Arkadaşları 30 Bin TL Topladı - Son Dakika
Yerel

Arkadaşları 30 Bin TL Topladı

Arkadaşları 30 Bin TL Topladı

Sınıf Arkadaşları, Beyninde Tümör Olan Bahar Özkur İçin 30 Bin TL Topladı.

03.03.2011 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Şehit İshak İlköğretim Okulu öğrencileri, beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olması için 50 bin TL'ye ihtiyacı olan sınıf arkadaşları 13 yaşındaki Bahar Özkur için 30 bin TL topladı.

Şehit İshak Mahallesi'nde oturan 2 çocuklu Özkur Ailesi'nin kızları, Şehit İshak İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Bahar Özkur, 4 ay önce baş dönmesi şikayetiyle Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve çekilen filminde beyninde tümör olduğu belirlendi. Tümör nedeniyle zaman zaman görme zorluğu çeken Özkur, rahatsızlığının artması üzerine okuluna da gidemeyecek hale geldi.

İşsiz baba Akif Özkur, İstanbul'daki bir üniversite hastanesinin, kızı için yüzde 100 tedavi garantisi verdiğini, ancak, bunun için 50 bin TL tedavi masrafı çıkarttığını belirterek yardım istedi. Bunun üzerine Tarsus Kaymakamlığı, Bahar için kampanya başlattı.

Bahar'a en büyük destek ise sınıf arkadaşlarından geldi. Arkadaşları, okuldaki tüm sınıfları gezerek Bahar'ın durumunu anlattı. Minik yürekler de Bahar'ın tedavisi için harçlıklarını verdi. Konudan haberdar olan veliler de destek verince Bahar için okulunda 30 bin TL toplandı.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı, 8-A sınıfına giderek öğrencilere göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Kentte bulunan diğer okullarda da yardım kampanyası başlatıldığını kaydeden Sarı, "Sizlerin girişimleri ile bu yardım kampanyası yayıldı. Umarım en kısa süre içerisinde istenen 50 bin TL toplanır ve Bahar sağlığına kavuşur" dedi. Ana sınıfı öğrencilerinin dahi harçlıklarını vermesinin çok anlamlı olduğuna dikkati çeken Sarı, Bahar için destek olan herkese teşekkür etti. Bahar'ın sınıf arkadaşlarından Sinem Gül Kendirli ise "Bahar'ın durumu bizleri çok üzüyor. Onun sağlığına kavuşması için çevremizdeki herkese yardım etmeleri konusunda söylemlerde bulunduk. Bugün okulumuzda 30 bin TL toplanmış olması bizleri mutlu ediyor. Umarım Bahar biran önce aramıza döner" diye konuştu.

Tekstil atölyesinde çalışan annesi Asiye Özkur'un sağlık sigortası kapsamında olan Bahar Özkur, özel üniversitenin istediği 50 bin TL'lik tedavi giderinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a giderek bu hastanede ameliyat edilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Arkadaşları 30 Bin TL Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement