Besni'de Öğrenciler, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Besni'de Öğrenciler, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti tarafından organize edilen 'Basın Mensupları Öğrencilerle Buluşuyor' etkinliğinin bir yenisi, Besni Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

19.05.2013 16:06

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti tarafından organize edilen 'Basın Mensupları Öğrencilerle Buluşuyor' etkinliğinin bir yenisi, Besni Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirildi.

Besni Ticaret Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe; Besni Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Turaç, Okul Müdürü Ali Haydar Tutuş ve öğrenciler katılırken, düzenlenen panelde radyoculuk konusunda Celil Kocataş, televizyonculuk konusunda Serkan Bayam ve gazetecilik konusunda ise Emin Soydan Doğru söz aldı. Radyo ve internet yayıncılığı konusunda söz alan Güney Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Celil Kocataş, radyoculuğun tarihçesinden bahsederek, radyoculuğun zevkli bir iş olduğunu söyledi. Radyonun çok geniş bir kitleye hitap ettiğini belirten Kocataş, "İlimizde merkezde 6, Gölbaşı ilçesinde 2 ve Kahta ilçesinde 1 olmak üzere toplamda 9 radyo günlük yayın yapmakta. Frekans ağımızın genişliğine göre yayınlarımız çok kısa sürede dinleyiciye ulaşmakta. Eskiden kasetlerimiz vardı, oradan parçalar hazırlamak zorunda kalırdık. O dönemlerde yayıncılık çok daha zahmetliydi. Ancak gelişen teknolojiyle birlikte kasetler yerini bilgisayarlara bıraktı ve evden bile radyomuzu yönetir hale geldik" dedi.

İnternet yayıncılığına da değinen Kocataş, "İnternet yayıncılığı da hızla gelişen ancak bir kanuna dayandırılmadığı için gelişigüzel gelişen bir sektör haline geldi. Her önüne gelen cüzi bir paraya internet sitesi oluşturabiliyor. O nedenle bu konuda bir an evvel yasanın çıkmasını bekliyoruz. Besni ilçesinde bizleri konuk eden başta milli eğitim müdürümüze ve bugün değerli öğrenci kardeşlerimizle bizleri bir araya getiren okul müdürümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Televizyon yayıncılığının daha zor ve zahmetli olduğundan bahseden ASU TV Haber Spikeri Serkan Bayam ise, bir haberin oluşumundan, akşam ana haber bültenine kadar hazırlanışı hakkında bilgiler verdi. İşitsel ve yazılı basına göre televizyonda çalışan sayısının fazla olduğunu ve daha titiz bir çalışma gerektirdiğini belirten Bayam, şunları kaydetti:

"Radyo ve gazetelere göre televizyonlarda çalışan sayısı daha fazla. Özellikle canlı yayınlarda çok dikkatli olmak gerekir, çünkü canlı yayın esnasında yapılacak olan bir yanlışın, eksikliğin telafisi çok zor. Hazırlanan haberde birçok detaya dikkat ediyoruz, ona göre görüntü seçiyoruz, gerekirse o konuyla ilgili bir uzmandan görüş alıyoruz. Ani gelişen önemli bir olayda muhabir ve kameraman arkadaşlarımız bazen zamanla yarışıyorlar. Kısacası bir haber izleyicinin karşısına gelene kadar çalışanlarımız büyük emek harcıyorlar, biz haber spikerleri ise hazırlanan bu haberleri sizlere sunuyoruz. Televizyonculuk zahmetli olduğu gibi bir o kadar da zevkli bir iş. Merakı olan, bilgi edinmek isteyen öğrenci kardeşlerimiz televizyonumuza gelip ziyaret edebilirler, çalışmaları yerinde görebilirler. Bu vesileyle bizleri sizlerle buluşturan milli eğitim müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum."

Cemiyetin düzenlemekte olduğu yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Besni Güncel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Emin Soydan Doğru da, gazetecilik konusunda bilgiler verdi. Doğru, "İlimiz merkezde 7 günlük gazete yayın hayatını sürdürürken, Kahta ilçesinde 3, Gölbaşı ilçesinde 2, ilçemizde ise 3 gazete yayın hayatını sürdürmekte. İlimizdeki gazetelerimiz daha çok devlet tarafından verilen ilan yayın paralarıyla ayakta durmakta. Onun haricinde çok büyük bir gelire sahip değiller. Diğer yayın kuruluşlarında olduğu gibi gazetecilik de oldukça zahmetli, özveri isteyen bir iş. Gün içerisinde muhabirin bir habere gitmesiyle başlayan çalışma tempomuz o haberin yazılması, habere fotoğraf seçilmesi, başlık konulması, resimle haberin mizampajcı tarafından yerleştirilmesi, aydıngere çıktı alınması, oradan matbaaya götürülüp kalıplara film edilmesi, hazırlanan kalıpların makineye monte edilmesiyle baskıya geçilmesi, baskı sonrası katlanarak gazetenin hazır hale getirilmesi ve okuyucuya dağıtılmasıyla son bulur. Her şeye rağmen basın sektörü çok zevkli bir meslek ve bu konuda bizlerden bilgi edinmek isteyen, bu mesleğe gönül veren öğrenci kardeşlerimize kapımız her zaman açık. İstedikleri zaman gelip işyerlerimizi gezebilir, bizlerden bilgi alabilirler. Bu vesileyle bizlere bu imkanı sunan başta ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze, bizlerle birlikte olan öğrenci kardeşlerimize ve Adıyaman'dan gelen cemiyetimizin değerli yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Panele katılan Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Genel Sekreteri ve Sabah Gazetesi Adıyaman Temsilci Metin Harıkçı ile ASU TV Haber Müdürü Erdal Özkaynar ise, kısa bir selamlama konuşması yaptı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Besni'de Öğrenciler, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement