CHP Nevşehir İl Başkanlığı Kongresi - Son Dakika
Yerel

CHP Nevşehir İl Başkanlığı Kongresi

CHP Nevşehir İl Başkanlığı Kongresi

CHP Nevşehir İl Başkanlığı görevine Ahmet Göktaş seçildi.

02.06.2012 18:25

CHP Nevşehir İl Başkanlığı görevine Ahmet Göktaş seçildi. Göktaş, 3 adayın yarıştığı seçimlerde 133 delegenin 66'sının oyunu aldı.

CHP Nevşehir İl Başkanlığı Kongresi Ticaret Borsası Konferans Salonunda yapıldı. Kongreye CHP Parti Meclis Üyesi ve Gaziantep Eski Milletvekili Yaşar Ağyüz, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP İlçe başkanları ve yöneticileri, delegeler ve çok sayıda üye katıldı.

CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Bülent Dağdibi'nin aday olmadığı kongreye Bülent Yumuş, Ahmet Göktaş ve Hamdi Aydemir aday olarak girdi. Daha önce kongrede aday olacağını açıklayan Tayfun Ceyhan ise son ada adaylıktan çekilerek Ahmet Göktaş'ın listesinde yer aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ve divan başkanlığını CHP Parti Meclis Üyesi Yaşar Ağyüz'ün yaptığı kongrede, yönetim kurulu faaliyet ve mali raporları okunarak oylandı.

Daha sonra konuşan CHP Parti Meclis Üyesi ve Gaziantep Eski Milletvekili Yaşar Ağyüz, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa getirilmesinin ardından etkin muhalefet anlayışını tüm Türkiye2de sürdürdüğünü kaydetti. Partilerinin önümüzdeki dönemde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı, Yerel Yönetimler ve Genel seçimlere hazırlandığını vurgulayan Ağyüz, AK Parti iktidarına eleştirilerde bulundu. Ağyüz: "AK Parti ekonomik olarak halkı canından bezdirdi. AK Parti iktidarı toplumun tüm kesimlerini ihmal ediyor. İktidar sorun çözmek yerine hergün sorun yaratmakta. İnsanlar yoksulluklaşıyor, yolsuzluklar atıyor. Buna karşın iktidar halen kadınlar üzerinden siyaset yapmaya devam ediyor" dedi.

Ağyüz konuşmasının ardından il başkanı adaylarını divana davet ederek adaylarla birlikte basına poz verdi.

Kongrede daha sonra her üç adayda çekilen kura sıralamasına göre kürsüye gelerek delegelere seslendi.

Burada konuşan Ahmet Göktaş: "Ben ancak örgütle birlikte hareket ederek aday oldum ve bundan gurur duymaktayım. Listemde ben de Nevşehir CHP örgütünün adayıyım. Kimseye makam ve mevkii dağıtmayacağız. Bizler ön seçimi tüm seçimlerde kullanacağız. Ön seçim talebimizi daha öncede ispatladık. Ön seçim temel ilkemizdir. Sizler kimi uygun bulursanız kararınıza saygı duyacağız. Sizlerin desteği ile tüm seçimlerde iddialı olacağız ve çıtamızı sürekli yükselteceğiz. Bizler çalışmaya talibiz, herkesi kucaklayacağız. Kimseyle davamız ve hesabımız yoktur. Herkese gerekli değeri ve önemi vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan oy kullanma işleminde 133 delegeden

oy kullandı. Seçimler sonunda Bülent Yumuş 56, Ahmet Göktaş 66 ve Hamdi Aydemir ise 10 oy aldı. Seçimlerde 1 oy ise geçersiz sayıldı.

CHP İl Kongresinin ardından Ahmet Göktaş başkanlığındaki yeni CHP İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: Arif Yoldaş Altıok, Osman Fatih Aral, Emine Atasavun, Hayriye Bozlak, Tayfun Ceyhan, Atılgan Çelebi, Mehmet Değirmenci, Serengül Gülen, Kamil Gülmez, Nesibe Günal, Funda İbaş, İkbal Karaca, Muammer Karakaya, Nazmi Kürekli, Mahmut Bahadır Küsmez, Salih Sarıay, Burhan Uyar, İsmet Yağmur, İsmail Yağmuroğlu ve Hatice Yavuz. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Nevşehir İl Başkanlığı Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement