Can Veren Doktora Vefa - Son Dakika
Yerel

Can Veren Doktora Vefa

Can Veren Doktora Vefa

Dünyaya gelen çocuklarına operasyonu gerçekleştiren doktorun adını verdi.

16.06.2011 11:21  Güncelleme: 14:50

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Başkanı Doç. Dr. Ünal Aydın'ın karaciğer nakli yaparak yaşama döndürdüğü 4 yaşındaki Musa Özdemir'in ailesi, dünyaya gelen çocuklarına operasyonu gerçekleştiren doktorun adını verdi.

Bu sürpriz, hastayı evinde kontrole giden ameliyat ekibine şaşkınlık ve mutluluğu birlikte yaşattı. Öğretmen Abdulhakim ve Mine Özdemir çiftinin 2 çocuğundan küçüğü olan Musa, geçtiğimiz şubat ayında fenalaştı. Tetkiklerde hızlı gelişen karaciğer yetmezliği saptanan çocuk, GAZÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı ve babanın karaciğerinden bir parça alıp nakledilmesi kararlaştırıldı. Bu sırada Çanakkale'de beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin ailesinin organ bağışına razı olması üzerine karaciğerinin kullanılması gündeme geldi.

Sağlık Bakanlığı'nın uçak ambulansıyla getirilen organ, ikiye bölünerek, Musa Özdemir ile emekli polis Abdullah Kaleoğlu'na nakledildi. Mart ayındaki operasyonun ardından hastalar bir süre gözlemde bulundurulup, taburcu edildi. Musa'ya organ nakli yapıldığı sırada annesi de, 3'üncü çocuklarını dünyaya getirdi. Aile, erkek bebeklerine organ naklini gerçekleştiren Doç. Dr. Ünal Aydın'ın adını verdi. Hastalarının yaşam koşullarını ameliyat sonrası kontrol eden Ünal Aydın, merkezin diğer görevlileri ile birlikte aileyi evlerinde ziyaret etti. Ailenin sevinçle karşıladığı ekibin başkanı Doç. Dr. Aydın, çocuk hastasının erkek kardeşine adının verildiğini öğrenince şaşkınlık yaşadı. Ünal Aydın, Cumhuriyet Altını taktıkları bebek adaşını kucağına alıp sevdi. Bebeğin amcası Nahsen Özdemir, "Ünal Hoca ve ekibi ameliyatla Musa'yı hayata döndürdü. Biz de bir vefa olarak bebeğe onun adını verdik. İnşallah, Ünal bebek de Ünal hoca gibi insanlığa hayırlı bir kişi olur" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Can Veren Doktora Vefa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement