CHP'de Kurultay Tartışması - Son Dakika
Yerel

CHP'de Kurultay Tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun milletvekili adaylarından Aykut Gezmiş, "Genel Başkanımıza rağmen kurultay toplanmamalıdır" dedi

23.06.2011 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun milletvekili adaylarından Aykut Gezmiş, "Genel Başkanımıza rağmen kurultay toplanmamalıdır" dedi.

Gezmiş, yaptığı açıklamada, son günlerde CHP'de olağanüstü kurultayın toplanması ve parti meclisinin yenilenmesi yönünde gündeme gelen tartışmaların parti tabanında ve halkta karşılık bulmadığını savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 Haziran'da yapılan genel seçimlerde olağanüstü bir performans göstererek büyük takdir topladığını anlatan Gezmiş, "Genel başkanımız gösterdiği performansı ile hem parti tabanında hem de halkımızın gönlünde taht kurmuştur.

Şimdi gündeme gelen tartışmalar yapaydır ve halkımızda bir karşılığı bulunmamaktadır. Tüm partililer olarak genel başkanımızın elini kuvvetlendirmeliyiz ve etrafında kenetlenerek geleceğe bakmalıyız" ifadesini kullandı.

Gezmiş, genel başkanın yakın çalışma arkadaşlarından memnun olmaması halinde tüzüğe göre genel başkan yardımcılarını ve MYK'yı anında değiştirme yetkisine sahip olduğunu kaydederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Eğer genel başkanımız parti meclisini değiştirmek istiyorsa, kurultayı toplama yetkisi kendisinde vardır. Gerek duyarsa zaten kurultayı toplar. Genel başkanımıza rağmen kurultay toplanmamalıdır. Zaten 3 ay sonra olağan kurultay süreci başlayacaktır.

Herhangi bir talebi olan varsa olağan kurultayda gündeme getirebilir, değişmesi gerekiyorsa parti meclisi de olağan kurultayda değişebilir. Kurultaylar partisi görünümü vermemeliyiz. Sonuna kadar genel başkanımızın destekçisiyiz.

Bunu da listelerde seçilemeyecek bir yere konmuş milletvekili adayı, Giresun kurultay delegasyonunu çok iyi tanıyan önceki il başkanı ve bir kurultay delegelesi olarak bunu söylüyorum. "

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'de Kurultay Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement