Bitlis'te, 15-22 Nisan Kültür ve Turizm Haftası törenle kutlandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde düzenlenen programda konuşan Bitlis Vali Yardımcısı Serdar Arslantaş, son yıllarda inanç turizminde önemli bir çıkış yaşandığını belirterek, "Bu inanç turizminde Bitlis önemli bir merkezdir. Burada önemli olan yatırımların yapılmasıdır. Yatırımcı sakin liman ister. Bölgede son yıllarda yaşanan olayların sona ermesi ile bu engeller ortadan kalkmaya başladı. Tanıtım konusunda sadece Bitlis değil, Türkiye genelinde bu konuda bir eksiklik var. Son yıllarda Bitlis; İstanbul ve İzmir'de düzenlenen tanıtım günlerinde bir nebze azaltmıştır. Bitlis'in kültürel varlık yönünden önemli bir yeri vardır. Ekonomik olarak turizm de bize katkı sunacak cazibe merkezi konumuna geleceğimize inanıyorum" dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör ise, Kültür ve Turizm Haftası'nın Kutlu Doğum Haftası'na denk geldiğini belirterek, Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diledi. Işıkgör, "Son yıllarda turizm deyince, akıllara seyahat, tarihi mekan gibi olgular geliyor. İlimiz turizm açısından cazibe merkezi olma yolunda adımlar atıyor. Bitlis ili Van Gölü kıyısında 1500 metre yükseklikte ve bir vadi içerisinde kurulmuş, her dönemin tarihine birebir tanıklık yapmış bir şehirdir. Bunun yanında kış sporları, sıcak ve soğuk gölleri ile turizm cenneti olan ilimiz, birçok tesisi ile yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor. Bitlis ilinde yıl içerisinde konaklayan turist kitlesinin, kısmen istatiki verilere çoğunluklada yerinde edinilen bilgi ve gözlemlere dayandırılarak değerlendirildiğinde, mevcut turizm talebi ülke değerlerinin çok altındadır. Turizm talebinin önemli ölçüde yerli turistlerin oluşturduğu görülmektedir. Gerçekte mevcut turizm potansiyeli açısından değerlendirildiğinde Bitlis ilindeki turizm olgusu büyük ölçüde kültürel turizme dayanmaktadır" dedi.
Işıkgör, turizm etkinlikleri kapsamında şenlikler ve festivallerin düzenlendiğini belirterek, "Bitlis kurtuluş şenlikleri, Tatvan Doğu Anadolu Fuarı, Tatvan Nemrut Yayla Şenliği, Ahlat Kültür Haftası, Ahlat Patates Şenlikleri, Adilcevaz Ceviz Şenliği gibi şenliklerimiz var. Aynı zamanda el sanatlarında bastonculuk, yöresel ayakkabı olan harik, gej ve aba yapımı, tandır çanak ve çömlek yapımı gibi ürünlerimiz ile dünyaya nam salmaktayız. Doğal güzellikler ile dolu olan Bitlis'te tanıtım eksikliği yaşamaktayız. Valiliğimizin desteği ile uluslar arası İstanbul EMİTT ve İzmir Fuarı ile ulusal düzeyde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katılmaktadır. Fuarlarda valiliğimiz desteği ile kitap, broşür, tanıtım CD'si gibi ürünler dağıtılmaktadır. Bunların yanında ilimizde olan tesis eksikliği önemli eksikler arasındadır. İlimizde mevcut 5 adet tesisimiz var. Bunların yanına yeni tesisler eklenmelidir. İlimize gelen turistlerin rahat ortamlarda yeme ve içme gibi mekanların olmasına rağmen bunlar yeterli gelmemektedir. Bu konu ile ilgili yerel yönetimlere, yani belediyelerimize büyük görevler düşüyor. Van Gölü çevresinde bulunan belediyelerin arıtma tesislerini bitirmeleri gerekir. Koruma amaçlı imar plan kararlarının ivedilikle yerine getirilmesi, tescilli yapıların onarılmasına destek olmaları ile mevcut yapıların otel ve butik gibi alanlara dönüştürmeleri önem arz ediyor" dedi.
Konuşmaların ardından hafta kutlamaları kapsamında dereceye düşen öğrencilere hediyeleri verildi. Hafta kutlaması bu akşam İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen yerli sanatçılar konseri ve hafta sonu ücretsiz feribot turu ile devam edecek. - BİTLİS
Son Dakika › Yerel › Bitlis'te Turizm Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?