Çankaya Belediyesi'nin Deprem Bölgesine Yardımları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Çankaya Belediyesi'nin Deprem Bölgesine Yardımları Sürüyor

Çankaya Belediyesi\'nin Deprem Bölgesine Yardımları Sürüyor

Çankaya Belediyesi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ve Ümitköy Hizmet Binası’na getirilen insani yardım malzemelerini deprem illerine göndermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda şu ana kadar 73’ü TIR, toplam 168 insani yardım aracı depremden zarar gören illere gönderildi.

13.02.2023 12:51  Güncelleme: 13:03

Çankaya Belediyesi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ve Ümitköy Hizmet Binası'na getirilen insani yardım malzemelerini deprem illerine göndermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda şu ana kadar 73'ü TIR, toplam 168 insani yardım aracı depremden zarar gören illere gönderildi.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Çankaya Belediyesi tarafından depremden zarar gören illere, 6 Şubat-13 Şubat arasında, 73'ü TIR, 38 yük kamyonu, 48 kamyonet, 8 minibüs, 1 cenaze nakil aracı olmak üzere toplam 168 insani yardım aracı gönderildi.

YARDIM TOPLAMAYA DEVAM EDİLİYOR

Çankaya Belediyesi'nin Balgat Türkocağı Caddesi'nde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ile Ümit Mah. Doğan Taşdelen Bulvarı 44 numarada bulunan Ümitköy Hizmet Binası'nda oluşturulan lojistik merkezlerinde, deprem bölgesindekilere ve Ankara'ya gelen depremzedelere insani yardımlar ulaştırılmaya devam ediliyor.

İhtiyaç listesi gün gün yenilenirken, bugün için hazırlanan ihtiyaç listesinde; battaniye, çadır, uyku tulumu, uyku matı, ısıtıcı soba, yakacak (kömür, odun), içme suyu, el feneri, ışıldak, mum ve pil öne çıkıyor. Ankara'ya gelen depremzedeler için öncelikli ihtiyaçlar arasında ise kadın, erkek, genç, çocuk, bebek için iç çamaşırı, havlu, şampuan, nevresim, battaniye, kalın eşofman gibi ihtiyaçlar yer alıyor.

GÖNÜLLÜ DOKTORLAR, İLAÇLARI KONTROL ETTİ

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda depremzedelere ulaştırılmak için ilaçlar da geliyor. Gönüllü doktorlar, ilaçları son kullanma tarihlerine göre teker teker bakarak kolilere yerleştiriyor. Yardımseverler, depremden etkilenen engelli vatandaşları düşünerek tekerlekli sandalye bağışında da bulunuyor.

PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAİD DE GÖNÜLLÜ OLDU

Pakistan Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid ve beraberindeki Pakistan Büyükelçiliği yetkilileri de depremden zarar gören illere gönderilmek üzere hazırladıkları yardım malzemelerini, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'na getirerek, Çankaya Belediyesi yetkililerine teslim etti.

Büyükelçi Junaid, bir süre belediye yetkilileri ile görüştü. Büyükelçi sonra gönüllü olarak suların TIR'lara yüklenmesine de yardım etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Çankaya Belediyesi'nin Deprem Bölgesine Yardımları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement