CHP İstanbul Milletvekili Özkes Yozgat İl Müftü Yardımcsını Eleştirdi - Son Dakika
Yerel

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Yozgat İl Müftü Yardımcsını Eleştirdi

CHP İstanbul Milletvekili Özkes Yozgat İl Müftü Yardımcsını Eleştirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Teşkilatını ziyaret eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, camilerin siyasete alet edilmesinin kimsenin hakkı ve haddi olmadığını söyledi.

23.08.2012 14:11

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Teşkilatını ziyaret eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, camilerin siyasete alet edilmesinin kimsenin hakkı ve haddi olmadığını söyledi.

CHP Yozgat İl Teşkilatını ziyaret ederek bir basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili İlhan Özkes, AK Parti iktidarının ülkeyi getirdiği noktanın gerçekten çok vahim olduğunu belirterek, " İçte ve dışta büyük sorunlarımız var. Hakkari'de olup bitenler, Güneydoğu'da yaşananları görüyorsunuz. Suriye kan gölüne döndü. Müslüman Müslüman'ın kanını akıtıyor. Son Gaziantep'teki olay da durumun hangi vahamette olduğunu ortaya koydu. Gün geçmiyor ki şehitlerimiz olmasın. Dün Çorumda bir şehidimizi defnettik bugün de Yozgat'ta şehidimiz var" dedi.

Böylesine sorunların yaşandığı bir süreçte bir din görevlisinin densizliğiyle karşılaştık diyen CHP İstanbul Milletvekili Özkes, "Bu konu yerel ve ulusal basında yer aldı. Buna gerçekten çok üzüldük ve kınıyoruz. Bizimde bu durumda söyleyecek birkaç sözümüz var.Bu yapılan densizlik Türkiye'nin herhangi bir ilinde ilçesinde yapılmıyor, Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcısının memleketinde olan bir sorun. Gerçekten bu rast gele bir olay değildir, bu

manidardır, üzerinde düşünülmesi gereken bur durumdur. Bu densiz nereden cüret alıyor nereden cesaret alıyor kimler koruyor bunu, kimler buna bu saçmalığı yapmayı ve yapma cesaretini veriyor bu düşündürücüdür. Bir başbakan yardımcısı diyanetten sorumlu olacak ve kendi şehrinde kendi memleketinde Ramazan Bayramı öncesi Ramazan'ın son cumasında o manevi atmosferine uymayacak, yaklaşan bayram coşkusuna yakışmayacak bir şekilde konuşma yapıyor. Konuşmanın sadece çirkin sözlerden müteşekkir olmadığını daha da siyaset kokan konuşma olduğunu görüyoruz. Onun için halka hakaret etme, yani bizim insanımıza hakaret etme, insanımızın özel hayatına müdahale etme cesaretini gerçekten düşünmek gerekir. Ben bu konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisinde de gündeme getireceğim. Bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

Burası İran'ın Kum şehri değil, burası Yozgat ve Yozgat yiğidin harman olduğu yer. Yiğidin harman olduğu yerde Türk İslam geleneğinin yaşandığı bir yerde İran, Afganistan modunda saçmalıkların hem de Allah'ın evinde söylenmesi hem İslam dini açısından hem de geleneğimiz örfümüz adetimiz açısından çok çirkin bir olaydır ifadesini kullanan CHP Milletvekili Özkes, sözlerini şöyle sürdürdü,"

Bir devlet memuru nasıl olurda camiyi, kürsüyü siyasete alet eder orada cumhurbaşkanını, başbakanın eşini örnek olarak gösterir, bir Müslüman din adamının örnek olarak göstereceği ilk kişi Hz. Muhammet'tir (SAV). Hz. Muhammedin hayatından örnekler verebilir Hz. Muhammed'e benzemeye davet edebilir. Hz. Ömer'in adaletine davet edebilir. Hz Osman'ın hilmine, Hz. Ebubekir'in cömertliğine, Hz. Ali'nin şecaatine yiğitliğine davet edebilir insanları. Yani bir din adamına yakışan başta peygamberimiz olmak üzere din büyüklerinin örnek alınmasına davette bulunabilir. Kimse cumhurbaşkanını eşini başbakanını eşini örnek göstererek camide din adına bir çağrıda bulunma densizliğini gösteremez, orası bir siyaset yeri değildir. Kesinlikle dini, camiyi siyasetin vesayetin altına koyma gibi bir söylemde bulunma kimsenin haddi ve hakkı değildir. Din görevlilerine yakışan insanları birliğe beraberliğe kardeşliğe dostluğa çağırmaktır. Hele hele bayram öncesinde buna dikkat etmesi gerekir. Ayrıştırmaya ötekileştirmeye hele hele insanlara hakaret etmeye ve orada siyaset yapmaya bir din görevlisinin hakkı ve haddi değildir. Din adamlarının görevi insanlara dini imanı sevdirmektir. Bayram öncesi Yozgat'ta söylenen bu sözler emekli bir müftü olarak beni derinden üzmüştür"

CHP İl Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in yanı sıra CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, CHP'li ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP İstanbul Milletvekili Özkes Yozgat İl Müftü Yardımcsını Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement