Aydın'da İcra Dairesi Daha Etkin Olacak - Son Dakika
Yerel

Aydın'da İcra Dairesi Daha Etkin Olacak

Aydın\'da İcra Dairesi Daha Etkin Olacak

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen "İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi" kapsamında Aydın'da kurulan 3.İcra Dairesi'nin Perşembe günü faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.
Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen...

25.11.2013 12:04

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen "İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi" kapsamında Aydın'da kurulan 3. İcra Dairesi'nin Perşembe günü faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi, Aydın'da düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Adalet Bakanlığı İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı İbrahim Cansız, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi Hakan Topuçar, İstanbul Hakimi Mustafa Taner Uyar, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adem Akpınar, Afyonkarahisar İcra Müdürü Ali Karatepe, hakimler, Cumhuriyet Savcıları, İcra Dairesi çalışanları ve avukatlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, İzmir'de görev yaptığı dönemde projenin pilot bölgelerinden olan Menemen'de konu hakkında bilgi sahibi olduğunu söyledi. Aydın'da 1. ve 2. İcra Daireleri'nin faaliyette olduğunu anımsatan Ertürk, 3. ve 4. İcra Daireleri'nin açılmasının planlandığını ancak yer sıkıntısı nedeniyle bugüne kadar açılamadığını belirtti. Aydın'da proje kapsamında kurulacak 3. İcra Dairesi Müdürlüğü'nün Perşembe günü faaliyetlerine başlayacağını açıklayan Ertürk, eski sistemle çalışmalarına devam edecek olan 1. ve 2. İcra Daireleri ile yeni sistemin karşılaştırmasını yapma imkanı bulacaklarını ifade etti.

İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi hakkında bilgiler veren Adalet Bakanlığı İcra ve İflas Hizmetleri Daire Başkan Yardımcısı İbrahim Cansız da, proje kapsamında bugüne kadar pilot bölge seçilen Afyonkarahisar, Hatay, Gaziantep, Trabzon ve Menemen'de çalışmalar yapıldığını anımsattı. Adalet Bakanlığı'nın 2002 yılından bu yana icra dairelerinin etkinleştirilmesi için çalışmalar yaptığını belirten Cansız, 2010 yılında çalışmaların belirli bir noktaya getirildiğini kaydetti. Modern bir icra sisteminin kurulmasına yönelik adımlar arasında yer alan icra katipliği kadrosu oluşturulması, icra takibi sürecinde tüm ödeme ve tahsilatların banka aracılığıyla yapılması gibi düzenlemeler hakkında bilgi veren Cansız, şunları söyledi: "İcra Dairelerinin Etkinliğinin Artırılması Eşleştirme Projesi, hizmetlerin etkili ve verimli şekilde sunulabilmesi, icra dairelerinin kapasitesinin güçlendirilmesi amacıyla hazırlandı. İcra hizmetlerini en kısa sürede sonuçlandırmayı sağlamak amacıyla icra dairesi bünyesinde uzmanlaşmış Esas ve Aile Bürosu, Haciz Bürosu, Satış Bürosu, Mali İşlemler Bürosu, Dosya ve Arşiv Büroları oluşturuldu. Bu düzenlemeler arasında artık konusunda uzmanlaşmış, deneyimli personeller tarafından icra faaliyetleri yürütülecek" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın'da İcra Dairesi Daha Etkin Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement