Bozüyük'te Nevruz Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Bozüyük'te Nevruz Kutlamaları

Bozüyük\'te Nevruz Kutlamaları

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde nevruz kutlamaları münasebetiyle Necatibey İlköğretim Okulu tarafından program düzenlendi.

21.03.2012 14:14

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde nevruz kutlamaları münasebetiyle Necatibey İlköğretim Okulu tarafından program düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, Ak Parti İlçe Başkanı Nizamettin Çam, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Necatibey İlköğretim Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet Eyüpoğlu, Türklerin ilk ana yurdunun Orta Asya olduğunu, Türklerin çeşitli bölgelere göç ederken beraberinde kültürlerini de götürdüklerini belirterek, "Türk dünyası ve toplulukları ile iyi ilişkiler kurabilmek ve onlarla her alanda iş ve gönül birliği yapabilmek için 21 Mart nevruz gününü içine alan hafta Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası ilan edilmiştir" dedi.

Çeşitli ülkelerinin nevruz bayramını 'milli bayram' ilan ettiğini anlatan Eyüpoğlu, "1990 yılında bağımsızlıklarını ilan eden Türk Cumhuriyetleri'nde Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Rusya Federasyonu bünyesindeki Tataristan 21 Mart "ergenekon-nevruz" bayramını milli bayram ilan etmişlerdir. Bugünün coşkuyla kutlanmasına büyük önem vermektedirler. Türk kültüründen kaynaklanan nevruz bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş, geleneksel ve temeli 5 bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Türkiye'de de 1991 yılında Türk dünyası ile birlikte ortak bir gün olarak resmi tatil olmaksızın bayram ilan edilmiştir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, okul öğrencileri tarafından Türk devletlerinin bayraklarıyla geçiş yapıldı. Program, nevruzla alakalı şiir ve kompozisyonların okunmasıyla sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük'te Nevruz Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement