Belediye Başkanları Yenimahalle'de Biraraya Geliyor - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanları Yenimahalle'de Biraraya Geliyor

Belediye Başkanları Yenimahalle\'de Biraraya Geliyor

Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 14.toplantısına ev sahipliği yapacak.

19.11.2013 11:47

Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışmalar Grubu'nun 14. toplantısına ev sahipliği yapacak. Toplantıya ülke çapında 40 belediye başkanı da katılacak.

Yerel ve bölgesel yönetimlerin birliğin karar alma sürecine aktif katılımını ve komitenin AB'nin ekonomik, siyasal ve sosyal bütünleşmesinde önemli rol oynamasını sağlamak amacıyla kurulan Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi, Yenimahalle'de Türkiye'yi konuşacak. Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann'ın yanı sıra Bölgeler Komitesi üyelerinin ve Türkiye'den 40 il ve ilçe belediyesinin katılımıyla gerçekleşecek toplantı, 21 Kasım Perşembe günü yapılacak. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde 3 oturum halinde gerçekleşecek toplantı, 09.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Sinop Belediye Başkanı Baki Aygul, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Metun Solak, İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karaburun Belediye Başkanı Hamza Serdar Yasa, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Emin Timur, Ardahan Damal Belediye Başkanı Gülcemal Fidan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda belediye başkanı katılacak. Toplantıda Türkiye'nin AB'ye katılım müzakereleri ve yerel idareler üzerindeki etkileri, Türkiye'deki son gelişmeler ve adem-i merkeziyetçileşme süreci, yerel idarelerin sanayi ilişkilerine katılımı konuları tartışılacak.

Toplantı ile AB'nin kurumsal, siyasi, hukuki, ekonomik, sosyal ve kültürel politikaları, AB mevzuatının uygulanmasının yerel boyutu, idari kapasite geliştirilmesi, yerel ve bölgesel idarelerin en iyi uygulamalarının paylaşılması gibi konularda fikir ve bilgi alışverişinde bulunulacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanları Yenimahalle'de Biraraya Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement