılarımızın bir kısmı nisan başında arılarını Amasya ve Tokat'a götürecek, bir kısmı da Akdeniz'e hareket edecek. Devamında ise arıcılarımızın büyük bir bölümü Güneydoğu Anadolu'ya arılarını götürmeye başlayacak. Dolayısıyla arıcılarımızın göçü, geçmiş yıllara oranla bir ay erken başlamış olacak."

Arıcıların hazırlıklarının da erken başladığına işaret eden Aydın, şunları kaydetti:

"Arıcılarımız göç öncesi yapacakları hazırlıklar için ilk olarak Ziraat Bankası'ndan kredi kullanıyor. Bu kredileriyle bütün malzemelerini alıyorlar. Boş kovanını ve çerçevesini tamir ediyor, barakası olmayan barakasını alıyor. Yaylada arılarına verecekleri balmumunu ve bütün ekipmanını da hazır hale getiriyor. Bu hazırlıklar yaklaşık bir ay sürüyor. Hazırlıkların bitmesiyle yaylalara göç başlayacak."

Aydın, bütün arıcıların bereketli bir sezon geçirmelerini temenni etti.

Öte yandan Ordulu bazı arıcılar göç öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Şirinevler Mahallesi'ndeki arıcılar Cevat Çakır, Dursun Temel ve Ahmet Bekiraç, göç öncesi kovan ve çerçeve tamiri yaparak hazırlıklarına devam ediyor. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Arıcıların Göç Hazırlığı Erken Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement