Çeşme Gençliği Ata'sının Emanetine Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Çeşme Gençliği Ata'sının Emanetine Sahip Çıktı

Çeşme Gençliği Ata\'sının Emanetine Sahip Çıktı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme’de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

19.05.2016 13:54

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Çeşme'de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan ve Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın halkı selamlamasıyla başlayan törenlerde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Nuri Büyükateş gerçekleştirdi.

Nuri Büyükateş, Samsun'da tutuşturulan Kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 97. yıldönümü olduğunu vurgulayarak,"19 Mayıs sadece Türk milletinin kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletini de çağdaş değerlerle, milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarının tek ve en büyük güvencesidir. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız" dedi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğünce liseler arasında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve Atatürk'ü Anma ve Gençlik Koşusu yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında Melek Kozlu, resim yarışmasında Berfin Yıldız, şiir yarışmasında Burak Çoban, gençlik koşusunda genç kızlarda Öznur İssi, erkeklerde ise Emirhan Katrancı, genç kızlar takım yarışmasında Hacı Murat Hatice Özsoy Anadolu Lisesi, genç erkeklerde ise Sıdıka Kelami Ertan Lisesi birinci olarak ödüle layık görüldü.

Törende, Hatice Murat Özsoy Lisesi öğrencilerinin sergilediği Taekwondo gösterisi ile büyük alkış topladı. Tören, step, Halk Oyunları gösterileri ve Gençlik Orkestrası'nın konseri ile sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşme Gençliği Ata'sının Emanetine Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement