Aydın'da Köy Okulu Öğrencileri Operayla Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Aydın'da Köy Okulu Öğrencileri Operayla Tanıştı

Aydın’ın Karacasu ilçesinde  İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarının katılımıyla 'Eğitim Konserleri' adı altında organize edilen etkinlik öğrencilerin beğenisini kazandı. Proje sayesinde köy okulu öğrencileri operayla tanıştı.

28.10.2022 13:45  Güncelleme: 13:57

Aydın'ın Karacasu ilçesinde İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra sanatçılarının katılımıyla 'Eğitim Konserleri' adı altında organize edilen etkinlik öğrencilerin beğenisini kazandı. Proje sayesinde köy okulu öğrencileri operayla tanıştı.

Karacasu'da Alemler İlk ve Ortaokulu öğrencileri opera ile tanıştı.  'Eğitim Konserleri' adı altında organize edilen etkinliği Karacasu Kaymakamı Hatice Gamze Kuran, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş de takip etti. Etkinliğin sonunda Kaymakam Kuran tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

Karacasu'ya 13 kilometre uzaklıkta bir köy okulu olan Alemler İlk ve Ortaokulu koridorları konser alanına döndü. Etkinlikte İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Soprano Nurgün Baburhan, Mezzosoprano Ebru Kaptan, Tenor Mehmet Ali Portakal, Bariton Gökhan Varkan ve piyanist Cemile Cabbar dünyaca ünlü opera bestecilerinin eserlerinin yanı sıra Türk müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. Cumhuriyet Bayramı coşkusunu da yansıtan eserler opera sanatçıları tarafından icra edildi. Öğrenciler hayatların ilk defa canlı bir opera izlerken öğrenciler 10. yıl marşına eşlik ederek coşkuya ortak oldu.

Aydın\'da Köy Okulu Öğrencileri Operayla Tanıştı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Aydın'da Köy Okulu Öğrencileri Operayla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement