Aydın'da Fatih Projesi Kapsamında 900 Tablet Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Fatih Projesi Kapsamında 900 Tablet Dağıtıldı

Aydın\'da Fatih Projesi Kapsamında 900 Tablet Dağıtıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve MEB tarafından yürütülen Fatih Projesi ile 900 tablet Aydın'da öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.

17.02.2014 16:46  Güncelleme: 16:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen eğitimde Fatih Projesi ile 900 tablet Aydın'da öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı.

Eğitimde Fatih Projesi kapsamında 14 okulda görev yapan 720 öğretmene ve Aydın Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki 180 öğrenciye olmak üzere 900 tablet bilgisayarlar dağıtıldı. Ayrıca Mart ayı sonuna kadar Aydın'da 45 okulda tüm öğretmen ve 9. Sınıf öğrencilerine toplam maliyeti 3 milyon 160 bin TL olan 7 bin 900 adet tablet bilgisayar dağıtılacak.

Eğitimde (Fırsatları Arttırma Teknoloji İyileştirme Hareketi (FATİH)Projesi kapsamında gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtım törenine; Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımları, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, Kaymakamlar, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kurum müdürleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tablet dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Günlük yaşantının her alanına giren ve milyonlarca insan tarafından kullanılan internet, iletişim ve bilgiye ulaşma aracı olarak öğretim programlarında dolayısıyla ders kitaplarında ve diğer öğrenme ortamlarında yerini almıştır. Bu durumu daha da geliştirme adına e-dönüşüm Türkiye kapsamında üretilen ve ülkemizin bilgi toplumu olma sürecindeki eylemleri tanımlayan Bilgi Toplumu Stratejisi Belgesi, Kalkınma Planları, Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı ve Bilişim Teknolojisi Politika Raporu'nda yer alan hedefler doğrultusunda tüm dersliklere Bilişim Teknolojisi araçları sağlanarak, bilişim teknolojisi destekli öğretimin gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır" dedi.

"900 ADET TABLET DAĞITIMI YAPILDI"

"2011 yılından itibaren Sayın Başbakanımızın talimatıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından desteklenen ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Fatih Projesi ile Anadolu liselerinden başlamak üzere eğitim-öğretim içeriklerinin elektronik ortamda sunulması ve bunların etkin olarak kullanılması sağlanacaktır. Eğitimde zirvedeki yerini hep koruyan gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü olan Ege'nin incisi Aydın'da 2013-2014 eğitim- öğretim yılında 45 okulumuzda tüm öğretmen ve 9. sınıf öğrencilerine Mart ayı sonuna kadar toplam 7 bin 900 adet tablet bilgisayar dağıtımı planlanmakta bugün 14 okulumuzda 720 öğretmenimize ve Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki 180 öğrencimize verilmek üzere toplam 900 adet tablet dağıtımı yapılacak" diye konuştu.

"FATİH PROJESİ YURT GENELİNDE BİR VİZYON MARKASI OLUŞTURDU"

Türkiye'nin son 10 yılda çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, "2011 yılında eğitimde öğrencilerin çağın gereklerine yakalayabilme adına gerçekleştirilen Fatih Projesi bugün tablet dağıtımıyla yurt genelinde bir vizyon markası oluşturdu. Aydın'da 2011 yılında bu uygulamada öğrencilerimizin Fatih Projesiyle tanışmasının ardından gerçekten eğitime ne kadar katkıda bulunduğunu tekrar etmiş olduk. Artık eskiyi takip eden değil yeniyi üreten bir toplum olma yönündeki değişimin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"EĞİTİM HİZMETLERİNDEKİ KALİTEYİ YÜKSELTMEK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Tablet bilgisayarların öğrencilerin daha kaliteli eğitim almalarında faydalı olacağını vurgulayan Vali Erol Ayyıldız da, "Devlet olarak bütçeden en çok kaynağı Milli Eğitime ayırarak, eğitim sistemimizi geliştirmek, eğitim hizmetlerindeki kaliteyi yükseltmek için yoğun çalışma içerisindeyiz. Gençlerimizi çağın gerektirdiği teknolojik donanıma sahip, soran ve sorgulayan milli ve manevi değerlere bağlı, geleceği şekillendiren nesiller olarak yetiştirmek için eğitime yapılan her yatırımı, Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımlar olarak görüyoruz. Bu anlayışla, Devletimiz bir çağı kapatıp bir çağı açacak, asrın projesi Fatih Projesi'ni hayata geçirerek; gençleri teknolojiyle, bilgiyle, dünyayla buluşturma yolunda dev adım attı. Bu proje ile okulların bilişim teknolojileri laboratuvarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanım daha bir ileri aşamaya taşınıyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı olarak Fatih Projesi kapsamında dağıtılacak olan tabletlerin ana programı kapsamında, telekonferans yöntemiyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları izlendi. Program; Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Halil Canavar, AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, ADÜ Rektörü Mustafa Birincioğlu, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin öğretmenlere ve öğrencilere tabletlerini takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da Fatih Projesi Kapsamında 900 Tablet Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement