Büyükşehir, Gültepe ve Selçuk'a Kültür Merkezi Kuracak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Büyükşehir, Gültepe ve Selçuk'a Kültür Merkezi Kuracak

07.01.2012 11:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Gültepe semti ile Selçuk ilçesinde kültür merkezi yaptıracağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Gültepe semti ile Selçuk ilçesinde kültür merkezi yaptıracağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bornova, Çiğli ve Altındağ'da hizmete alınan kültür merkezlerinin ardından Gültepe semti ile Selçuk ilçesinde de kültür merkezi kurulması için çalışma başlatıldı.

Gültepe'de 2572 Sokak ile 2579 Sokak kesişiminde bulunan belediyeye ait 630 metrekarelik bir alanda oluşturulacak kültür merkezi, bölgenin kültür sanat aktiviteleri için buluşma noktası haline getirilecek.

Gültepe Kültür Merkezi, projeye göre 3 katlı olarak inşa edilecek. Merkezde, toplantı salonu, yemek salonu, teknik oda, eğitim odası, kütüphane yer alacak. Sosyal tesis ve idare bölümü olmak üzere 2 bloktan oluşacak merkezde bölümler arası geçiş tüp geçit ile sağlanacak.

Projesi tamamlanan Gültepe Kültür Merkezi'nin yapım ihalesine önümüzdeki günlerde çıkılacak.

Selçuk ilçesinde de Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak olan kültür merkezi toplam bin 535 metrekare alan üzerinde 3 katlı olarak inşa edilecek. Kültür merkezinde, 100 kişilik konferans salonu, toplantı salonu, yemek salonu, eğitim salonu, yönetim odaları ve otopark bulunacak.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyükşehir, Gültepe ve Selçuk'a Kültür Merkezi Kuracak - Son Dakika


Advertisement