Boztaş: "Kosgeb, Matso'ya Bağlı Bir Kurum Değildir" - Son Dakika
Yerel

Boztaş: "Kosgeb, Matso'ya Bağlı Bir Kurum Değildir"

Boztaş: "Kosgeb, Matso\'ya Bağlı Bir Kurum Değildir"

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB)’in MATSO’ya bağlı bir kurum olmadığını söyledi.

16.12.2016 17:38

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB)'in MATSO'ya bağlı bir kurum olmadığını söyledi.

MATSO ile KOSGEB'in ayrı ayrı bakanlıklara bağlı kurumlar olduğunu belirten MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, "MATSO Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı bir kurumdur. KOSGEB ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurumdur. KOSGEB, İŞKUR, SGK ve Vergi dairesi gibi bir kurumdur. Biz MATSO olarak üyelerimizin KOSGEB'in verdiği desteklerden faydalanabilmesi amacıyla odamız bünyesinde danışmanlık hizmeti veriyoruz. İki kurum arasında yasal olarak bir bağ yoktur. KOSGEB'in üzerinde hiç bir yetkimiz ve etkimiz yoktur" dedi.

"KOSGEB, Manavgat'a şube müdürlüğü kurmalıdır"

KOSGEB'in Manavgat'ta şube müdürlüğünün olmadığını ifade eden Başkan Boztaş, ilçe KOSGEB Şube Müdürlüğü'nün bir ana önce kurulması gerektiğini ifade etti. Başkan Boztaş, "KOSGEB'in Manavgat'ta şube Müdürlüğü kurması elzemdir. MATSO olarak üyelerimizin işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla KOSGEB ile olan işlerinde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan kredi ve benzeri konularda her hangi bir etki ve yetkimiz yoktur. Üyelerimiz ve iş insanlarımız KOSGEB ile olan işlerini çözmek amacıyla KOSGEB Antalya Müdürlüğüne müracaat etmektedir. İş insanlarımızın zaman kaybından kurtulmaları için Manavgat'ta KOSGEB şube müdürlüğü kurmalıdır" ifadelerini kullandı.

"KOSGEB kredilerinin süresi uzatılmalıdır"

19 Aralık'ta sona erecek olan KOSGEB kredi başvuru süresinin uzatılması gerektiğini dile getiren Boztaş, yoğunluk nedeniyle KOSGEB web sayasının yavaş çalıştığını ve iş insanlarının güncellemelerde sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Boztaş, "Yoğunluk nedeniyle birçok iş insanı müracaat etmesi süresinde başvurularının yetiştiremeyebilir. İş insanlarımız web sayfasından güncellemeleri yaptıktan sonra başvuru için Antalya İl Müdürlüğüne müracaat ettiği için tüm bu işlemlerin tamamlanması zaman almaktadır. Sürenin uzatılması ile aşırı yığılmanın önüne geçilecektir" dedi.

Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsaları Birliği (TOBB) Akdeniz bölge toplantısına katılan Başkan Boztaş, "TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu'na "Nefes Kredisi" ve KOSGEB desteklerin de yaşanan sıkıntıları dile getirdim" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boztaş: 'Kosgeb, Matso'ya Bağlı Bir Kurum Değildir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement