Aydın Ticaret Borsası Yöresel Ürünleri Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

Aydın Ticaret Borsası Yöresel Ürünleri Tanıtacak

Aydın Ticaret Borsası Yöresel Ürünleri Tanıtacak

Aydın Ticaret Borsası, bu yıl 6’ıncı sı düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına katılıyor.

18.09.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Ticaret Borsası, bu yıl 6'ıncı sı düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına katılıyor.

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin desteğiyle bu yıl 6.sı 07-11 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek, Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) Aydın'ın yöresel ürünleri sergilenecek.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; "Yöresel Ürünler Fuarı; coğrafi işaretli ürünleri tanımak, tanıtmak ve farkındalık yaratmak adına çok önemli bir fuardır. Bu fuar; hem Kurumların coğrafi işaret almalarını teşvik etmek, hem de tüketicilerin coğrafi işaretli ürünleri talep etmeleri ve farkındalık kazanmaları adına fark yaratmaktadır. Yerel değerleri benzerlerinden ayırmak için kullanılan coğrafi işaretler kırsal kalkınmada önemli bir kalkınma aracıdır. Ülkemizde AB ülkelerine göre coğrafi işaretler sistemi çok geride kalmış olmakla birlikte son birkaç yıldır sevindirici gelişmeler yaşanmaktadır. Kanun koyucularımızdan böylesine önemli bir konunun yasalaşmasını istediğimizi, denetim sisteminin sistemin olmazsa olmazlarından olduğunu ve ortak logo kullanımına geçilmesi gerektiğini söylüyor ve talep ediyoruz. Aydın Ticaret Borsası olarak yöresel zenginliklerimizi hem ülke genelinde hem de Avrupa Birliği nezdinde koruma altına almak amacıyla Aydın Kestanesi için Türk Patent Enstitüsü'nden tescil aldık ve Avrupa Komisyonuna başvuruda bulunduk. Yöremize özel ayırt edici özelliğe sahip diğer ürünlerimiz için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bu İlimize, üreticilerimize ve üyelerimize olan önemli bir vazifedir" ifade etti.

Fuara ilk yıldan bu yana katıldıklarını kaydeden Bosnalı, şöyle konuştu: "Bu yıl 6.sı düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarına, ilk düzenlendiği yıldan bu yana katılımımız olmuştur. Geniş katılımcı kitlesine sahip Yörex Yöresel Ürünler Fuarında, Coğrafi İşaretli ürünlerimiz den Aydın Kestanesinden üretilmiş Kestane Şekeri ve Kestane Unu, Aydın İnciri, Zeytinyağı, Zeytin, Zeytinyağlı Sabun, Mısır (Popcorn) gibi ürünlerimizin yanında Efelerimizle de ilimizin görsel tanıtımını yapmak üzere hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Ticaret Borsası Yöresel Ürünleri Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement