Azerbaycan'ın Ankara Büyüelçisi Faig Bağirov Ceyhan'da - Son Dakika
Yerel

Azerbaycan'ın Ankara Büyüelçisi Faig Bağirov Ceyhan'da

Azerbaycan\'ın Ankara Büyüelçisi Faig Bağirov Ceyhan\'da

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağirov ve beraberindeki heyet Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

18.05.2012 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağirov ve beraberindeki heyet Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü ziyaret etti.

Büyükelçi Bağirov, Ceyhan Belediyesi'ni ziyaretinde Türkiye ve Azerbaycan'ın kardeş iki ülke olduğunu vurgulayarak İki ülkenin ticari ilişkilerinin daha da güçlenmesini istediklerini söyledi. Bağirov, "Ceyhan şehri bizim için önemli ve aziz bir şehirdir. Ceyhan'da Türkiye ve Azerbaycan devletini birbirine bağlayan çok güzel bağlar ve ilişkiler var. 2007 yılında faaliyete geçen BTC boru hattına ismi verilen merhum kurucumuz Haydar Aliyev bu günleri çok görmek isterdi. Onun deyimiyle Azerbaycan ve Türkiye iki devlet bir millettir. Çünkü bizim dilimiz, dinimiz, medeniyetimiz birdir. Bu nedenle Türkiye'nin gelişmesi Azerbaycan'ın, Azerbaycan'ın gelişmesi de Türkiye'nin gelişmesi anlamına gelir. Ben şahsım ve ülkem adına bütün bu olumlu ilişkilere koyduğu büyük katkıdan dolayı sayın Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'ye çok teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan ilişkilerinde son dönemlerdeki Bakü Tiflis Ceyhan Petrol Boru Hattı ile birlikte daha büyük bir gelişme yaşadığını belirten Ceyhan Belediye Başkanı Sözlü, Azerbaycan'ın dünya ülkeleri arasında hak ettiği yere geleceğine inandığını söyledi. Sözlü, "BTC, bizim için sadece bir ekonomik hat değildir. Bizim için BTC sevgi ve kardeşlik hattıdır. Kurucumuz Atatürk'ün değimiyle Azerbaycan'ın kederi kederimiz, sevinci sevincimizdir. Merhum Haydar Aliyev de bu kardeşliği biz iki devlet bir milletiz diyerek dile getirmiştir. Azerbaycan'da yaşanan ekonomik gelişmeler, Türkiye'deki herkesi gönülden sevindirir. Ben tüm Ceyhanlı hemşehrilerim adına Sayın Büyükelçi Bağirov'a kardeşlerinin bağrına hoş geldiniz diyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Başkan Sözlü tarafından Büyükelçi Bağirov'a el işlemesi kilim, bozkurt heykelciği ve plaket takdim edildi.

Büyükelçi Bağirov ise ziyaretin anısına Başkan Sözlü'ye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kitabını ve Haydar Aliyev resimli porselen armağan etti.

Ziyarette Aladağ Belediye Başkanı Yusuf Baş, Hamdilli Belde Belediye Başkanı Sıtkı Övet, Kurtkulağı Belde Belediye Başkanı Bekir Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve bazı meslek odası

temsilcileri de hazır bulundu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Azerbaycan'ın Ankara Büyüelçisi Faig Bağirov Ceyhan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement