CHP'li Kargidan, Cumhuriyet Bayramı'nda Adaylık Müacaatında Bulunacak - Son Dakika
Yerel

CHP'li Kargidan, Cumhuriyet Bayramı'nda Adaylık Müacaatında Bulunacak

CHP\'li Kargidan, Cumhuriyet Bayramı\'nda Adaylık Müacaatında Bulunacak

Cumhuriyet Bayramı'nda parti binasında adaylık müracaataını yapacağını açıklayan Erdinç Kargidan, CHP'ye üye olan eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç ve süreç ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.29 Ekim Salı günü saat 14.30'da CHP...

23.10.2013 14:48

Cumhuriyet Bayramı'nda parti binasında adaylık müracaataını yapacağını açıklayan Erdinç Kargidan, CHP'ye üye olan eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç ve süreç ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

29 Ekim Salı günü saat 14: 30'da CHP Kilimli İlçe Örgütü'ne giderek, adaylık başvurusunda bulunacağını belirten Erdinç Kargidan, tüm vatandaşları kendisine destek için parti binasına davet etti. 2009 Yerel seçimlerinde aday adayı olduğu hatırlatan Kargidan, "Israrla istediğim söylenemez. 2009 yerel seçimlerinin belediye başkan adayıyım. Projeleri ile çıkmış, ilçeyi biraz daha yakından tanımış adayım. 2009 yılından sonraki süreyi de üye olarak, koşulsuz her yerinde görev alarak, devam ettik. Kilimlilerin hizmet eksikliklerini çok iyi tespit ettik. Bu insanların talepleri doğrultusunda, partideki arkadaşlarımla da görüşerek, aday adaylığı sürecine hatta inşallah, adaylık sürecine hareket getireceğime inanıyorum. CHP ilkelerine uyan bir şekilde, diğer aday adayı arkadaşlarımızı da burada yarışın içerisinde görerek, partimizin uygun göreceği kişi ile birlikte devam edeceğiz" dedi.

Tüm aday aday adayları ve adaylara başarılar dileyen Kargidan, şuanki adaylık süreci ve proje üretmede antrenmanlı olduğunu vurgulayan Kargidan, "Bizim için ilk aşamada yapacağımız şey, gelir gider dengelerini kurmak olacaktır. Bu da bir süreç alacaktır. İyi niyetli bakarak, 2 yılda aşabileceğimizi düşünüyorum. 2 yıl sonrasında ise tekrar hedeflerimiz olan, ayakları yere basan, süre içerisine yetişecek, beldeyi ön sıralara çekecek, insanların yaşam olgularını rahatlatacak, çağdaş, modern yaşama katkı verecek, ilk projelerimizle start vereceğiz" diye konuştu.

"KENARA ÇEKİLMEYECEĞİZ"

Aday yapılmaması durumunda ise siyasete devam edeceğini belirten Kargidan, seçilen kişiye destek vereceğini kaydetti. Kargidan, şöyle devam etti:

"Başka bir arkadaşımızın aday yapılması durumunda kenara çekilmeyeceğiz. O arkadaşımızın koluna girerek, önce seçimi kazanacağız. Daveti çerçevesinde, sosyal belediyeciliği sağlayacak tüm projelerine dahil olup, destek vereceğiz."

ASLANKILIÇ'IN ÜYELİĞİ

Eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç'ın CHP'den üye olması ve aday olmak istemesi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kargidan, Aslankılıç ile ilgili polemiklere de cevap verdi.

Kargidan, "Öncelikle sevginin barışın, dostluğun hakim kıldığı bir Kilimli istiyorum. CHP, 1 milyonu aşkın bir siyasal parti, kitle partisidir. Ali Arslankılıç CHP'ye üye olması, beni son derece mutlu etmiştir. Ali Arslankılıç'ı yok sayamayız. Eksiklikleri, fazlalıkları vardır ama 13 yıldır Kilimli'ye hizmet etmiş biridir. Son 5 yıl içerisindeki Seçkin Özdemir için de aynı şey geçerlidir. Eleştirebiliriz, eksik olabilir. Şunu unutmamak lazım. Kilimli ilçesi Belediye Başkanı'dır. Görevine devam etmektedir. Bunun sorgulamasını biz siyasiler değil seviyeyi düşürmeden insanlarımızın vermesi lazım bu cevabı. Hizmetlerinde eksik bir şey görmüyorsalar, sürece devam edecek arkadaşa zaten destek vereceklerdir. Sokakta konuşulan, bir çok polemikte söylendiği gibi 'Erdinç Kargidan, Ali Aslan Kılıç'ı istemez, Ali Arslankılıç, Erdinç Kargidan'ı istemez" diye bir şey olamaz. Artık CHP'lidir. Çıkacak kararın sonuna kadar arkasında olacağım. Aday seçilirse, girip, koluna tüm Kilimli'yi dolaşacağım.

Ben CHP ahlakıyla yetişmiş, parti içi demokrasiye sahip çıkan ve benimseyen biriyim. Ben inanıyorum ki, Ali Arslankılıç da Kilimli'yi seven birisidir. O aday olarsa onla devam edeceğim. Ben aday olursam, inanıyorum ki benle devam edecektir. Projelerimi de onunla paylaşacağım" dedi.

AK BELEDİYECİLİĞE TEPKİ

Kargidan, AK Partili milletvekilleri ve bazı partililerin söylediği 'Zonguldak'a artık AK Belediyecilik' gelmesi lazım" söylemlerine tepki gösterdi. Kargidan, "Biz Ak belediyecilikten artık rahatsızlık duyduk. Mümkünse bizim buradakini de alsınlar. Rica ediyorum, bu söylemlerinin altı dolu olsun. Kilimli'de, Çatalağzı'nda, Gelik'de, bir çok yerde vatandaşın sorunu var. Biz Kilimli ilçe belediyesini alarak, sosyal belediyeciliği burada gerçekleştireceğiz. Mutlu bir şekilde yaşayacağız. Belediye başkanları biraz becerikli olacak. Biraz ticaret kökenli olursa, belediye başkanları zaten başarılı oluyor. Ak Belediyeciliği borcumu sildi. Ak Belediyecilik gitsin, borcun tamamını bir açıklasın. Söyleyebilecekleri hiçbir şey yok. Keşke iktidardan yararlanıp da bunları eleştirir, durumda olmasaydık. Kilimli deki yaşam alanı daha çağdaş ve modern olsaydı.

"KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI OLMASIN"

Kargidan, aday adaylığı ve adaylık sürecinde aynı partiden insanların yada farklı partilerdeki insanların birbirlerinin kişilik haklarına saldırmadan süreci tamamlaması çağrısında bulundu. Sandıktan çıkanı haklın belirleyeceğini vurgulayan Kargiden, "Kilimli belediye başkanlığı kimin için hayırlı ise ona nasip olsun. Bu sandıktan çıkacak. Buna halk karar verecek.

Aynı siyasi partideki aday adaylarına, farklı siyasi partilerin adaylarına çağrıda bulunan Kargidan, "Birbirlerini kıracak, birbirlerinin üzerine gidecek söylemlerde bulunmamalarını rica ediyorum. Ben buradan bunun sözünü veriyorum. Ben kötü bir kelime bile söylemeyeceğim. Tabi ki yapılamayanları anlatacağız. Bunları duyuracağız. Bu insanların kişilik haklarına zarar vererek, olmayacak. Biz hizmet yarışına çıkıyoruz. Daha iyisini yapacağımızı söylüyoruz. Her siyasi partiden arkadaşlarımız bunun için yola çıkıyor. Belediye başkanı olursam, bir siyasal partiden bir aday, yada aday adayı çıkarsa ilk onu ben kutlayacağım. Bundan sonra böyle olacak. Kilimli'de bir kavga var, bir nifak var. Birbirlerinin arkasından konuşuluyor. Niye hizmet yarışı için. Koltuk sevdası için değil. Hizmet yarışı için varsa, hepimiz varız" diye konuşmasını sürdürdü.

MHP'YE VE ADAYINA KUTLAMA

Kargidan, MHP'yi ve bayan adayını da kutlayarak, yarışta başarılar diledi. Kargidan, "Bu süreç alıngan ve kırılgan olabiliyor. Kahvedeki bir sohbet ortamında ise niye bayan aday denebiliyor. Ben yürekten kutluyorum. O bu sürecin içerisine dahil oldu. Belki bu dönem, belki bir dahaki dönem belediye başkanlığı nasip olabilir. Zaten siyasetin içerisinde olan bir arkadaşımızdı. Başarılar diliyorum. En iyi yapacağını anlatacak, kendi yolunda devam edecektir. Galip çıkarsa, belediye başkan olursa, ne yapacağız. Biz herkesin yanında olacağız. Bir dakika bile kaybetmeye tahammülü kalmadı Kilimli'nin. Biz Kilimli insanlarının mutlu olmasını istiyoruz. Bunun için bile bazen çamura bile basalım, fark etmez. Hangi arkadaşıma nasip olursa olsun, Kilimli mutlu olmak istiyor" dedi.

"BAŞKAN SEÇİLİRSEM ROZETİ ÇIKARACAĞIM"

İlçe siyasetinde 10 yıldır kişilerin üzerine çok konuşulduğunu kaydeden Kargidan, insanların bu tür hareketleri artık tasvip etmediğini kaydetti. Kendisi başkan olursa parti rozetini çıkaracağını kaydeden Kargidan, "Geçen dönem bu aylarda adaylığım açıklanmıştı. Süreç bugün aynı olsaydı, adaylığım açıklanmış olsaydı. İnanın diğer siyasi parti adayları ile hep birlikte olacaktım, birlikte bir fotoğraf çektirecektik, başarılar dileyecektik. Hatta birbirlerimiz ile fikir alışverişinde bulunacaktık. Kesinlikle bunun yapılması gerekiyor. Adaylığım açıklandığında muhakkak fotoğraf çektireceğiz.10 yıldır kişilerin üzerinde o kadar çok şeyler konuşuldu ki, Paşa Aşkar'ın Kilimliye yaptıkları unutulabilir mi?, Mehmet alaca'yı, Gültekin Parlar'ı, Yusuf Günay'ı bu şehir unutabilir mi? Biz bu insanların hepsini bir araya toplamak zorundayız. Yoksa başarılı olma şansımız yok. Seçime girer ve kazanırsam, geçen dönem söylediğim gibi rozetimi çıkaracağım. Kilimli'de herkesin belediye başkanı olacağım. Sadece CHP'lilere hizmet getirmeyeceğim. Ak Partili, CHP'li, MHP'li, Saadet Partili kardeşlerimin işsizlik sorunu, Kilimli'nin sorunudur. Ben belediye başkanı olursam, benim sorunumdur

Siyasetin son 10 yılında akıl almaz şeyler olmaya başladı. Herkes birbirine iyi niyetli bakması lazım. Biri, birini karalayıp, oradan 1 puan aldım, siyasette şunları yaptım' dememesi lazımdır. Başarı olacaksa, böyle olur" diye devam etti.

"İKTİDAR VEKİLLERİNİN KOLUNA GİRERİM"

Kargidan, Belediye başkanı olması halinde bölgeye gelecek iktidarın milletvekillerinin koluna gireceğini belirtti. Kargidan şöyle devam etti:

"Benim belediye başkanlığımda farklı siyasi partiden milletvekili buraya gelse, ben inan koluna girer, gezerim onunla. Onlar da Zonguldak'a hizmet için varlar. Olmaları da lazım. Böyle bakmazsak, işin içinden çıkamayız."

"BOMBA PROJEM VAR"

Kilimli için bomba bir projesi olduğunu hatırlatan Kargidan, adaylığı açıklandığı gün de projesini açıklayacağını ifade etti. Projeye açıkladığında tüm adayların hayıflanacağını iddia eden Kargidan, "Kilimli'de bomba bir projem var. Adaylığım açıklandığı gün ilk onu açıklayacağım. Bir lira bile bedeli olmayan ama hep beraber üretmeye talip olacağımız bir proje olacak. Günü geldiğinde açıkladığım da tüm aday arkadaşlarımız 'biz bunu niye göremedik, içinde yaşarken göremedik' dedikleri bir proje olacak. Hazırlamak üzereyim. Hazırlayacağım. Ben olursam açıklayacağım. Diğer arkadaşımla da devam edilirse de bu arkadaşımla da projeyi paylaşacağım.

Kilimli insanın kendisini tanıdığını vurgulayan Kargidan, sözünde durduğunu ifade ederek, "Bu seçimi de, bugüne kadar sözümün arkasında durduğum için kazanacağım zaten. Ağlayacaksak hep birlikte ağlayacağız, güleceksek de hep birlikte güleceğiz" diyerek açıklamasını tamamladı.

(SD-SD-Y).

. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Kargidan, Cumhuriyet Bayramı'nda Adaylık Müacaatında Bulunacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement