Ceyhan'da Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Etkinlikleri Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Ceyhan'da Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Etkinlikleri Yapıldı

Ceyhan ilçesinde Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma ve kültür sanat etkinlikleri düzenlendi.

24.11.2013 16:33  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Ceyhan Şubesi tarafından spor salonunda düzenlenen etkinlikte yaklaşık 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.

Etkinlikte konuşan vakfın şube başkanı Bahadır Odabaşı, muharrem ayının önemine değindi.

Muharrem ayını birlik ve beraberlik içerisinde geçirdiklerini dile getiren Odabaşı şöyle konuştu:

"Asırlar geçse de unutulmayacak kadar derin ve ders alınacak insanlık vahşeti, Kerbela katliamını anmak, bir daha siyasi ve maddi çıkarları için böyle acıların yaşanmamasını dile getirmek ve manevi anlamını anlatan aşureyi tatmak için bir araya geldik. Geçmişte çok acılar yaşadık ama acıları bal eylemesini bilen bir kültürden geliyoruz. Bunun özü kin tutmamamızdır. Alevilik vardır ve Alevilik haktır bundan kimsenin şüphesi olmasın. Aşure birlik ve paylaşımdır. Yani insanların yokluktayken ellerindekilerin cinsine ve miktarına bakmadan ortak bir kazanda toplanması ve bundan daha güzel olan da kimin ne kadar getirdiğine bakmadan ne getirdiğine bakmadan herkese eşit bir şekilde dağıtılmasıdır."

Konuşmalarının ardından Adana Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı semah ekibi gösteri sundu.

Daha sonra sahneye çıkan sanatçı Mustafa Özarslan halk konseri verdi. Vatandaşlar sanatçı Özarslan'ın söylediği türkülere eşlik edip, cep telefonlarıyla sanatçıyı çekebilmek için adeta yarıştı.

Etkinliğe MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ile Ümit Özgümüş, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ceyhan'da Hacı Bektaş-ı Veli'yi Anma Etkinlikleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement