Batman Kültür İl Müdürüne 'Erişilebilirlik Belgesi' Verildi - Son Dakika
Yerel

Batman Kültür İl Müdürüne 'Erişilebilirlik Belgesi' Verildi

Batman Kültür İl Müdürüne \'Erişilebilirlik Belgesi\' Verildi

Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, engelliler için erişilebilir hale getirilmesi nedeniyle, Valilik tarafından 'Erişilebilirlik Belgesi' verildi.

18.09.2015 11:49

Kültür Müdürlüğüne 'Erişilebilirlik Belgesi'

Batman Valiliğinin oluşturduğu Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından, Batman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapılan denetim sonucunda, tüm engel gruplarını kapsayacak bir engelin olmadığı ve erişilebilir olduğu tespit edilerek, Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Erişilebilirlik Belgesi verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Batman İl Müdürü Veysel Direk, kurumu adına, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı'ya, 'Erişilebilirlik Belgesi'ni sundu.

Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, 5378 sayılı engelliler hakkındaki kanuna göre, kamu kurum ve kuruluşlarına ait resmi yapıların, 8 yıl içerisinde engelliler için erişilebilir hale getirilmesinin istenilmesinden dolayı böylesi bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Aslanlı, "20 Temmuz 2013 tarihinde Valimiz başkanlığında Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu oluşturuldu. Denetleme yapan komisyon uygun olan kuruluşlara Erişilebilirlik Belgesi vermektedir. Kurumumuzda yapılan inceleme sonucunda, tüm engel gruplarını kapsayacak bir engelin olmadığı ve erişilebilir olduğu tespit edilmiştir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Müze'ye ait olan iki binaya Erişilebilirlik Belgesinin verilmesine karar verdi. Bizlerde kurumumuz adına almaktan dolayı mutluyuz." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Batman Kültür İl Müdürüne 'Erişilebilirlik Belgesi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement