Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması

Tolga Albay - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin 9 yılda en fazla sağlık hizmetleriyle takdir topladığını söyledi.

12.11.2011 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tolga Albay - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin 9 yılda en fazla sağlık hizmetleriyle takdir topladığını söyledi.

Arınç, Manisa programı kapsamında geldiği Akhisar ilçesinde Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve il protokolü tarafından karşılandı.

Akhisar'da, Kurban Bayramı'nda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren arkadaşı İlaldı Saygı'nın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Arınç, daha sonra Soma ilçesinde Özel Vefa Hastanesi'nin açılış törenine katıldı.

Arınç, burada yaptığı konuşmada, soğuk hava nedeniyle, açılış töreninin uzatılması halinde hastanenin ilk müşterilerinin kendileri olacağını söyledi.

Soma halkının törene katılmasını bir vefa örneği olduğunu, Soma'nın, Somalili öğrencileri okutarak da vefasını gösterdiğini belirten Arınç,

"Somali'den dost ve kardeş ülkeden 11 delikanlıyı Özel Birlik Kolejinde eğitim görmek üzere davet ettiniz. 8'inin ismi Muhammed. Peygamberimizin ismini çocuklarına en büyük hediye olarak koyan güzel ülkeden geldiler" dedi.

Kanuni Sultan Süleyman'ın, "Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözlerini hatırlatan Arınç, herkesin sağlığı için birçok şeyini feda ettiğini, geçmişte sağlığı için evini, hayvanını, en kıymetli eşyasını hatta üzerindeki giysileri satan aileler gördüklerini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, son 10 yılda hükümetin sağlık alanında çok büyük hizmetler verdiğini ifade etti.

AK Parti'nin 3 dönemdir iktidar olduğunu, bu dönemde pek çok alanda büyük hizmetlerde bulunduğunu, eğitim, ulaştırma, yüksek hızlı tren, havaalanları, bölünmüş yollar, otobanlar, denizaltı geçişleri ve köprüler yapıldığını ama sağlık konusundaki hizmetlerin bunların çok üzerinde takdir gördüğünü vurgulayan Arınç, şöyle devam etti:

"Biz her seçim öncesi yaptığımız anketlerimizde halka şunu sorarız,

'Hükümetin hangi icraatından memnunsunuz ?' 9 yıldır yüzde 68 ile en çok razı oldukları hizmetin sağlık olduğunu söylüyor halkımız. Onun arkasından eğitim, ulaşım geliyor. Biz her sene katrilyonları sağlık hizmeti için aktarıyoruz.

Bütçemizdeki açıkları sağlıkta veriyoruz. Yeter ki insanımız geçmişte göremediği tedavi hizmetlerini, müşteri memnuniyetini, hastanelerdeki hijyen koşullarını, doktorlarımızın ameliyatlarını ve tedavilerini daha sıcak hissetsinler, herkes bundan memnun olsun. Varsın biz bütçeye daha çok katkı sağlayalım ama sağlıktan kimsenin şikayeti olmasın."

Devlet hastanelerinin de artık özel hastaneler gibi olduğuna, tek ya da iki kişilik odalarda hizmet verildiğine dikkati çeken Arınç, birçok ilçede en ücra köylerde yaşayan vatandaşların kent merkezlerine taşınarak diyaliz hizmetlerinden faydalandırıldığını, birçok insanın bu hizmetten dolayı müteşekkir olduğunu ifade etti.

Arınç, açılışı yapılan Vefa Hastanesi'nin 11 katlı, 25 milyon liralık bir yatırım olduğunu, hastanede genel sağlık sigortasının bulunduğunu, her vatandaşın bu hastaneye gelip hizmet alabileceğini söyledi.

-Soma'nın ilk özel hastanesi-

Vali Halil İbrahim Daşöz ise Soma ile Somali'yi buluşturan bir ilçeye vefa kelimesinin çok yakıştığını, bu hastanenin ardından Sağlık Bakanlığının ihalesini yaptığı 300 yataklı hastanenin de inşaatına başlanacağını, böylelikle Soma'nın aynı zamanda bir sağlık merkezi haline geleceğini ifade etti.

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erden, hastanenin sağlık alanında Soma'ya sınıf atlatacağını, ilçenin ilk özel hastanesinin 10 bin metrekare kapalı alanda, son teknoloji ürünü ekipmanlarla halkın hizmetine hazır hale getirildiğini söyledi.

Hastanenin başhekimi Rafet İdil de 58 yataklı hastanede 16 branş hekiminin 25 poliklinikte hizmet vereceğini belirtti.

Belediye Başkanı Hasan Ergene ise ilçedeki altyapı yatırımlarında hızla yol alındığını dile getirdi.

-Somalili öğrencilerin gösterisi-

Açılış töreni öncesi Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Soma'da öğrenim gören Somalili gençlerin de bulunduğu halk oyunları ekibinin gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı.

Ekipte yer alan Somalili İbrahim Abdülkadir, yaptığı konuşmada, Türk halkına Somali'ye verdikleri büyük destekten dolayı müteşekkir olduklarını ifade etti. Abdülkadir, daha sonra Arınç'a çiçek sundu.

Kurban kesilmesinin ardından Arınç ve beraberindekiler hastanenin açılışını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Arınç, hastanede incelemede bulunduktan sonra, tesisin yanındaki Nur Eczanesi'nin de açılışını yaptı.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Yardımcısı Arınç Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement