Bu fırında ekmek ucuzken daha da ucuzladı: 3 TL'den 2,5 TL'ye düştü - Son Dakika
Yerel

Bu fırında ekmek ucuzken daha da ucuzladı: 3 TL'den 2,5 TL'ye düştü

Bu fırında ekmek ucuzken daha da ucuzladı: 3 TL'den 2,5 TL'ye düştü Halk Ekmek Fırını'nda Aralık ayı başına kadar 3 TL'den satılan 220 gram ekmek, yıllık maliyet hesaplaması sonrası ciddi kar görülünce 2.

13.12.2022 13:11  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu fırında ekmek ucuzken daha da ucuzladı: 3 TL'den 2,5 TL'ye düştü

Halk Ekmek Fırını'nda Aralık ayı başına kadar 3 TL'den satılan 220 gram ekmek, yıllık maliyet hesaplaması sonrası ciddi kar görülünce 2.5 TL'ye düşürüldü

BURDUR Burdur'un Çavdır ilçesinde, belediye tarafından geçtiğimiz yıl hizmete açılan halk ekmek fabrikasında 220 Gr. Ekmek 2.5 TL.'den satılıyor.

2020 Yılı Ağustos ayından açılan Çavdır Belediyesi Halk Ekmek Fırını'nda Aralık ayı başına kadar 3 TL'den satılan 220 gram ekmek, yapılan yıllık maliyet hesapları sonrası kar elde edilmesinin tespiti üzerine 2.5 TL'ye düşürüldü. Ucuz ekmeği gören vatandaşlar ise poşet poşet ekmek aldı. Fırın önünde zaman zaman kuyruklar oluşurken, bazı vatandaşlar uzak bölgeden geldikleri için ekmeklerini haftalık olarak temin ettiklerini ifade etti.

"Yıllık maliyeti hesapladık, ciddi kar olduğunu görünce fiyatı düşürdük"

Konuyla ilgili açıklama yapan Çavdır Belediye Başkanı Süleyman Kayacan, "Ayda yaklaşık 120-150 Bin adet ekmeği halkımızın sofrasıyla buluşturuyoruz. Bu ay başına kadar ekmeğimiz 3 TL'ydi. Yaptığımız yıllık maaliyet hesapları sonrası ciddi bir kar ile karşılaştık. Vatandaşımıza ucuz ekmek yedirmek için yaptığımız bu çalışmada ekmeğimizi 2.5 TL'den satılması kararı aldık. Dolayısıyla Çavdır'da 220 Gr. Halk ekmek 2.50 TL. satılmakta. Kaliteli ekmeği vatandaşımızın sofrasına ucuza ulaştırıyoruz" dedi.

Devletin sağladığı imkanlarla Toprak Mahsulleri Ofisi'nden ucuz un temin ettiklerini aktaran Kayacan, "Toprak Mahsulleri Ofisinin ucuz ununu kullanarak bu ekmeği çıkartmaktayız. Üretken belediyecilik misyonu ile burada hem istihdam olarak hem halkın sofrasında ucuz ekmek olarak katkı sağlıyoruz. Yaklaşık 10 kişinin istihdam edildiği fırınımızın çok yakında kapasitesi 2 katına çıkartarak günde yaklaşık 10 Bin Ekmek çıkartmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"Köylerden gelemeyen yaşlılarımıza da alıyorum"

Vatandaşlar, fiyatlardan dolayı memnun olduklarını ifade etti. Vatandaşlardan Güldane Çetin, "Fiyat olarak uygun. Köyde yaşlılarımız var onlar gelemiyordu, onlara ben alacağım. Belediye başkanımıza böyle bir uygulama yaptığı için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu fırında ekmek ucuzken daha da ucuzladı: 3 TL\'den 2,5 TL\'ye düştü
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bu fırında ekmek ucuzken daha da ucuzladı: 3 TL'den 2,5 TL'ye düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement